Åka tåg, åka buss. åka bil, träffa häst, träffa ko, åka bil, åka tåg

Ja nu har ni redan räknat ut att lill killen är trött! ;)


Vi började med att hoppa på bussen strax här utanför och tog den ner till järnvägstation.
Bussresan gick kanon:) Helmer la sig på golvet och kopplade av på en gång.


Väl framme på järnvägstation så kan jag erkänna att jag visste verkligen inte hur Helmer skulle reagera, som tur var så kom det lite godståg och arboga tåget innan vi skulle hoppa på vårat.

Först fick han se ett tåg åka förbi fast på håll då jag inte visste hur han skulle reagera... Det gick bra!
Sen när arboga tåget kom så satte jag bara honom på bänken uppe på perongen och vi kollade bara på när folk skyndade sig av och på. Vi hade en gos stund så Helmer brydde sig föga om tåget, kollade bara lite nyfiket på alla hjulen som åkte förbi:)


Mattes stolthet:)
Varför använder hon retriver koppel kanske ni undrar? Jo därför jag vill ha ett koppel som verkligen "berömmer" när han går så fint som han gör. Korrigerar gör jag fysisk genom att ta i honom, det kan inte ett koppel göra lika bra. Vad ger mer breöm än ett totalt hängande halsband och en super glad matte? :)


Min lilla pärla! Du skulle bara veta hur älskad du är:) <3När väl vårat tåg kom så bar jag på honom och vi satte oss, gubbern som klipper biljetter (va sjutton jag sa ordet nyss men glömt bort vad en sån heter??? :S) stannade och pratade och gosade med Helmer. Sen kom han på "Ja men juste jag måste ju klippa biljetter!!" Hahaha :) ahja Helmer la sig och sov som vanligt tills vi var framme i v-ås. Lite lös i magen när vi kom fram, men det är ju inte så konstigt. Visst Helmer har väldigt känslig mage, men alla dessa nya intryck så är det klart att magen spökar lite.


Väl i värsterås vart det bilen till skultuna och Helmer fick springa fritt på landet och bara vara valp. Smaka på mossa och busa runt som ett troll:) Sen vart det lunch och sen vidare till stallet!

Helmer har aldrig sett hästar förut så när han fick syn på dessa två islänningar så reste han HELA raggen!
"-Shit matte! Har du sett vilka stoooora hundar!!! Jag ska göra mig stor jag oxå"

Jag gick fram och hälsade på hästen och då fattade Helmer att "Jahaaaa, dom är snälla:)" Då bjöd han på massa pussar och vart inte alls blyg eller av vaktande längre:)


Båda lika nyfikna :) Hästen "kluckade" så som ston gör till föl, så Helmer fick hicka;) Helmer är duktig på att visa sig underkastad, dock fattade inte hästen varför... :)Sen fick jag Tessan rida ut på klöver åkern och rida:) Helmer fick Sofia och Eva-Lena hålla i på sidan om. Åh det var hur skönt som helst med an galopp på klöverängen!
Brevid där jag red stod det en massa tjurar som muade "Men usch så dom låter, tyckte Helemer"Sen till skultuna och Helmer fick sova ordentligt innan vi skulle ta tåget hem igen. Tog ett senare tåg för att han skulle få sova lite extra och smälta intrycken plus att jag hatar att stressa när jag har hund med mig, lätt att det smittar av sig.På tåget hem snarkade han som en hel karl. Jag förstår att han är helt slut och jag är jätte nöjd med hur han har skötit sig. Jag hade faktiskt räknat med att han skulle vara livrädd för tåg - spy på bussen osv... Men icke:)
Nu ska vi kissa sista rundan sen ska vi sova i 700 år... God natt!

-TJING

p.s magen kanon när vi var hemma igen d.s

Lyckliga gatan, där är var jag bor <3

Idag stod det på schemat för Helmer att få träffa barn! Små barn alltså:)

Mia mamman till Pontus (5år) och Linus (2.5 år) charmade Helmer på en gång. Helmer fick vara ute och leka när killarna drog fram alla tennisbollar, fotbollar och deras gigantiska basketboll!  Åh gud så roligt dom hade, Helmer är en klippa med små barn trots att han bara är 13 veckor. Linus som bara är 2.5 år har ju ungefär samma motorik som Helmer och ibland kunde en boll rulla rakt på honom och alderless på sidan av. Men brydde sig Helmer om det? Nej han var så tok lycklig :D Men ändå försiktig med de små.Sen gick vi in och fikade, helmer la sig under bordet och kopplade av/sov.

Sen skulle killarna spela wii, Helmer undrade vad dom höll på med? Så han vart lite när gången. Pontus som är van med sin lille bror agerade helt rätt! Han sa med lung och sansad ton.

-Helmer, SITT!


Hunden lägger mjuk bak öronen och sätter sig ner och viftar på svansen, totalt undergiven Pontus som han såg som högre i rang. Väntade tills jag kallade in honom och han fick sitta i mitt knä (han lägger sig som en bebis) och så somnade han.Och jag vart sååå stolt! Tänk att min lilla plutt på 13 veckor lyssnade på en 5 åring!!! :D Det trodde jag aldrig att han skulle göra så här pass ung och, ja... han är ju bebis själv.


Har en otroligt härlig känsla i kroppen, och vi kommer varandra närmare och närmare för vare dag och för varje "träning". Banden blir starkare och starkare. När vi gick hem så travade han så fin brevid mig avslappnat och nöjd så jag fick nästan tårar i ögonen över hur lycklig jag är.Jag måste tillägga att Hannah och hennes familj som födit upp Helmer har gjort ett otroligt bra jobb med denna hund så ni kan inte ana. Jag tvivlar inte på att kull syskonen har samma psyke som denna. Fler utav er behövs inom hund uppfödning! Ni är kanon:)
...juste, får man beställa en valp utav er igen om sisådär 5 år? ;)...Ni har mitt fulla förtroende!
Det som är lite "komiskt" är att min förra hund, älskade Brutus, var det Hannah som satte kanyl på när han skulle somna in. Och det är hon som "gett" mig min nya. Livet handlar verkligen om att ge och ta:)
I morgon så ska vi åka tåg! Ska bli bättre på att ta bilder så ska försöka hinna med det:)-TJING

...Juste, i veckan måste jag springa ner till leksaks affären och köpa en knallpulver pistol! Skott träning funkar en sådan alderless utmärkt till:) Ska ta med mig en skit rolig leksak och en kompis som ställer sig på håll och "skjuter" ett skott. Sen låtsas som ingenting och busa och ha roligt som vi brukar:) Det bästa är att ta med en hund som inte är skott rädd men dock så känner jag inte till ngn hund som inte är det tyvärr, men tvivlar inte på att detta kommer funka lika bra!...


Juste, hemligheten!

