Oj oj oj va tiden går!

För några dagar sedan blev "lilla" Helmer 8 månader!

Jag letar fortfarande efter "stop och väx knappen" - men nä han växer på för fullt! :)

Och könsmognaden då? träffade ännu en löptik för några dagar sedan och "Va nej, sluta tryck upp arselt i ansiktet på mig sa Helmer"

Kissfläckar börjar bli intressant dock, men vill inte ha en hund som enbart står och slafsar urin på promenader så kommandot "Nu går vi" börjar präglas rejält! :)

Huvudet på H börjar bli bredare - ser mer och mer ut som en kille och det valpiga försvinner nog snart inom kort. Dock frågar många om det är en labbe, ehh nä?


Den 15 april så blir det kastrering - innan sommaren. Skönt för han älskar ju att duscha så bada blir nog hans grej! :)Jag har börjat lintränat Helmer - han kan vara lös men inne i stan så vågar jag inte släppa honom.Skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle hända ngt. Och snart i april så kommer hund förbudet in att dom får vara lösa. Stanna och Vänta börjar oxå sitta som smäck!

Jag är helt slut i huvudet efter lintränings promenaderna! Ligga steget före - hålla koll på allt - hålla koll på H. Men jag gillar idén att träna med lina och att hunden får faktiskt mera frihet än att få gå i koppel enbart. Så om några år kanske han kan gå lös för jämnan! Mitt mål!
Stackars lilla Helmer, igår åt jag en dålig avocado (måste ha varit den) Jag mådde skit och sen sprang jag till toa och spydde upp hela sk*ten. Helmer studsade/skällde och vart livrädd. Han satt och verkligen tröck allt han kunde emot min rygg när jag satt på knä över toan. Lämnade inte min sida förän husse kom hem. Lilla Hjärtat <3Planering inför våran nalkas - måste sätta mig ner och skriva om det oxå.

8 månader och vårat största problem är att inte valla löv! Ligger dom stilla så stirar han bara flyger dom iväg så biter han till dem. Så antingen blir det att förbuda detta eller lära honom valla löv på kommando? Skulle faktiskt vara lite kul med en löv vallare - bara det inte utlöser massa stress. Sånt gillar jag inte.

-Tjing


Frukost är äckligt

Jag har alltid haft svårt för att äta frukost - och nu med LCHF frukost är det ännu värre. Bacon och Ägg. Det tar verkligen emot - tallriken står på bordet och jag sätter mig ner och bloggar istället för att äta.
Som att jag kommer undan det då...nää


Helmer var med till jobbet igår och och tränade. En sak är lite roligt - när jag kastar ngt så kan han släppa den på golvet ibland och vägra ta upp det - men om det är ngn i rullstol som inte kan böja sig då är han super duktig! jag tror verkligen att djuren vet! På rullstolsbundna lägger han upp hakan i knät och väntar tills dom tar saken. Gulle <3


Att hundar har så fruktansvärt lätt att läsa av människor är ju deras stora egenskap - vilket vi kan vara för blockerade att göra desamma ibland. Kanske för att dom inet krånglar till alting? Så som vi har en tendens till att göra?Nej nu ska jag ta och käka upp den där äckliga frukosten...-TJING!

Mattes fina fina hjärta <3

Helmer är som ni vet med på mitt jobb då och då. Och som personlig assistent kan det vara väldigt tufft att jobba i vissa perioder.


Att ta med Helmer som naturligt glädjer och stärker människor (alla djur har den egenskapen) är en underbar gåva. Speciellt för mig, han underlättar mitt jobb ngt otroligt. Och ibland dyker dessa guld stunder upp - när han lugnar ner människor genom att bara sitta och finnas där för dem. Han motiverar självmant till träning (lek för honom men träning för den sjuke). Han är en clown och ger många skratt när han sätter igång och latschar. Han lugnar ner genom att lägga sig brevid människor.
Och bland bara finns och lyssna - utan att kräva ngt tillbaka

Men framför allt när man jobbar med hund inom vården så är det dom där leendena på de sjuka som han lockar fram som värmer mest. Att han är efterfrågad "När kommer helmer? Ta med honom snart, saknar honom!" sånt är roligt och då vet man att dom gör nytta.


