Det finns vissa tår man inte ska trampa på!

För vissa så är den saken en helt väsentlig grej, men för andra en hederlig sak!

Vi som människor värderar saker och ting helt olika. Som det som inträffade mig för en kvart sen tillexempel...


Poppa popcorn vet alla hur man gör va? Det trodde jag alla kunde och att alla sätt var rätt. Men NEJ nu ska ni få höra. För att kunna poppa popcorn så måste man ha:

  • En stoooor bunke
  • Rätt karstrull
osv...


-Säg till mig att jag ska poppa popcorn älskling... Säger Tobbe
-Men jag kan göra det, ska bara kissa först..    Säger jag
-Men va? Nej? Du vet ju inte ens vilken kastrull man ska ha! Utbrister Tobbe

Jag helt chockad på ett komiskt plan, tänker för mig själv att "Nä, det där var en öm punkt. Och i vissa grejer ska man inte lägga näsan i blöt"

Vet ni? Jag fick faktist salta popcornen för han hann inte dit innan, och det vart tillochmed rätt saltat. Eller drog han en vitlögn för att gott göra påhoppet om att "Du vet inte ens vilken kasrtrull?!?" .Dagens tips, Ge fan i andras popcorn! ;D

Klart att jag visste att han hade några punkter som var ömma, men att det var popcornen jag skulle åka dit på. Haha ja det var en chockerande nyhet;) haha!


-Älskar dig, popcornens ultimata tillagare ;)-TjingelingSvenska Kyrkan bjuder minderåriga på alkohol!

Just precis! Dom kallar det nattvarden för att det inte ska låta "-Här vare Gratis alkohol, kommsi kommsi !"Men vilka lagar står på deras sida?
 

9 § Det är förbjudet att som ombud eller på därmed jämförligt sätt anskaffa alkoholdrycker till den som enligt 8 § inte har rätt att få sådan vara utlämnad till sig. Det är också förbjudet att i större omfattning tillhandagå annan med att anskaffa alkoholdrycker.
Spritdrycker, vin eller starköl får inte överlämnas som gåva eller lån till den som inte har fyllt 20 år. Öl får inte överlämnas som gåva eller lån till den som inte har fyllt 18 år.
Andra stycket gäller inte när någon bjuder på en alkoholdryck för förtäring på stället. Spritdrycker, vin eller starköl får dock inte bjudas den som inte fyllt 20 år, om det med hänsyn till den bjudnes ålder och omständigheterna i övrigt är uppenbart oförsvarligt. Detsamma gäller i fråga om öl beträffande den som inte fyllt 18 år. Lag (2001:414).Det där är ett utdrag från alkohollagen http://www.notisum.se/rnp/SLS/LAG/19941738.HTM
Det tredje stycket ser synnerligen intressant ut. vad säger ni ?

Edit: här kommer mer :)

6 kap. Servering

1 § Servering av spritdrycker, vin och starköl får ske endast om tillstånd har meddelats (serveringstillstånd).
Serveringstillstånd krävs dock inte för servering som ordnas
1. utan vinstintresse,
2. i andra lokaler än där det bedrivs yrkesmässig försäljning av alkoholdrycker eller lättdrycker,
3. vid ett enstaka tillfälle för vissa i förväg bestämda personer, och
4. utan annan kostnad för deltagarna än kostnaden för inköp av dryckerna. Lag (2001:414).
Jag gick in på ett forum angående detta där en Otroligt religös människa fick krupp på mig (i guds namn) att jag ens vågade ta upp den disskutionen! Han förklarade att nattvarden oftast (ett annat ord för NÄSTAN jämt men inte alltid...) var alkoholfritt vin och är en gåva.
- Jesu blod!

MEN jag kunde inte hålla mig från att kopiera en del ur våran svenska lag
"Spritdrycker, vin eller starköl får inte överlämnas som gåva eller lån till den som inte har fyllt 20 år." Och då tillade jag oxå att man konfimeras när man är 14 och då tar man nattvarden. Det är en olaglig handling? 
En ungdom på 14 år kan ju inte direkt gå till en pub och be om en skvätt vin, inte ens om denne får detta gratis!