Jag glömmde ju berätta igår att vi ska nu flytta:)

Det börjar kännas i kroppen att "lilla" killen växer och att bära en valp upp och ner när man bor på 3:e våningen blir nog lite slitsamt i längden. Dock så vägen han "bara" 12 kg än så länge... Men nu är allt klart ivf. Vi kommer flytta till porten brevid där det finns hiss! Och jag kommer få ett trimmrum :D Ska bli jätte roligt, plus att denna är ju ett helt rum mera vilket kan behövas då Helmer växer så det knakar!

Samt att den är nyrenoverad:)


Så nu vet ni det! Nytt inlägg kommer ikväll - bilder oxå hoppas jag-TJING

Hundar "drabbas" percis som hästar utav alla dessa moden

Inom häst världen så finns det så extremt mkt olika moden om vad man ska använda till vad.

Enligt mig så kan det gå lite överstyr!

Ett tag skulle ALLA hästar springa runt med lindade ben trots att inte alla dessa hästar behövde det, utan det vart att eftersom alla andra hade så skulle det bara vara så.

Hade man en pigg häst så skulle ett pessoabett (till er som inte vet vad det är för bett så är det ett skarpare bett) och sen sitta och bromsa tills hästen "lärt" sig att dra i bettet gör ont!

Inom hopp världen så var det extremt "snyggt" mode att ha en brösta ( den används på hästar där sadeln åker bakåt) Men otroligt få behövde den, utan vara bara "snyggt"... Dock inte enligt mig.Det samma gäller nu på hundar. Det skär i hjärtat att här i stan har "Hund grimman" blivit otroligt populär! Det är säkerligen skönt för hundägare med okontrollerbara hundar att för en gångs skull få ta en lugn promenad utan slit och dragandes. MEN vart är det vanliga halsbandet som ska användas samtidigt som denna grimma? Det är väl ändå det "vanliga" halsbandet som är målet om man nu ska "fuska" med att lära en hund "rätt" med en grimma? 

Nej sånt gör mig arg, om man skaffar hund så tycker man väl om att träna dem och jobba? Eller köper verkligen folk hundar bara för att dom ska ligga på soffan och sen ta en promenad då och då?

Sä här SKA grimman användas, om man nu måste?...
Halsband med separat koppel och grimma med ett separatSå här ska INTE grimman användas


"Allför ofta får hunden efter långvarigt användande extremt ont i nacken efter sina knyck med huvudet för att undkomma fångenskapen i grimman, och det är orsaken till en del bitolyckor med hundar som haft ont under så lång tid att de till slut säger ifrån på det vis de kan."
KÄLLAJag tror absolut inte hundägare vill sin hund ngt ont på ngt vis men jag tror däremot att dessa "moden" gör att biverkningar och konsekvenser glöms bort.

Vilket/vilka koppel har du till din hund?

Ingen fotografering idag utan var träning istället:)

Frida som skulle komma hit idag kommer en annan dag, hennes bil är på vift :)Nu är Helmer 13 veckor och träning ger färdighet!
-Ordet Lämna funkar nu även klockrent när vi "kampar" ock tok busar med leksaker. Det känns verkligen kanon skönt :)

-När vi går förbi alla dessa förbaskade ruttna äpplen så måste man fortfarande hålla koll Men man behöver dock nu bara harkla till lite så låter han dem va. Efter som han får ett glatt berömm när han låter bli dem så trippar han upp på sidan av mig och travar i fot läge och tittar på en för att tigga om en mys stund som extra breöm:) Och varför får inte Helmer äta äpplen? Därför att om man låter honom äta på saker så ser inte han skillnad på om det är en pinne eller en glasbit, Det blir en mani därav för att skydda honom så får han bara tugga/bita på sina leksaker som han har hundratals av snart! Inget jag har behövt gjort på andra valpar men det går ingen nöd på honom:)

-Sitt är det bara tal kommando på nu, medans ligg måste man ibland visa lite med handen fortfarande. men han är roligt. Pladask! så ligger han, snabb som en lärka!

-"Vad säger husse?" Han ska skälla då vilket oxå fungerar bättre och bättre. Jag kan erkänna att det är inget som jag tränar på varje dag. Inte så högt på prio listan

-"Sidan" där ska han ligga avslappnat och jag ska kunna röra honom, klämma på tassar, kolla öron. Även kunna läga honom helt på rygg. SAMTIDIGT som han är avslappnad. Det är ivf jätte viktigt för mig då jag har haft otur med att få hälsa på vetrinären ofta med förra hunden. Så när du kommer till vetrinären så "Aha, samma som vi gör hemma jue. Ja visst jag ställer upp:)" Det är det tänket jag vill ha.

-Ngt som Husse är otroligt duktig med när det gäller Helmer så är det att sitta och vänta innan dom går över en gata, genom en dörr osv. Kan själv säga att jag har varit lite dålig på den fronten, nästan så att Helmer påminner mig ;)


Jag höll på att glömma inkallningen... Den går bra så länge inte en massa löv blåser och far för då har Helmer knäck i öronen ;)
I sommras när jag fick reda på att den tiken som jag först tänkte ta valp efter var skendräktig, så gav jag upp. Letat som en tok i två år nästan!

MEN så kom jag på att en vecka innan det tråkiga samtalet om skendräktighet så hade jag varit inne på en blogg. Jag kom inte ihåg varken namn eller vart jag hittade den? Jag letade som en tok en hel förmiddag innan jobbet och jag hittade Den! Jag visste bara att när jag var inne på den så tänkte jag att "Men åh:) Denna korsning skulle passa mig perfekt!"

Jag chansade och ringde:) Frågade Hannah (som uppfödaren heter) om hur föräldrarna var vilket är väldigt viktigt då jag vill utbilda en vårdhund. Hon berättade och jag kände bara hur rätt det kändes inombords med denna korsning! Plus att mentalitet på hannen och tiken verkade för bra för att vara sant!

Kollade bloggen varje dag för att få en glimt av lilla knodden, vart tok gald när jag fick mail med bilder och filmer. Sånt lyckorus när jag fick ett mms på en filmsnutt när han dia från sin mamma elza.


Och ja nu ligger han här bervid mig i soffan, och med ord går det inte att beskiva vilken lyckokaka han är i mitt liv!


Oavsett om vi klarar testen om två år eller inte så hoppas jag att vi får många fina år och underbara minnen ihop:) (med testen så menar jag slut provet i vårdhund skolan som jag redan är "inskriven" på)"Wiiiie! Matte visade hur kul det kan vara att gräva så hon fick knappt hem mig:)"

I morgon avslöjas en hemligthet för alla er läsare. :)
Nej jag är INTE gravid!-TJING

Man får skratt fantt utav att studera Helmers beteende :)

Först och främst måste jag bara ta upp detta som jag nämne förut att Helmer lägger saker i sin vatten skål

Det är inte ofta och inte sällan heller det sker. (Njae mitt ordföråd sa till mig att lagom passade in i denna mening)


Varför? Det är absolut inget som stör eller är ngt problem för det är ju hans egna saker som han lägger där.

