Årets sista dag 2010

Tänk vilket år det har varit...


Den största saken som hänt är väl att jag hittade min hund tillslut. Tog 2 år bara innan jag fann vad jag sökte :) Jag är inte kräsen-bara noga;)

Först skulle jag absolut ha en till cavvis - men nej tack, alla dessa sjukdommar och vetrinär besök med förra orkade jag inte med en till. Sen började jag tänka att jag vill ha en stor hund samt att det skulle vara en blandras. Fick tag på en bordecollie/aussie korsning - men det vart inga valpar där... Deppig som få så hittade jag en blogg (Jag är en riktig blogg nörd i know)


Raskorsningen verkade perfekt för mitt mål med hunden så jag ringde och fann lyckan:) Helmer!


Jag blir mer och mer övertygad om att livet handlar om att ge och ta. Den som födde upp lilla Helmer var oxå den som avslutade lidandet för min lilla cavvis Brutus (hon satte kanylen). När jag hälsade på alla valpar så bara visste jag att jag sett henne (Hannah) någonstands. Ringde Frida Morsing som var med när ja åkte in med Brutus och hon kom ihåg Hannah tydligen. :)


Denna Helmer då som kom hem till oss, hahaha fy sjutton va kul vi har haft/har. När han var liiiiten då kom han ju under sängen. Han sprang in där under och sen när man gick förbi så hörde man "rassel rassel rassle" och så tittade en ISBJÖRN fram med stoooora vassa tänder som skulle bita en i fötterna! Sen fort som f.a.n så sprang han längst in under sängen igen. Skit kul tyckte Helmer! :D hahaha Gick ju inte att få tag på honom så när han gjorde samma sak mot katten så kunde hon följa efter så då vart den leken skippad;)

Men jag kommer oxå heller aldrig glömma att det var jobbigt att bo på 3.e våningen och springa ut med valpis femtioelva gånger per dag. han var ju dålig i magen oxå som liten. Grannarna säger nu i efterhand att dom hälsat men jag såg ut som ett spöke och inte hört dem säga ngt... Haha var jag så trött? Ahja det är värt allting!


Nu har vi ju oxå flyttat till porten brevid och bor på första våningen (orkar inte bära en 20 kg klump upp för alla trappor längre) Vart även ett rum till i denna lägenhet, samt en kanon bra planlösning så jag är nöjd - djuren oxå!



Nej nu orkar jag inte blogga längre vi har massor att göra idag! Först 4:e julaftonen ( ja det blev flera i år...) sen ska vi hem och förbereda kvällen - blir lugnt med bjudning här hemma. För Helmers skull - dock smällde det massa raketer igår och han tittade bara lite på glittret uppe på himlen men det är bättre att ta det lungt ändå:)



-TJING

OJ va tiden går fort!

Helmer fyllde 6 månader i förrgår!


Tänk att han redan är så "gammal" :S Min lilla kille:)


Tyckte han nyss kom hem:) Sötnosen <3






3:e julaftonen idag

24 firade vi hemma hos Daddy på Ullvi backar! Fick massa fina paket - synd bara att jag jobbade morgon och kvällen oxå så vart inte där så länge som jag hade velat :/ Men massa god jul mat och super fina paket fick jag och Tobbe :) Jag tröck i mig massa god lax - och massa god julmat :D

25 firade vi ute i västra skedvi. På vägen dit så for vi ner i diket och som tur var så var det på vägen där jag känner bönderna :) Så tog väl bara ngn halvtimme så var vi uppe på vägen igen och körde mot Kusktorp. Jag åt kalkon för första gången i mitt liv och OJ så gott det var! Helmer och jag lekte ute på gärdet i djupa snön - kan säga att Helmer verkligen älskar att vara där ute. Hoppade upp i snöhögar jämfota och var dunder happy! :D

Idag den 26 far vi till skultuna och firar hos mor i skultuna. Snälla som de är så hämtar de oss. Min förkylning är värre och jag vill verkligen inte stå och vänta på tågen och att blir ännu sjukare... Så det är dagens plan:)




I morgon jobbar jag 8-16. Skönt med en "kort" dag när man inte är frisk!

