Svenska Kyrkan bjuder minderåriga på alkohol!

Just precis! Dom kallar det nattvarden för att det inte ska låta "-Här vare Gratis alkohol, kommsi kommsi !"



Men vilka lagar står på deras sida?
 

9 § Det är förbjudet att som ombud eller på därmed jämförligt sätt anskaffa alkoholdrycker till den som enligt 8 § inte har rätt att få sådan vara utlämnad till sig. Det är också förbjudet att i större omfattning tillhandagå annan med att anskaffa alkoholdrycker.
Spritdrycker, vin eller starköl får inte överlämnas som gåva eller lån till den som inte har fyllt 20 år. Öl får inte överlämnas som gåva eller lån till den som inte har fyllt 18 år.
Andra stycket gäller inte när någon bjuder på en alkoholdryck för förtäring på stället. Spritdrycker, vin eller starköl får dock inte bjudas den som inte fyllt 20 år, om det med hänsyn till den bjudnes ålder och omständigheterna i övrigt är uppenbart oförsvarligt. Detsamma gäller i fråga om öl beträffande den som inte fyllt 18 år. Lag (2001:414).



Det där är ett utdrag från alkohollagen http://www.notisum.se/rnp/SLS/LAG/19941738.HTM
Det tredje stycket ser synnerligen intressant ut. vad säger ni ?

Edit: här kommer mer :)

6 kap. Servering

1 § Servering av spritdrycker, vin och starköl får ske endast om tillstånd har meddelats (serveringstillstånd).
Serveringstillstånd krävs dock inte för servering som ordnas
1. utan vinstintresse,
2. i andra lokaler än där det bedrivs yrkesmässig försäljning av alkoholdrycker eller lättdrycker,
3. vid ett enstaka tillfälle för vissa i förväg bestämda personer, och
4. utan annan kostnad för deltagarna än kostnaden för inköp av dryckerna. Lag (2001:414).




Jag gick in på ett forum angående detta där en Otroligt religös människa fick krupp på mig (i guds namn) att jag ens vågade ta upp den disskutionen! Han förklarade att nattvarden oftast (ett annat ord för NÄSTAN jämt men inte alltid...) var alkoholfritt vin och är en gåva.
- Jesu blod!

MEN jag kunde inte hålla mig från att kopiera en del ur våran svenska lag
"Spritdrycker, vin eller starköl får inte överlämnas som gåva eller lån till den som inte har fyllt 20 år." Och då tillade jag oxå att man konfimeras när man är 14 och då tar man nattvarden. Det är en olaglig handling? 
En ungdom på 14 år kan ju inte direkt gå till en pub och be om en skvätt vin, inte ens om denne får detta gratis!


 För er som inte vet så ska Karlskoga börja med starkvin pga svininfluensan.
DÅ borde det verkligen vara legg kontroll vid altaret eller ska man låta släppa igenom alla finniga ungdommar som har sig alkohol debut i kyrkan?

Det är helt fel!
Det finns förvisso ett alkoholfritt alternativ i många kyrkor. Men som alla vet så är ungdomar i 14 års åldern väldigt knepiga grejer. Grupptryck och clerasil är vad som styr deras vardag i stortsett. Självklart så tar minst 70% av dem det ICKE akoholfria alternativet (enligt egna källor). Eller?


Hur blir det i Karlskoga nu då. Vad händer med de nycktra alkoholisterna? Ska dom chansa att ta en mun starkvin som lenar deras hals och komma in i missbruket igen?
Eller ska det gå en "saft tant" efter prästen med en genomskinlig tillbringare och dela ut plastmuggar till dem som inte vill ha alkohol "gåvan"?


Nej jag förstår verkligen inte varför det är olagligt att sitta på en bänk och ta en mun vin medans i kyrkan, den heligaste platsen för många, är det heeelt lagligt och nästan ett måste!
Kanske för att man står på knä? Är det för att de stackarna om har ont i knäna som står där framme ska få smärtlindring?



NEJ det är fel! Ungdommar ska få kämpa med sin alkohol debut, hembränt som luktar skunk som dom dricker allt för fort, - spyr galla hela natten.

 

Jag skulle kunna diskutera detta vääääldigt länge, för en kyrkosamling är inte ens en sluten församling. Eller ja Knutby var väl ett sådant men ja ni fattar poängen. Olagligt!


-Tjing
 


Kommentarer
Postat av: Frida

Hahahaha så rätt !!

2009-09-10 @ 13:16:11
URL: http://jagheterfrida.blogg.se/
Postat av: Tessan

I know ;)

2009-09-10 @ 15:56:41
URL: http://medsoleniogonen.blogg.se/
Postat av: Åsa

Asså jag skulle vilja göra ett studiebesök i din hjärna... jag tycker det e helt otroligt allt du kan komma på att tänka på, det får mig att känna mig gammal och trög iaf! Man kanske skulle ta sig en tur till kyrkan för lite gratis sprit :-P Kram kram!

2009-09-12 @ 13:14:33
Postat av: Tessan

Ja ska vi ta en tripp till Karlskoga och supa oss dyngraka på kyrkans bekostnad? Nått ska man väl få för att man betalat kyrkoskatt;)

2009-09-14 @ 12:41:47
URL: http://medsoleniogonen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0