Vad har jag hittat då?

- Bollen
- Trossen
- Kattens leksaak
- Tuggben
- Lönn löv

Ja plus alla gose djur som han har. Jag har studerat honom disktret för att se om han kommer på att "Juste jag vart ju lite törstig" Men Nä! Han lägger dem bara där. Sen går han och hämtar en ny leksak att leka med:)
Jag har då aldrig varit med om ngt likande, kanske bara en idé eller ngt som bara händer. Kan ju tillägga att han älskar vatten :) Hoppar man in i duschen och inte stängt till badrumms dörren ordentligt så får man skylla sig själv! Helmer vill oxå duscha:) Ställer sig under och försöker få så mkt vatten som möjligt på sig. Han bara blundar och tycker det är skit kul! Kan ju tillägga att man får torka honom jätte noga i öronen så det inte blir ngn inflammation eller liknande så som han håller på och leker.


Beror det på att han gillar vatten kanske? Ingen aning faktiskt

Riktig tokunge! Idag kommer Lill Frida till Köping :D hittar hons sin mega kamera så blir det massa bilder på lille mannen:) Det visar sig.-TJING

Miljöträning på Kopparbergs maknad

Ja i morse for vi dit. Dåligt väder så täcket åkte på på Helmer (han brydde sig inte ett jota om det). och själv vart det regnkläder för mig.


Jag måste bara berätta hur korkad/glad jag vart idag! Är så tok  stolt att ni kan inte ana!


Efter ett tag så kände jag att det var dax för Helmer att få ta en paus från marknaden och jag tyckte att vi skulle dra oss undan allt folk då det blir många intryck för en liten 13 veckors valp.

Vi kom utanför och då gick jag emot stationen, "DAMN! Trottoaren är full med folk och med bilar på ena sidan och en lång kö på andra sidan av oss. Hur ska jag agera så det inte blir massa slit och dragandes för att inte vara ivägen och att Helmer inte känner sig stressad?"

Hur fan ska jag fixa detta? Men så kom jag på...
...att på hemma plan så har vi gått fot med ögonkontakt max 2-3 meter, men jag gjorde en chansning.


Kön med skrikande barn, hundar och tanter som sa med pip röst" Åh sicken söööt liten vaaaalpiiiis" (Ja ni hör ju själva att jag vart osäker på om han verkligen skulle klara detta med alla dess störningar) Plus att kön var 10 meter lång!


Jag tog kontakt precis som om vi vore hemma, gjorde fot tecken och så gick vi...Jag var nog markadens stoltaste valpägare ska ni veta!

Han gjorde en klockren fot och stördes inte av ngt, inte en ända gång han avböjde från ögon kontakten. Åh det verkligen värmde i hjärtat och han fick en riktig mys stund (som för övrig är det bästa han vet) efter det.

Helmer är verkligen en valp och får vara det oxå. Självklart glömmer han bort sig/testar gränser precis som alla valpar gör och ska göra. Han kan få för sig att hitta på rakartyg, bli ett monster, kamphund, snor unge ja listan är lång vad man kan kalla dem när dom har sina tok ryck! ;) Ibland får han knäck i öronen när massa löv blåser förbi, ibland drar han till i kopplet fast han vet att man inte får, ibland hoppar han upp på en... Ja han är ju valp :)

MEN ber man honom att jobba så avbryter han allt och gör allt för jus DIG!Åh jag skulle kunna skriva om denna upplevelse 100 gånger om för han är verkligen min stolthet.
Nej nu måste jag sluta skriva för jag vet verkligen inte hur jag ska formulera mig om denna dag. Är så stolt över min duktiga bebis! Sista jag var så här chockad över en hunds prestation var när cavvisen min vann DM i agility. (jag är ingen rosett jagande människa så vi var faktiskt på väg till bilen för att åka hem när dom stoppade oss och vi skulle få pris:))


Är man trött så är man! Spelar ingen roll att man är på en full proppad
marknad och massa karuseller åker och barn skriker.
Vill Helmer sova så gör han det :)
Mitt trygga lilla hjärta! Så otroligt älskad och en underbar familjemedlem
<3


Nu ska jag och Helmer ha mys kväll - han tuggar på sin grisknorr och jag ska smaska lite cheeze ballz! :)

-TJINGSTOLT! :D

Ibland tror jag att det är djävulens påhitt

...att det finns pipleksaker till hundar. Att vakna upp av dessa gör en inte på gott humör.

Fast, jag kunde inte låta bli att skratta. När Helmer biter i dess pip/skirk sakerna så vet jag inte varför men han börjar pipa/morra/yla (alla tre samtidigt). Låter fruktansvärt roligt ivf :) Ska försöka spela in så ni får höra honom. Det bästa som fins är när han har bitit hål på pipleksakerna - tystnad;) Har aldrig varit med om en hudn som "pratar" så mkt som denna. Golden kanske är såna?

Helmer 9 veckor

Liten börjar bli stor - för snabbt! Igår hoppade han upp i sägen, Jag var chockad Helmer var chockad, han såg ut som ett riktigt fråge tecken som att "Va fan, det här ska ju inte ens gå att göra? :0"


På söndag kommer troligtvis Frida hit och tar kort på lillskiten:) Det är bra för då sliper jag vara så äckligt nervös hela den dagen, fy vad jag hatar all denna stress. Blir galen på kuppen, men allt för Helmers skull!
Är liiite bättre idag så ska ta det lugnt ändå och ikväll blir det kantarell paj och en bra film! Det ni:)


Vad ska ni göra ikväll? Det är ju trots allt fredag:)
-TJING

Jag är sjuk :(

Plus att den förbannade bronkiten gör att det känns som att gurgla vatten så fort jag lägger mig ner och ska sova... Tycker jätte synd om mig just nu!
Nej men jag missar så mkt, denna vecka skulle vi ju åka tåg! Damn :/ Det får bli nästa vecka så får jag koncentrera mig på att bli frisk istället.Just nu är det tuuuusen järn i elden! Våran lägenhet är såld och den bostad vi ville ha kommer troligtvis en rik sthlmare bjuda över, hurray! Not...