 För er som inte vet så ska Karlskoga börja med starkvin pga svininfluensan.
DÅ borde det verkligen vara legg kontroll vid altaret eller ska man låta släppa igenom alla finniga ungdommar som har sig alkohol debut i kyrkan?

Det är helt fel!
Det finns förvisso ett alkoholfritt alternativ i många kyrkor. Men som alla vet så är ungdomar i 14 års åldern väldigt knepiga grejer. Grupptryck och clerasil är vad som styr deras vardag i stortsett. Självklart så tar minst 70% av dem det ICKE akoholfria alternativet (enligt egna källor). Eller?


Hur blir det i Karlskoga nu då. Vad händer med de nycktra alkoholisterna? Ska dom chansa att ta en mun starkvin som lenar deras hals och komma in i missbruket igen?
Eller ska det gå en "saft tant" efter prästen med en genomskinlig tillbringare och dela ut plastmuggar till dem som inte vill ha alkohol "gåvan"?


Nej jag förstår verkligen inte varför det är olagligt att sitta på en bänk och ta en mun vin medans i kyrkan, den heligaste platsen för många, är det heeelt lagligt och nästan ett måste!
Kanske för att man står på knä? Är det för att de stackarna om har ont i knäna som står där framme ska få smärtlindring?NEJ det är fel! Ungdommar ska få kämpa med sin alkohol debut, hembränt som luktar skunk som dom dricker allt för fort, - spyr galla hela natten.

 

Jag skulle kunna diskutera detta vääääldigt länge, för en kyrkosamling är inte ens en sluten församling. Eller ja Knutby var väl ett sådant men ja ni fattar poängen. Olagligt!


-Tjing
 


Din kajplats i Etern

Gårdagen... ja jag kan inte säga mer än att jag vart sur. Tog istället en promenad med plast moster i Kabbe skogen sen hem och sov.


Dagens planering:

-Frukost
-Plugga
-Lunch
-Plugga
-Tvätta
-Plugga
-Träna
-....sova:)Men nu måste jag sätta lite fart så jag hinner med allt!


-TJING

Jag kan visste säga NEJ!...?

Jag vill verkligen inte dit. Tur att jag har en tid att passa så jag inte blir långvarig där. Varför kan jag inte bara säga nej? hur svårt ska det vara lixom? ...Vääääldigt svårt tydligen, ivf för mig.


Ahja skit samma, Fridolf pratade lite vett med mig i dag och det behövdes nog. Roligt för vi får alltid säga åt varandra vad och hur vi ska göra men att göra så mot oss själva är allt för svårt?Juste i går så kom jag och lillfrida på att ja läsa hon skrev på sin blogg så klicka på länken HÄR
Frida kom med den lysande idén och jag ritade den kreativa bilden:)

Nu fick jag ont i magen, vill inte!!!!
-TJING

Naprapaten mitt nya bästaste bäste vän

Helt underbart! Obeskrivligt!


Det var inte alls astma som doktorn sa... Det var skulderbladen/bröstryggen och revbenen som hade total låst fast sig så därför kunde inte lungorna expandera vid djupa andetag var av att det gjorde ont.


Var sne hela ryggen så hon knäckte och hade sig.

När hon skulle knäcka nacken så vart det däremot andra bullar, jag vägrade släppa kontrollen och slappna av. Bilder från skräckfilmer där mördare vrider nacken av folk ploppade upp i huvet på mig!
Hon stod där med mitt huvud lite åt sidan sen började hon prata om allt möjligt... och sen BRAK!

Och där dog Tessan? Huvudet föll till golvet och det sprutade blod från pulsådern... Kroppen låg kvar med döds ryckningar.


Nej då:) Det lät massor men kändes knappast, och värken då? Lixom bara försvann:S Brakade hela ryggen oxå, fast det var mindre otäckt att höra. Sen masserade hon hela ryggen, och hon kunde tillochmed ta i mellan skulderbladen utan att det gjorde ont för fem öre:) Och det kan jag lova, det har alltid så länge jag kommer ihåg ha gjort himla ont! men icke nu:)
Blogg inlägget överöstes med smile gubbar denna gång ser jag nu och de får stå kvar för det är så skönt att all smärta bara försvann och man kan andas igen:)    WONDERBART!