Nu ska jag knapra alvedon 1g
-TJING

God Jul och Gott Nytt År



Det är inte lätt att ta kort på en hund som skämms över rosetten...Ja liite lidande ser han ut att vara
Det roligaste med kortet är nog att all överflödigt skinn hänger över bakbenet :D Mihihihihi


GOD JUL! ...eller glad påsk om så önskas...

En förtidig julklapp!

Jag fick en förtidig julklapp idag :) Ni som följer bloggen vet ju att jag letar efter skälliga hundar när vi är ute och går (?). Ah ivf i dag gick det en liiiten liiiten papillon korsning som vrålade itakt med att matten sa massa ful ord till sin hund på finska..

Helmer och jag gick på andra sidan gatan, och så fort helmer tittade rakt fram så "WIIIIEEEHOOO BEEEEBIIS DUUUUTTTTTIIIIIG" - Japp jag lät som ett riktigt mongo och Helmer tyckte det var drit kul! :)

Efter 50 m struntade Helmer i den hunden - och då från ingenstands - dök en gigantisk stor och mörk hund upp bakom oss (5 meter bakom oss). Helmer började titta bakåt och jag gjorde samma sak som med förra hunden när han gjorde rätt och gick avslappnat rakt fram "Wiiiiiiieeee DUTTTTIG BEBBBIIIIIISSS!" Och så Hoppade jag runt som ett nysläppt psykfall som setat i fång tröja i minst tio år...


MEN det var hur kul som helst för det FUNKADE! Och det var så otroligt bar tajming med dessa två hundar - glad glad glad.




Jag har köpt ett nytt täcke till honom idag. -24 är liiite för kallt tycker Helmer. Gissa vilken storlek? (Jag vart chockad över att han kunde ha det...)





Sen vart det en "liiiiten" förtidig julklapp till han oxå ;)


Så nu ligger det lite orange ludd lite över allt - och jag skojjar inte det ser ut som könshår... Ahja Helmer tycker det är kul ivf ;P


Nu ska jag julhandla (tur att affärerna har öppet till 22 idag :S)


-TJING

"-Åh va du är pinsam"

Eftersom jag jobbat förmiddag igår och idag så har jag försökt lära Helmer "PINSAMT!" Altså han ska ta tassen över nosen :)

Vi är en bit på väg, men det viktigaste är att han tycker det är kul och har känslan "jag vill vill vill, jag kan kan kan"




Detta tips har jag läst på Fredrik Steens blogg!



Nu ska vi ut på kvälls promenixen! :)


-TJING

WRAOOOOOUUUUUULLLLL!

Låter Helmer - när han är trött - när man kommer hem och han varit ensam - när vi är hos vet. - när man missat hans mat tid med ngn timme för länge - när han har tråkigt -  ja nästan alltid, i olika lägen låter han.


Första gången han lät "WrrrRRRRaaOOOOOuuuuLLLL" var han kanske 9-10 veckor(?) Ha stod framförspegeln i hallen och åt mat.

"Va i helsike va det som lät??? Har Helmer ont i magen??"

Wrrraaaooouuull igen... Helmer kollade på sig själv i spegeln när han käkade mat bara. Helt normalt tyckte han och fortsatte äta. Ja ni kan ju tänka er själv hur gott man skrattat åt dessa "snack" :)


Detta är inget som vi neckat honom, själv tycker jag att det är super roligt att han gör så. Har man en kass dag så brister man i skratt ändå:)




Fy vad jag är trött! Jag vaknade 14 gånger inatt, och det känns fan som lyx om man skulle få sova 2 timmar i rad! I morse så kände jag bara en sak "ringa till läkaren och få sömnpiller" men nej. Inte min stil, tror inte på att lösa problem med fejkad sömn - vilket det ger dig och samtidigt ger den dig ett beroende. Och nej motion gör det bara värre - då sover jag inget alls knappt (som i natt).


Är det ngn som kollar på Discovery och det där programmet där dom jagar tornados. What´s up with them? Idioter, sitter och bankar och slår i bilen för att dom missade filma en tornado. Ursäkta men vem fan vill se en sån på Tv? De verkar heeelt besatta som flänger runt i en sköldpaddsbil iklädda hokey hjälmar för att kolla på oväder. Visst, fine, regn är mysigt men stormar?
Behöver jag ens tillägga att det endast är 1 tjej som är med i gänget...kooooonstigt hörrrrruuu...