Men det kankse inte är så dumt ändå, för jag har hittat två stycken andra lägenheter/radhus som passa Helmer och Nattis 100 gånger bättre:) Båda är markplan med stor terass och inhängnad gräsmatta och nära till skogen. Men ni får vänta och läsa i bloggen hur det kommer gå med det.
Nu ska jag kila ut med Helmer och sen ska jag kolla på ngn film som man gör när man är sjuk. Nej då det är mest för att få tiden att gå, T ska iväg och kika på ett ställe vi ska lägga bud på så jag är mega nervös för jag kan inte följa med själv och se stället utan måste lämna kontrollen till honom :S Men blir nog bra:)

Jag hade mitt huvud på den lilla biten av kudden som fanns kvar, myspys säger Helmer:)

Att vara hundägare


Den ovillkorliga kärleken
Det osynliga bandet
Den sprudlande glädjen!Vad betyder hund för dig?
För mig betyder djuren allt. Jag är inte hel utan dem - det är ngt som fattas utan dem.Det finns människor som jag ser upp till. Det är de människor som älskar sina hundar trots att de kanske aldrig kommer kunna prestera och tex vinna en tävling - Men dom har roligt tillsammans!

Ett exempel på det är en beaded collie och en vanlig collie.

Beaded Collien var lite "slow" i sin personlighet. Man såg att han var en riktig filosof och han hade inga presige krav utan tog dagen som den kom:) Matte var lika så - båda var oborstade i håret och kom i sina "bonna" kläder. Man såg redan på håll att dom verkligen hörde ihop! Hunden och matten gick in på banan. Väl när start signalen gick så fladdrade de där kring bland alla olika hinder - man kunde nästan tro att dom sprang på fyllan! När jag började tävla för 10 år sedan så skulle ligga ned på bodert i 5 sekunder och det var bästa momentet tyckte denna hund, han la sig på sidan och tyckte det var underbart att få ligga och ta det lugnt;) Inga stil poäng fick de MEN vilken glädje dom utstrålade! Och va KUL dom hade ihop! Till och med så "fin kärringarna" från min klubb drog på smil banden.

Dom är än idag mina förebilder


Och till den andra vanliga collien. Hans husse på 120 kg var en riktig över sittare! Hunden försökte verkligen göra sitt bästa, det vill väl alla hundar? Men han reagerade tydligen inte tillräckligt snabbt enligt husse så husse vart jätte arg! Oxtokig! Flåsande husse gav enligt mig som då var 12 år inte bra och tillräckliga signaler. Men efter banans slut var det inget berömm, utan hunden kastades in i den varma bilen och vad gör jag? Jag tog min cavvis och gick fram till honom (fly förbannad) och sa ett och annat om att han inte förtjänade sin hund och att han borde gå ner 50 kg så hunden hör vad han säger när han springer! Ditt fel inte hundens!

Ja nu när jag är äldre så vet jag att så säger man inte till ngn som kämpar med sin övervikt. Men jag var bara ett barn och är stolt över det än idag! Jag var trött på att han var ordförande i grann klubben och ingen vågade säga emot. Inte ens de vuxna.Det där frustrations beteendet smittade även av sig på andra ekipage typ som att "det är okej att ta ut sin frustration på hunden". Dom borde och ska diskvalifiseras om jag får bestämma. Agility är en sport ja visst, men alla hundar är verkligen inte byggda eller har psyke för att nå upp till toppen. Alla har sina begränsningar. Även människor.Jag har sett och hört så mkt på tvälings banorna att ibland blir man mörkrädd. Men så har jag oxå det där underbara minnena från alla underbara ekipage som springer med glädje och ömsesidig respekt!'
Brutus och små syskonen hans sista sommar. rakade bort all päls då det var så varmt på sommarenVi var inte perfekta men vi var ett team :)


NJKCBdcösbjkd
Överflödig haka precis som matte;)


Jag är otroligt glad att jag har fått lära mig så mkt utav honom. Visst man går kurser hit och dit men ingen kan lära dig såmkt om allt som just DIN hund! Man gör fel - det gör alla nån gång.
All den kunskap som den lilla krabaten lärt mig har gett mig ngt enormt försprång med Helmer. Jag är mer självsäker med denna hund plus att jag är betydeligt mkt äldre oxå ;)


Just nu håller jag på att lära mig massor om retriver och om Helmer för alla hundar har olika personligheter trots att de uppfostras på samma sätt så är dom individer. Och det är hur kul som helst! När han går och plockar med sina leksaker hit och dit, upptäcker nya miljöer och lukter. Och det roligaste av allt hans "härma" beteende! Hur han anpassar lek efter olika hundar. Hur han anpassar sig efter att kolla på mina responser (tex om det hörs en hög smäll så kollar han om jag reagerar eller ej)Lilla lilla fina sötnöt:) <3
-TJINGAnti-Skall halsbandet!

Jag avskyr att den reklamen kommer upp på min blogg!


Jag tror stenhårt på att det är en trend och att det finns dom som faktiskt skulle kunna träna bort detta stress skallet på egenhand. Många hundar här i stan (huset mitt emot) så finns det en spets som skäller heeeela dagarna. Ser den ute max 2 gånger per dag! Ut och motionera hunden istället! Klart som f.a.n att en understimulerad hund hittar på andra saker som inte alltid uppskattas av människorna runt om kring!

Det var bara ett exempel på skällande hund.

Jag läste på ett forum där ngn frågade om det var okej att anvädna ant-skall på en 5 månaders valp.

Man blir mörkrädd - är folk så fruktansvärt rädd för att träna sin hund och bygga upp ett förstoende och istället ta till metoder som i mina ögon enbart ska anvädas utav riktigt riktigt duktiga hund människor där allt annat testats först?
Varför skaffa hund om man ändå inte vill lägga ner tid och arbete?


Det är för mig en stor fråga. Många agility kurser så finns de där. Hunden är totalt blockerad utav all stress (antingen skäller och virrar som en tok eller bara helt lam) Hunden är varken glad eller arbetssugen - och NU börjar ägaren som annars skiter i hunden ställa en massa massa krav! För ägaren har ju sett att "alla andra hundar kan ju fakistkt så då ska min oxå"
Tror dom verkligen på riktigt att hunden ska lära sig över en natt?

Tränaren säger till att minska på kraven och ägaren plus hund kommer aldrig mera tillbaka.
Det bästa som finns är när ekipage som springer runt med glädje så det bara lyser om dem!
Sen om det är en osnabb hund som aldrig skulle kunna ta priser så är det ändå just DOM man vill se och inspireras av :) Att se dessa hundar är underbart och det är så det ska vara!


Att däremot se dessa über nertryckta hundar som springer banan och är livrädda för att göra fel så skär det i hjärtat. Det fanns en Belgisk vallhund på en klubb i köpings trakten som var så, hon var inte kul att se. Hon var en duktig hund absolut! Men vart var glädjen? Att hunden fick springa på hel spänn för att vart det fel väg (husse var slarvig) så hördes ett högt VRÅÅÅL! NEEEEEJJJJJ!!!!! Sen vart det bannor resten av loppet...Och sen kastas hunden in i bilen rent ut sakt!

Jag tål inte människan än idag.