En intressant instickare...
Visste ni att Karlskoga ska börja med starkvin vid nattvarden i kyrkan pga svininfluensan? Kanska dax att ändra mina åsikter om att vara ateist? ;)


Nu ska jag fixa ngt att äta sen blire film, Grodan Boll och Kalle Stropp "Rädda Kottelandet och dess Kotte invånare, och Kotte-Grön så klart" ...Nostalgi !-TJING

Du & Jag - Vi

Du var speciell på alla vis.
Du fanns där, när mitt liv var ute på hal is.
Du fanns alltid vid min sida
och det sista jag ville var att se dig lida.
Tänker på dig varje dag
...speciellt de dagar själen min är allt för svag.

Mina tårar de rann
när ditt liv försvann.
Du var livlös, jag var tröstlös.


Jag älskar dig
Jag saknar dig

Du trogne vän, jag ser dig än...
Uppdatering

Proverna visade nada :)

Låsning i skulderblad och bröstryggen plus astma som gjort symptomen "Ont vid djupa andetag"...
Sa att det knakade när jag tog djupa andetag...Liten smurf som ställer till problemenNaprapat kl 16.10 idag, är nog på tiden att mina skulderblad fixas en gång för alla! Om det nu är dom, men det är jag 99% säker på. Känns ivf jätte skönt och lättande att ja fick tid idag, kan nästan hoppas på att kunna ta djupa andatag ikväll:D (?)


Nu plugga en massa...

-TJINGLivrädd

Varning För EMO inlägg


Jävla smärta, ringde nu på morgonen och har tid halv tio.


-Kom hit på en gång när vi öppnar så ska vi lyssna på lungorna och ta prover.


Va då för jäkla prover??? Jag vill INTE ta bodprov, usch är livrädd! 21 år och rädd för en nål, vuxenpoäng till Tessan...NOT...

 

Ahja lika bra att gå dit har haft svårt med djupa andetag sen i lördags natt/morgon. Bäst och kollat, säkert ngt med bröstryggen som är ngt jocks med...som vanligt-TJINGBloggtorkan är slut och inspirationen är hämtat igen

Vad har hänt då?

I går fick jag en impuls idé att åka och fiska! 24 timmars fiske uppe i Krampen var vad som stod på gårdagens planering då. Handlade, fixade och åkte:)


Det var behövligt att få dra på sig stövlarna.
Traska rakt ut i skogen med fiskespö och slå läger vid vindskydden.
Bara sitta och njuta av lugnet.
Tända en brasa och kasta ut bottenmete.

Underbart!


MEN!!! det finns alltid ett men med i bilden när lugnet tar vid...

15-20m åt höger stod två tält, två volvon...2 barn familjer...

Vid 8-9 så vet säkert alla hur ungar blir;
-HYPER!
-MÖRKRÄDDA!
-BAJSNÖDIGA!
-SLÅR LILLE BROR!
-KOMMER OCH STÖR GRANNEN (oss)!

Ja jag behöver inte förklara hur bra allt hörs vid en sjö, minsta skrik låter som att carola stod med en microfon i örat på en och sjöng för fulla muggar...

Bävade för hur morgonen skulle bli, att bli väckt av allt det ovanstående. Men icke!

Kunde verkligen inte sova ngt, max två timmar allt som allt. Jäkla smärta! Så när klockan var runt halv 6 så tyckte Theresé Bejefalk att det var dax att kliva upp, och varför inte då köra en hämnd emot de underbara grannarna? 

-GO MORRON! GO MORRON! Detta va Veiron i Ottan!... Vem ede jag tjötar mé?

Självklart på göteborska oxå ;)


FÖR ER SOM INTE HAR NGN ANING OM VAD MENINGEN KOMMER IFRÅN:Papporna plus 1barn vaknade och gick ut för att fiska:) Men men dom ville nog vakna den tiden tror jag! ;)


Wonderbart!
-Nu knarka alvedon och försöka smörja på tigerbalsam, 1m längre armar hade hjälpt mkt...kopggt
-Sommaren är slut!

 

Tessan räknar dagarna, saknar dig redan! :/ 

 

-TJING


RSS 2.0