Och detta har djuren Naturligt! Vissa saker som jag har svårt att motivera på ett lekfullt sätt utan att det ska bli barnsligt har Helmer en stooor fördel. Han bara gör saker - med viss ledning från mig vid nya moment. Men för det mesta så sköter han det själv utan problem.

En stor fördel och hans största egenskap är att han älskar människor och närhet - vilket oxå har varit ett "problem" att få honom att ta det lugnt när man hälsar. Man behöver inte krypa ur skinnet för att man blir så lycklig! :) hahaNästa vecka ska jag och helmer börja träna ihop med två andra - var av en av dem är en stor tillgång i min träning med hund. Otrolig människa att hjälpa och visa hur jag ska "hjälpa" helmer att förstå vad jag vill. Mjukt tränings sett - och saker får ta tid. Jag ser verkligen upp till henne och hennes hanhund som är en SUPER HUND!
Är otroligt motiverad! Sen ska vi lägga upp plan att vissa gånger vi tränar så får deras barn vara med som ströning (helmer älskar barn!) sen bjuder vi in mass ahundkompisar ngn annan gång och tränar med det. Ska bli sjukt kul att få riktiga träningskompisar att träna och byta erfarenheter med.Oj vilket långt inägg - skulle bara skriva att helmer skött sig utmärkt på jobbet idag egentligen. men tangenterna bara rinner iväg!!!


Lite frågor till er bästa läsare :)

1. Har du ngt "guld minne" då djuret har muntrat upp/motiverat dig/ngn annan?

2. Om du har ett eget djur, vad är dess bästa egenskap? Positivt/negativt med den egenskapen.Tänk att du varit så liten <3 Och tänk vilken Lycka du är för oss - alla dina underbara egenskaper som jag inte hade ngn aning om när vi hälsade på dig när du var 5 veckor stor. För dig går jag genom eld och vatten <3-Tjing!


Hunden som tigger... om att få träna ännu mera...

Ja jag äger nog en riktig tränings narkoman! Har tränat massor idag, och nu går han redan och försöker få en att hitta på massa mera att göra. Super kul tycker H!

Kanske för att han inte fått så mkt träning i helgen? Vi var ju på brors bröllop. När vi kom hem på söndagen orkade jag verkligen inte träna (läs bakfull). Och på måndagen då? Jo tack Helmer hade så fint demolerat mitt pass - suck... Blad för blad hade han så fint dragit loss.

Unghund? Trotsig? Nej, understimulerad! Blir så trött när man läser på forum där de skyller på det ena och det andra - när svaret oftast är så enkelt att ett ord räcker "Understimulerad"


Jag har nyss gjort en film (Husse kollar på fotboll och det är verkligen de mest ointressanta att kolla på) så jag passade på:)


MEN ljudet (I walk the line - johnny cash) kom inte med:( Youtube accepterade inte min ljudfil. Men ni kan ivf få se klippet. Bilder och filmer på samma :) Ska försöka fixa ljudet...

/>Nu kommer en super söt valp med sin 2 meter långa snutte filt på släp vandrande genom vardagsrummet och jag kan inget annat än bara små le. Mattes fina lilla hjärta <3 Kolla på film på datorn sen sova


-Tjing

Rosor och örhängen från Pilgrim

Min älskling är bäst :) så det så!Har överrasknings middag till honom till han kommer hem :) <3

Kamp hundar!!!!

Om du har en farlig kamp hund hemma så tänk på att ALDRIG lämna denna farliga ras hemma med barnen utan uppsikt.


Lär av andras misstag - scrolla längre ner för den att se bild. Känsliga läsare bör tänka sig för...Döm ej hunden efter håret!
Dessa farliga "kamp hundar" är inte farligare än andra hundar. En hund i en elak människas händer kan göra vilken hund som helst till "mördar maskin".