Oj vilken osammanhängande inläggAlla hundar har som människor sina begränsningar, skulle nu inte Helmer passa som vårdhund trots all träning och hans underbara lynne så är det bara så. Men han är ju inte mindre värd för det?
Nej det borde finnas ett "Hund körkort" så folk vet vad dom ger sig in på och får kunskap om vad en hund behöver för att må bar fysikst OCH psykiskt!
Även de som har haft hund i flera flera år skulle ha nytta utav att få dela nya erfarenheter, de skulle även bli en kanon resurs till de som aldrig har haft hund förut!


-TJING


Jag kommer aldrig vilja sluta lära mig,
för jag har en plikt och ett stort ansvar
över ett liv som jag gör allt för!

Och till er som verkligen orkade läsa ända hit. Detta negetiva inlägg skrevs nu i glödande stund då jag kände aggritionerna mot de förhoppningsvis få människor som inte ska ha hund.


Politik lockar fram det onda inom folk!

Jag och pojkvännen har TOTALT olika åsikter då det gäller politik.

Vi accepterar varandras åsikter men kan ändå lägga fram åsikten och tankarna. Vi kan diskutera frågorna och vistas i samma rum fast vi tycker olika. Så till min fråga, va fan är det med folk? Om man säger ngt annat än det dom tycker så höjer dom sin röst och nästan försöker skrika in orden i en!

Speciellt på det förbannade facebook.

Jag står för vad jag tycker och tänker, och eftersom jag har jobb och tjänar så jag klarar mig så ska väl ingen klandra mig för att jag vägrar rösta på "Socialbidrags partiet!".

Jag blir så arg på dessa påhopp om att man är dum i huvudet osv för att man röstar si och så. Har aldrig blivit på hoppad av ngn blå när jag sakt vad jag tyckt varit fel med dem. Men säger man ngt om de röda så blir det ett jäääävla liv! Sossarna är INGET arbetar parti längre enligt mig så låt mig få ha den åsikten istället för att skämma ut dig och tro att jag kan "skrämmas" över till er. "Men herre gud, täääänk om du hamnar i rullstol? Men tääänk om du får barn? Men täääänk...." Ni skämtar va? :S


Va i Helvete? Jag ska väl rösta efter min livssituation? Inte efter alla er andra?Har du inget positivt att kommentera så kan du lika gärna vara tyst, jag har fått nog av alla demokrati stinna älgkor!Jaja nu är ivf valet över och jag hoppas att alla ulvar i fåra kläder hoppar tillbaka till det ni var!Chockerande att svenska folket tycker att invandringspolikiken är så åt helvete att SD fick sjukt mkt mer mandat än vad man trott! "Spännande" att se vad som händer de närmsta veckorna om ngn vill ha dem på sin sida?

Jag gillade politik tills älgakorna fick sina horn och hoppade på allt och alla som inte tycker som dom. Politik ÄR att ALLA får tycka VAD DOM VILL!Usch jag blir så arg!

Svamp svamp svamp! Och en JÄKLA massa REGN!

Det blev en hel del svamp innan stört regnet brakade loss! Usch och fy säger jag bara.

Helmer hade täcke på sig så han sprang glatt runt om kring och förstörde alla fina svampar.

"-HEJ! Vad gör du? Men va då jag får inte gå här? Men Matte! Jag vill ju bli klappad förstår du väl?"

Typ så var Helmer ute i skogen. Jaja finns ju flera svampar att plocka...


Min katt börjar bli fet :O Innan Helmer kom så körde jag apport med henne till som tätt men det får jag ta på mig att jag totalt glömt bort. Vilket dåligt samvete man får... Så nu blir det att ge mjukmat varannan dag istället ( -ja, hon är bortskämd;) )

Nu måste jag åter gå till mitt nya kall här i livet TRADERA! :D-TJING

Ut i skogen vi ska!

Yes i dag ska vi ut i skedvi skogarna och se om det finns några svampar att plocka:) Ska se om det finns några kantareller som jag kan frysa ner och eventuellt träna kantarellsök i vinter med.thy5g (Helmer ville skriva han med)


Jag är rädd för att det kommer massa regn idag så jag ska packa ner fodrade hundtäcket som jag hade till min cavvis. Yes det var en stoor cavvis det med engelska linjer så han vägde väl 17kg ch var 10cm för hög, de ni! ;D I England används Bleinheim färgade cavalierer till jakt.

Inte mång som vet, där av kan oxå deras beteende skilja enormt från rasstandarden då den mest är uppbyggd efter de andra. Så har du en Bleinheim som jagar fåglar? Grattis det är det den är till för:)


Helrakad cavvis :D döv med plopp öga och hjärtfel samt krypto men underbar var han och kommer alltid ha en plats i mitt hjärta :)


Ja juste, vi ska ju ut i skogen och vi får väl se hur mkt svamp det blir. Men kan ju inte gå så jätte långt med en valp men en bit hänger han på. Plus att det blir mkt pauser (om man nu stannar och hittar svamp dvs;) ).


Men bilder ska jag ta ivf:D-TJING
Jag hittade en bild på min lilla ängla hundBRUTUS :)
Han må ha varit döv men massa kunde han ändå:) Som att vara mugg hållare tex. Perfekt om man inte hade ngn tillhands ;) Nej då muggen var tom


En KANON LÄNK NI MÅSTE KOLLA OM NI HAR HUND!

Jag vill gå på trimmkurs!

Skulle vilja gå en trimmkurs, blir väl med inrikting på Golden retriver då jag antar att det är den pälsen han kommer få.


Det är inte bara för skönhetens skull man trimmar en hund. Utan det handlar om så mkt mera att ha en hund välskött i pälsen.

-Hunden släpar in en massa onödigt smuts (inte kul om man har en hund som sover i sängen)
-Huden hålls ren och luftig om den trimmas ur och borstas regelbundet
-Man håller en helt annan kolla ifall hot spot eller liknande uppstår

Ja en massa fördelar! Plus att jag tycker attd et är extremt roligt oxå :)
TRIMMA DIN GOLDEN

Vill vill vill! :D


12 veckor i dag

Tänk att för 12 veckor sedan så var plutt en jätte jätte liiiiten plutt. Varken såg eller hörde ngt.

Svårt att tänka sig.


Kan säga att benen pån har växt nu! Han kommer upp i soffan helt själv :P Skit nöjd var han! Men ner är det bättre om matte lyfter.Kommer bilder under dagen....-TJING

Min hund är en kleptoman!

...eller nått


Var nyss ute på kvällsrundan och Helmer helt plötsligt slutade gå som en damsugare (finns många nya dofter på kvällsrundan tydligen). Han fick massor med beröm och han trippade på sååå stolt!

Men det kändes som ngt lurt i görningen. Ni vet den där känslan när man har valp och det blir tyst, fööör tyst!