Värdelöst - snart ut och gå för att hålla mig vaken tills ikväll- (Som att jag ens kommer kunna sova i kväll, men önska går jue.)








Vet ni? Det är snart JUL! Fy... En sak jag är mer allergisk emot än isterband är allt jäkla gulli gull med julafton!
Nä Julafton var bara rolig när man var liten - nu går den bara an.


-TJING





Första trimmningen

Yes, idag var det dax! Helmers första trimmning:) Fick sluta tidigare från jobbet så bästa att passa på!

Tassarna/bakbenen, öronen, svansen, under hakan! Samt klorna då, men dom klipps ju ändå en gång i veckan typ :)

Mattes lilla snygging, han var duktig och satt så stilla så inget hack alls vart det. Hade nästan räknat med att " Matte vad gör du?"- svängningar med huvudet men icke sa nicke :) Effilerings saxen är kanon bra! Speciellt på bakbenen vid haserna och under hakan på honom, det är trimmat men ser inte klippt ut. Har haft massa nytta av Denna sida där finns ett avsnitt hur och vilka saxar som ska användas. Super enkelt - sen finns det hur mkt andra tips oxå :) Målet är att hunden ska se otrimmad ut men vara det... eller nått sånt


Sen gick vi ut i ny snön och lekte med stoooore tennisbollen (lika stor som en fotboll nästan). Drit kul tyckte H! Idag är nog första gången som jag har fått "jaga" honom oxå. Det går frammåt! Annars är det mest att jag ska ha leksaken och springa iväg men idag bjöd han in till lek "ta mig då om du kan!". Syns att han vet att man inte är lika snabb som en hund, springer och kollar så man hinner med;) hahaha



Fy va mkt det händer nu när unghunds tiden kommer igång! Snart börjar nog hormonerna bubbla kan jag tänka mig:) Men en sak jag lagt märke till är att Helmer kollar mkt på Tv. Ja ni läste rätt! Tv av alla saker:) Sen en sak till, när vi möter hundar med låg energi (lunga) så går det bra nästan som att han läser av dem att "Jaha du är lugn då är jag oxå det". Men möter vi hundar som är aggresiva/uppspelta och gör utfall så skäller han till (kanske en - två gånger) samt dra till i kopplet! Så jag ska köra stenhårt på skvaller träningen nu. Men då måste jag oxå hitta en massa "dumma" hundar att träna på...

Många tycker att tonårsperioden är jobbig och att deras hund bara är dryg - men jag är nog skadad och ser bara mer saker vi behöver träna på istället:) Roligt med framsteg och utvecklas - hinder/problem är till för att lösas:)


Nej nu ska jag joina Helmer och kolla på Narnia




Mattes snutt!


-TJING

Skvaller träningen gick ju kanon!

Vi mötte inte EN ENDA hund! Helmer fattade då belutet att "man tager vad man haver"...
-Hörru matte jag såg en BIL! ge mig godis nu...

Jajajaja sånt kan ju oxå vara bra att han skvallrar på :)


Nyss varit ute med helmer och jag känner hur huvudvärken från igår kommer krypandes. Kroppen känns som en slapp bläckfisk. Ahja gjorde ivf ett tapper försök att aktivera Helmer så gott jag orkade. Nu ska jag vila - god natt


(Gnäll gnäll gnäll - min kusin säger att tjejer får gnälla för vi har bröst och blir förlåtna ändå.)
Edit. Hon är ju psykolog så hon borde ju veta ;)

Skvallerbytta bing bong




Längtar tills i morgon då ska jag börja med skvaller träning! Och vad är det då tänker ni kanske? Jo det är när man lär hunden att tala om saker - att skvallra
(Och idag känner jag mig oerhört oseriös och tänkte nästan dryga mig och skriva att jag skulle försöka få honom att uttala ord...) 
och hur kan en hund skvallra? Jo dom har sina ögon! Altså, jag vill att när han ser en hund så ska han titta på mig (skvallra om hunden som kommer mötandes) så "Klick" och sen en godisbit. Varför? Jo för när en hund kommer ifrån valp stadiumet så är inte Du dess Gud på samma nivå längre utan andra saker är och kommer bli intressantare. kan oxå förklaras som att Din hund kommer i den så kallade trotsåldern/slyngelåldern (kärt barn har många namn) Därför! Hund som kommer emot oss ska efter träning betyda "Om jag berättar det här (kollar på matte) så får jag en godis" - inget dragandes i koppel alls vid hundmöte är målet! Vill ha ett leende koppel heeeela tiden :) That´s the big goal!