Om vi tex möter en liten toy pudel som gör utfall så är det inte många som höjer på ögonbrynet - MEN möter vi en rottis som morrar till då går folk genast in i "Kamp hunds tankarna". Oftast.


Men vilken hund är värst av dem då? Den som gjorde ut fall eller den som morrade?


Oavsett vad ni svarar på den frågan så måste vi alla vara eniga om att det är INTE rasen som är elak/aggressiv utan det är ägaren och dess situation det beror på. Sluta skyll på raserna!


Kan oxå tillägga att jag har blivit hundbiten ett par gånger. Gissa vilken ras? Jo Golden Retriver! Har inget emot rasen då jag gick emellan min döva hund som inte hörde den andra hundens morr. Men vem hoppar inte emellan när sin bästa vän är i "fara"?


Vilken ras tycker du är minst lämplig att ava på? Varför?

Onsdag!

Börjar jobba kl 14 och slutar 20. SEN har jag HELG! Hahaha underbart :) Men ändå värdelöst


På fredag blir det att åka till strömsholm med lilla spoí för att göra UL inför kastrering (det är en av unghästarna) Helmer får följa med som sällskap:) .  På lördag kommer Frida hit och ska vara hundvakt till min lilla bebis - vi ska på bröllopp - men får träffa honom på Söndag igen:)
Och på söndag blir det ev fotografering för Helmer och Olle. Ngn som var duktig på foto som ville fota hundar eller var det nu var:) Beror på vädret om det blir av.Yä yä yä yä håll ut i fem timmar sen mår jag bra! :D


Nu ska jag kasta in lite i tvättmaskinen :)

-TJING!


Juste! Helmer hälsade på en löptik i helgen som var - reagerade han? Nä... Inte alls...

Helmers bästa kompis Olle

Lite bilder på Olle och Helmer (Helmer 5-6 månader på korten så han är inte så där liten längre:) )Olle är en Golden kille som nuss fyllde året:) Han vet verkligen hur man "softar"


Olle och Helmer är bästa kompisar :)

Olle vet att Helmer är liten så man får leka försiktigt, men lika kul kan man ha ändå :)

Olle tycker nog att det är skönt nu när Helmer ej har valp tänder längre...

Så här ser man dem mest, liggandes på rygg båda två och biter i varandra. Urmysigt om man frågar dem!


Bill och Bull är deras namn när de leker. Nu är ju Helmer mkt större så ibland så klappar man Olle och säger Helmer - även tvärt om.Oj va liten min Helmer har varit:)

Detta var Helmer bästa kompis Olle:)

It´s just another day to go

Mitt jobb kan vara otroligt krävande - igår trodde jag att jag skulle dö på kuppen. Eller njae inte dö men jag var trött! ...på allt...

När jag kom hem på kvällen så kände jag bara att jag var "tvungen" att träna med lillskrutten. Det tok emot enormt faktiskt - men när jag ställde köttbullarna i micron och såg dessa underbart "Träna träna träna" ögonen. Då får man en kick!


Jag tog en risk igår! Läggande vid fotgång. ÅH JAG ÄR SÅÅÅ NÖJD! Det blåser ju en hel del här och löv (roligaste som finns i världen tycker H) blåste runt. Men köttbullarna har fasiken makten haha :D

Altså läggande undergång med det värsta störningsmomentet vi kan tänka oss!


Tränade även att helmer skulle backa-sitt-backa-ligg så han var minst 5m ifrån mig. Kul att kunna börja göra allt lite svårare och ge kommande efter varandra innan "DUTTIG" sägs = godis. Jag förstår inte - denna hunden när man säger ligg så PANG ner i backen , brutus tog det lungt och sansat han :) Haha ja dom är så olika hundar.

I love those ears - har sitt egna livJag har liiiite idé torka till helgen - ge mig ett trick att lära in vettja!? :D

RSS 2.0