Men vad har han i munnen? Men men men... En boll! :O När var hur?
Men han såg så nöjd ut och han var sååå duktig! Så därför beslutade jag att han får bära hem den (vilken han gjorde med glädje) och i morgon så går jag och lämnar den. Får väl chansa på att den låg på parkeringen för det var ungefär där jag berömde första gången att han gick så fint!

Jag försökte förklara för honom att "tänk om ngn tog din boll och gick" men haha han tittade på mig som om jag var en idiot sen tog han "sin" boll och la den i vattenskålen. F you matte! ;P


Är det ngn annan som varit med om det? Att hunden lägger sina leksaker i vettanskålen?


Ngn som saknar en boll?-TJING

I stoooora Sthlm!

Jag och Helmer följde med pappa till jobbet i går. Livgardet Kungsängen närmare bestämmt.


Denna gång gick det inte bra att åka bil med Helmer, PJUÄÄÄ så spydde lilla killen :/ Men det var dock mattes fel som trodde att Helmer kan nog säkert sitta själv i bakluckan. TJI fick jag, han spydde och sen ville han sitta i knä och vara bebis hela vägen till sthlm. Mitt fel i know!

Men men fram kom vi ivf och pappa gick in på staben medans jag och bebis gick en sväng. Och då ska ni får höra vilka goda pinnar/stenar/löv/ruttna saker/massa annat äkligt smakade så GOTT... Va faen? han har ju nästan slutat upp med sånt hemma i köping jue. Yä yä bara börja om från början ;P


Helmer skit glad åt alla som var militärklädda! "Det är ju pappor över allt"! Tyckte helmer... Sen när han väl såg pappa så hade han gett upp för länge sen att leta efter honom...Vid lunch lämnade vi I1 och drog in mot stor staden. Och damn vilka människor det finns :S


-Hej får jag gulla din hund? sa en brud med tandställning på 15 år

Jag funderade och funderade är det så dom säger här i sthlm när dom vill hälsa på en hund? :S

-Ja det får du väl.. svarade jag
-Åh vad heter han?
-Helmer
-Meeen guuuuud vilket coooolt namn, annars heter alla hundar chili och paprika här.
-Ja han är ju inte här ifrån så kanske beror på det då
-Åh hur gamal är han?
-Lite drygt 11 veckor
-Åh!! Då är han ju snart ETT år jue!
-.......11 veckor är han
-Ja!


Jag vart chockad och tyst, vilket var tur annars hade jag ställt mig och asgarvat åt hennes mattekunskaper. Jag lovar att jag gjorde det senare...

När vi kom hem så fick skitgrisen duscha, vilket går kanon. För glömmer man stänga dörren när man själv ska duscha så sitter det snabbt ngn nedanför dig och försöker få allt vatten på sig. Det är Helmer det
-TJING

AJ!!!!!!

Känsliga läsare ska INTE scrolla neråt mera nu. Dock är bloggar med bilder roligare än de som är utan;)

Fy i H-VETE va ont det gjorde! Helmer kom i full galopp och nitade så hans tuggben for iväg och träffade min tåknöl :/


Snacka om att man fick bita sig i tungan för att inte skrika rakt ut! Och när jag lyfte på skinn fliken höll jag på att svimma :S Rengjort och ihop tejpat ivf.


Lilla killen var ju bara skitglad och busade, så saker som händer när valp har lite sämre motorik.
Jag vet inte om jag vågar säga detta? MEN Helmer nu sista veckan varit totalt rumsren (tänk på att vi bor i lägenhet) och behöver inte alls springa ut med honom lika ofta nu, PLUS att man måste väcka honom kl.8 för att gå ut och kissa! De ni! :D Och är han bara liiite kissnödig och vi ska ut, så gör han det ute så han slipper sen!
11 veckors kille, bra gjort av honom:)

...men nu kommer jag väl få bannor för detta kan jag tänka mig;P...-TJING

SKAM DEN SOM GER SIG!!!!!!!Det svarta framför tvättpåsen ääääär NÁTTFARADÌS !!! ...Nattis kallas hon :)


Lycka, dom sover på samma dyna i soffan! Black and White :)...ville bara säga det... :)

Måndag!

Avmaskningen avklarad på lilla (11kg) Helmer. Blandade med levergodis denna gång så slurp så var det borta;)

Det finns en sak jag inte förstår. I sälen var han hungrig konstant! Kastade i sig maten så han nästan satte i halsen - då fick han äta dem på en bakplåt för att det skulle ta längre tid. Nu hemma igen så äter han lugnt och kan spara några prickar till senare. Varför gör han så?


Jag har kommit på en kanon sak! När jag jobbade hästarna i NH (Natural horsemanship) så tog man hjälp av olika saker och ting, typ en vägg för att "komma åt" hästen i en viss rörelse.
Och då kom jag på en sak!

Ofta när hunden ska sätta sig fot på din vänstra sida så brukar rumpan hamna lite så snedden ifrån matte (hunden vill ju se matte i ögonen och få sin belöning så klart). Och jag vill helst inte korrigera så där jätte mkt när han är så liten och inlärningen så färsk - vill att det ska vara enkelt och jätte kul för honom och att det ska bli kanon rätt från början.
Så jag testade som med hästarna att gå längs väggen och körde fot-sitt-fot-sitt-fot-sitt och det gick kanon! Tack väggen! Nu testade jag lite ute en gång och rumpan var rak! :D Jag kunde helt enkelt bara koncentrera mig på att ge kommando och belöning i precisa sekunden istället!


Finns säkert dom som tycker jag gör jätte fel nu! Men det får ni tycka, för så länge det funkar och jag har en positiv och extremt atbetsglad hund så är jag nöjd:) Helmer är bäst ingen protest! I mina ögon kommer han alltid var det ivf.Båda slitna och trötta - sova sova sova (bild från sälen)Helmer är en riktig mansgris! (skämtåsido) han har ryckit bort flätorna från hans trasdocka och springer runt och är skitnöjd!Som att "Nu är min leksak perfekt!" Är det vanligt att valpar ligger och daltar med sina tassar innan dom somnar? Helmer kan ligga och "sparka" dem mot bordet/sängen/väggen innan han slocknar - typ som att sista energi ska bort...-TJING

Sälen - Lördag

Jag är sjuk :(


Snorig och halsont så idag har jag sovit mest hela dagen. Helmer oxå (när flocken sover så gör han det oxå). Det vart en promenad till fjället runt lunch men sen har han gjort sitt ute på "gräs"mattan vid stugan. Duktig kille att vara lugn när det behövs.


Kan vara bra med såna här lugna dagar för honom oxå så han hinner smälta alla intryck och sova extra mkt.
Bakbenen ser tok låga ut på kortet men så ojämn är han inte - än.. :) Står bara som en krok.