Är trött och denna dag har jag inte varit på allt för bra humör känner jag. Men kan skvallra om att Helmer gjorde en klockren fotsitt idag! Såååe sakta men säkert kommer det där med bog mot smalben (hunden får inte sätta sig för långt ifrån dig Men får absolut inte tränga sig) - jäkla regler ;) haha  Men sanningen är att Helmer har fått gosa när han gjort så nu sista veckan - vilket har gjort det hela mkt mkt enklare :)





Vet ni vad jag tänker när jag äter apelsin? (oftast äter man en för att få i sig c-vitaminer)
Jo att en julgran innehåller 8 gånger mera c-vitamin än apelsinen

det är ganska så surt....hahahha surt, ni hajjar va?


Okej skämtet sög, ja vet men jag är en trött personlig assistent som ska sova bums!... men den innehåller faktikst 8 gånger mera... trots att skämtet... esch... god natt

-TJING




Han föddes sån

Rubriken får tala för detta inlägg





Är man trött så är man

Husse ska till Åre på Onsdag!

Helmer vill nog följa med

;D

 

 

TJING


Bilder :)

Här kommer lite bilder som Nathalie Kärvegård har tagit på Helmer. Jag gillar dem skarpt!

Stretching :P

 

Öronen gör som dom vill ;D

 

 

 

 

 

"Ge mig godisen då!" :)

 

Náttfáradís "Nattis"

Alla korten är tagna utav Nathalie Kärvegård . Tack för korten! :D

Nu finns "Backa" del 2 :)

Visar del 1 för de som missat den...



STEG 2.. :)





Sen får ni även se ett "Bonus klipp" Agilitynörd som jag är så kan jag inte hålla mig ;)



tack för oss:)


-TJING

Bus ute i Munktorp :)

Idag har jag och Helmer varit ute hemma hos Angelica och busat i snön! Angelica var fotograf så kort vart det :D Här får ni se några av dem:)


Först taxen Nelly (ni som följt bloggen länge så kan jag berätta att detta är Isacs syster:) )
Mitten Helmer
Och längst bort står "kaxiga" amrisen Cindy! en tik med skin på näsan och världens sötaste tjej!


Helmers öron gör som dom vill ;)


Matte har solen i ögonen - passar ju bra ;) - (medsoleniogonen.blogg.se) Jäjä ni fattar...


Helmer börjar bli så maskulin:) Matte är osminkad och jävlig :P


Bus! :D ...Cindy står och undrar va fan va håller på med ;)


Cindy ville oxå vara med :)



Jag leker väldigt fysiskt med Helmer, vilket är otroligt uppbyggande av relationen. Att kunna leka med sin hund utan leksaker tycker jag är en väldigt givande och viktig del under hundens liv. Varför? Jo för Brutus min förra hund så vart inte det prioriterat vilket resulterade i att jag var tvungen att ALLTID ha med mig leksaker på träningar osv. Därför:)
Att få hunden att leka på dina villkor (inte bita för hårt - slita i kläder osv) är enkelt! Man piper till precis som en valp när leken blir för tuff, väntar två sekunder sen lek igen. Men det viktigaste utav allt är att det är DU som börjar och avslutar leken!

-TJING

Vilken bokstavskombination...

...jag kan aldrig! titta klart på en film... Nä det är verkligen så. (adhd) haha nä...

I morgon är jag ledig!!! Wiiiiieeehooooo! Ska iväg med Helmer hem till en kompis så han får busa och leka med hennes hundar :)


ska försöka ta lite kort och lägga upp på bloggen så den blir lite roligare. Inge bilder - ingen rolig blogg tycker ja:)


Tjing!

RSS 2.0