På måndag blir det att avmaska honom inför 12 veckors sprutan oxå. Måste till djurmgazinet för att väga honom innan då, tror han ligger runt 10-11 kg nu!


Nu ska jag ta en treo jag hittade i skåpet och en kopp te (äckel-citron-te) och se om halsen blir bättre.
För i kväll ska vi ju ha Taco kväll! Det kan jag ju inte missa ;P


-Tjing!

Juste, jag ska baka eget hundgodis tänkte jag, på måndag. Har ni ngt recept så lägg in det på kommentarer vett ja:) Kul att testa ngt nytt!

Sälen - Fredag

Idag kom jag på hur man laddar upp klipp på youtube! :D Och det är en bragd till dom för jag är totalt otekniskt;)
Hunden är mera korrekt än vad matte är! Kommandona och brömmet kommer typ 100 år för sent! Skandal men jaja ville bara visa vad han lärt sig denna vecka:) - positivt är att nu vet jag vad jag ska träna på!

Ska be om hjälp så ngn kan filma när jag visar sitt/ligg/fot och "vad säger husse" (skall ;)) men det har han ju kunnat ett tag...


MEN när man är en sån duktig valp så måste man sova en massa så man hinner med att växa och bli stor oxå. Och ja, mattes knä är fortfarande det bästa stället att sova på tydligen.


min nya super snygga SÄLEN tröja oxå ;P

Sälen - Fredag

Vet ni? Jag och Helmer sov 9 timmar i sträck natt ! :O

Så vad hittade vi på idag då? I morse gick vi till källaren (där man hämtade vatten förr). Dock användes den ej längre, men fint var det.


Kan man hitta klarare vatten?Stooor vatten skål ;) Juste, selen oxå. Varför? Jö för ibland gör inte Helmers ben som han vill och vipps så plurrar man ner i vattnet!


Som sakt... dock var det inge djupt här så selen slapp han och han fick ta sig upp själv....men det var ju liiite kul det här;)Bäcken utanför husen som man hör pårla om man ställer sig utanför dörren:)Korten är tagna med mobil kameran så det är 100 gånger finare i verkligeheten.
Sälen - Torsdag

(igår alltså)

Helmer älskar verkligen livet här uppe i fjällen! Jag oxå, hit ska jag flytta. Så är det bara :)


Igår var vi ute på fjället (50 meter från stugan) och jag kollade efter lingon. De fanns ju men njae inte tillräckligt för att plocka och ta hem inte. Helmer undrade va fasiken jag höll på med, bären var ju äkliga enligt honom ;)


Lilla flörten:) om man smööörar tillräckligt så kanske?....


.... -Japp det funkade! Matte slängde ut ett godis sök! :)Jag vet inte om jag är överbeskyddande ? Men jag tycker nog att fast en valp är lös och kan stanna när den vill så blir nog terrängen lite tuff för en liten kille på 10 veckor att gå i all ljung och lingonris så på hemvägen tog vi grusvägen hem:) Han får ju fortfarande traska (för nu är han en stor kille och vill absolut inte bli buren lika mkt som när han var 8 v.) men dock på jämnt underlag.


Det är inte lätt att hålla koll på det lååång öronen ;) Dom gör lite som dom villBuuuuuus!!! :) <3

Våran lilla ögonsten

Sälen - Onsdag

I onsdags styrde vi mot semestern i sälen.Mkt packning blev det! Den stora påsen är bara Helmers saker i. Jag har aldrig varit duktig på att packa lätt och speciellt inte när det gäller djuren. Man "kan" ju behöva alla dessa saker;)Vi hade kiss/mat/vatten/bus paus i Ludvika. Helmer är jätte duktig på att åka bil, efter typ 30 sekunder bilen har börjat åka så sover han. Han kan verkligen det där nu med passivträning! Sitter som en smäck om han inte är övertrött dock...

Räddnings hunden?

Jag tror faktiskt att hundar har ett speciellt sinne som vi saknar.

Tobbe slutade andas några sekunder i natt (jo han snarkar högt så det vart tyst ett tag) jag vaknar utav minsta lilla förändring och vad gör valpen?


Han, fort som attans upp i ansiktet på Tobbe och pussar honom tills han började andas igen, sen lägger han sig på min arm igen. Som att det var världens självklaraste grej att göra! Fina lilla Helmer <3Det känns att våra band börjar bli starka nu och att vi litar på varandra - en underbar kännsla som jag har saknat. Närheten är betydligt mer på passande och flera gånger under natten när han drömt och vaknat så kommer han upptraskande till min kudde och vill ha nosen under hakan på mig. kankse drömde en mardröm - inte vet jag?
Alla vet att Brutus var mitt allt och jag gjorde allt för honom. Jag var osäker på om ngn hund verkligen skulle kunna komma upp till hans nivå och att jag skulle kunna älska en till hund lika mkt? Känna den där kontakten och lugnet igen?

Och ja det kan jag:)
Åh jag har så himla mkt att ska skriva och berätta om så jag ska ta tag i det uppe i sälen då Helmer sover.
Passivitets träning och ensamhetsträningen då
? Det går kanon, på stan sätter vi oss på en bänk och bara glor på folk, helmer lägger sig ner och slummrar lite så där kan jag inte kräva ngt mera - han är klockren!
Ensamhetsträningen då? Ja altså han har ju max varit själv 10 minuter och då sover han, så när man kommer in genom dörren så tittar han på en sen somnar han oftast om:) jag är ingen som tjoar och stojar när jag kommer hem. Utan istället nonchalerar honom några minuter innan jag hälsar på han och det har resulterat i att han tar ensamhetsträningen som en självklar sak! "Matte kommer ändå snart tillbaka så då kan jag sova en stund"

Lika så med mötande hundar, om jag skiter i dem så gör han det oxå. Där ser man verkligen hur en valp studerar ens "energi" och kroppsspråk.Jag hade inte kunnat hitta en bättre valp! Det märks vilket jobb Hannah och hennes familj har lagt ner på kullen. Han har bara blivit rädd 1 gång! Och det var när han fick träffa brors franska bulldog, Helmer ställde sig och skrek tills han fatta att Bosse som han heter låter så där (grymtar) utan att vara elak och leker lite anorlunda. Och eftersom han inte blev daltad av mig så kom han snabbt på att den där Bosse kunde man ju leka med  ;)Men än en gång - jag har haft en otroligt tur med uppfödare och valp! Så fort det är ngt som man funderar på så har man alltid kunnat slänga iväg ett sms till Hannah och fråga och snabbt fått ett svar. Det har verkligen kännts tryggt att veta att man kunnat göra så.

Om ni letar efter hundar med kanon psyke och underbart temperament så finns det två underbara tika kvar från kullen :)
Tryck HÄR så kommer ni till deras blogg!


Nu måste jag packa, vi ska ju snart till Sälen :D
-TJING

Sluta växa :(

Plutt är ingen plutt längre... Dock blir han fortfarande skit glad när man säger "beeeeeebiiiis" men han är stor nue. Tessan tycker det går allt för snabbt!


Dock börjar "Jag SKA äta allt som finns ute" minskas *peppar peppar*. Inne går det prima ballerina - men ute ? Valpar undersöker ju allt med munnen och helmer är ett klockrent exempel på det ska ni veta.

Denna vecka skulle vi komma  iväg och åka buss, men det får vänta tills nästa vecka. För på Onsdag drar i till sälen! T&M ska fiska och jag å Helmer behöver miljötränas;) Haha! Ska bli hur skönt som helst att bo i fjällstuga. Vi kommer hem på söndag och då har vi lägenhetsvisningen.

Vill skriva en massa men det får ni kanske veta senare hur det blir, just nu är det hemligt. Super hemligt! Ni får hålla tummarna för oss, tills ni får veta ngt mera:) Jag vet ivf att det är min dröm!

Nej nu höll jag på att säga för mkt. Nu ska jag städa!


-TJING"!Mitt Hjärta!

Underbara lilla hund!


Igår kom Frida hit och vi åkte ut till Malmön en sväng, där vart det några kort tagna oxå:)
Nu är nosen liiite opropitionerlig så han ser ut som en isbjörn i vissa poser ;) SÖTNÖT <3

Man kan inget än att älska den lilla krabaten! Bebis!

För tre dagar sen kom Helmer på en "ny" sak! Allt man ser SKA man äta! Pinnar,stenar, snorpapper, godispapper, ruttna äpplen, torra grästuvor från gräsklipparen and so on... Plus att kopplet skulle man bita i och kampa med! He turned in to a monster!!! Jag tyckte jag plockade massa skit ur munnen på honom än vad vi gick framåt. Jag fick nästan panik, tänk om han sväljer ngn sten och vi måste åka in med honom? Jag var som en hök. Och han var skit sur som inte fick bestämma vart vi skulle gå och inte fick göra som han ville


Vad gjorde jag då?

Jag bytte koppel och halsband totalt och var stenhård att det får man absolut inte bär/bita i. Bara matte får det.
Så fort jag såg att han tog sikte på ngt så sa jag "Lämna!". De gångerna jag missade så sa jag lämna när jag plockade ut grejjset ur munnen på han. (Dvs, inne sköter han sig exemplariskt och bara biter på sina leksaker)

Och igår kväll på sista rundan så sa jag Lämna när han nyss plockat in massa mossa i munnen och vad gör han? Han spottar ut hela tovan och väntade på beröm istället!! :D Överlycklig matte hade han då! Så idag har han gjort det flera gånger (självklart försöker han "tugga osynligt" ibland men det går framåt!

Och koppelbitandet är totalt borta :)
Så nu kämpar vi på med att säga Lämna och sen beröm:) De gångerna han spottar ut skiten får han självklart godis.  Grannarna tror nog att jag är schitzo som säger lämna och sen blir cp glad för var tredje meter! haha:P Bara det funkar så får folk tycka vad dom vill ;)

Ah juste i går hände en rolig sak som gjorde mig så stolt:) Vi mötte en schäfer på cykelbanan som inte var allt för snäll. Jag stannade sa "sitt", vad gör Helmer? Han sätter sig på rumpan tittar med sin underbara ögon på mig och vi väntar tills den "dumma" hunden gick förbi. Han total nonchalerade schäfern och väntade på sitt berömm och godis bit.


Så han är både duktig och trotsig just nue;)

Jo en sak till, över allt står det att när valpen kissat/bajsat så ska man inte gå in på en gång. För då kommer valpen ta det som ett straff att inte få vara ute längre när den gjort ifrån sig.

Om man försöker få Helmer att gå en längre runda första morgon kissen så ska ni veta att ngn ställer sig och tjuter för att han vill in och sova igen! Han lägger sig ned och vägrar gå en meter till ut i det kalla gräset. Så det så, sen är det inga problem de andra promenaderna så böcker ska man inte förlita sig på ;)
Morgon trött? Ja då är han som mig altså:)

Han sover fortfarande så där ;)
-TJING

Varning för suddiga bilder!!!

Inkallning

1

2

3

4

5

6

7

8

9Ni som kollat noga ser att han är påväg emot min vänstra sida, vilket är vad vi tränat på :) "Fot" går alderless föööör bra tycker jag! Visst vi kör max 2 meter per gång men vilken ögonkontakt och arbetsglädje! Me like:)

Undersöka en rutten rot är jätte spännande!Man kan ju alltid testa att bära...men dock för tung så då skiter man i det:)

När man blir trött så lägger man sig på mattes skor då står hon stilla och man får ta sig en paus från allt spring och upptäckande:) Riktig kanon idé, tycker matte oxå.

Han la zebran på tangentbordet sen slocknade han som en stock! Är Helmer trött så väntar han inte med att somna utan det är bara on/off knapp på den killen. Inte ovanligt att han somnar med en av leksakerna i munnen... :)


______________________________________________________________________________________
I morgon så är killen 10 veckor! Tiden går för fort nue och han växer så det knakar, var tvungen att ta ett kort när han busat med husse och vart trött så "la" sig i husses knä


Vart tog mattes lilla bebis vägen? Han är ju stor! Dock växer han otroligt jämt i kroppen så jag behöver inte oroa mig:) men ändå... mattes lilla bebis börjar bli stor. Ngn som vet vart man kan köpa "stopåväx"? ;)Mina skor - de ända han inte biter på :S (peppar peppar) Vid "ensamhets" träningen, matte sitter i vardagsrummet och han är själv i hallen+sovrummet så gosar han in bland mina skor och sover. Inge gnäll alls utan accepterar det totalt och sover istället:)


Nästa vecka ska jag börja gå och kasta soporna (tar typ 1-2 minuter) och han får vara själv kvar inne. Kommer gå galant:)


Öronen har växt otroligt mkt! Man kan sätta dem runt hakan som en påskgumma på honom ;) hihi!

Plus att den egna vilja börjar komma fram nu "Jag vill!!!" "Jag SKA!!!" Oj oj oj vad han kan låta som en riktig isbjörn när man inte får som man vill! Han har börjat testa kopplet med att försöka springa ifrån och bli förbaskad på det! Plus bita som en galning i kopplet när han inte får gå åt det hållet som han tycker passar för stunden. Absolut ingen kille man får vara mjäkig med utan man måste säga till på skarpen på en gång annars får man ett helvete ska ni veta. Men jag tycker faktist att det är lite roligt med en hund som har mkt egen vilja, mkt mer att jobba med då! Jag är ivf envisare än han ;)

-TJING

RSS 2.0