Valborg

Idag är det valborg, shiet va tiden går fort. Snart sommar å allt!


Jobbade måndag och tisdag, fulldagar. Heltslut, ngt mysko med mig. Jag har hjaft ont i njurarna och feber:/ Ahja det går la över så småning om hoppas jag. Det positiva är att jag är nöjd med mitt jobb!Ska gå på ngn bras ikväll är det tänkt och i morgon så blir det att åka hem till Micke å fira hans 20 års dag!


image8

På fredag är det jobb igen

Shiet jag kanske ska lägga ner tid på att platta håret i dag oxå?!? Det var lääänge sen...

Jag vill vara en myra

Ja juste, jag vill vara en myra.

När jag går ut mot Ängeby så finns det inte så mkt att göra förutom att studera alla flitiga myror på vägen. Några är överkörda och några letar mat. Men här om dagen så såg jag myror som bar på varandra och var genast tvungen att kolla upp detta syndrom på internet.

"När en myra blir trött eller hungrig för att at sig hem så skickar den ut en doftsignal i luften så då kommer andra myror på boet och hömtar upp den trötta/hungriga myran och bär den till stacken"


Jag har bara en kommentar til detta:

-Varför har inte vi människor kommit på den idén?Folkrace

I dag var vårracet på Norsabanan i Köping.

Jag Kängrun å Elin åkte dit och kollade och snacka om att våran "folkrace dröm" närmade sig med stora steg! Alla ruggit taggade och jävlar vilka adrenalinkickar vi kommer att få då den tiden inbringar sig.

Vi stod i en kurva där mkt grus å sten slungades upp i publiken (sista kurvan innan mållinjen). En mamma till den som körde berättade att det var ngn för nått år sedan som hade fått en stenbumling i tinningen när han stått där å tuppat av. Tur att ambulansen fasn till godo.

Jag säger bara EN sak, Folkrace är kungligt!Nä nu ska jag vidare ut till Bältsta, Elin. Vi ska grilla och snacka massa skit! =)


Tjing
Deklaration helvete!

Tack så förbannat mkt! Detta gör att jag bara avskyr dig ännu mera, kul så jags ka få skatta på saker som du "ordnat". snacka om att jag känner mig blåögd.

-Ge mig ett hagelgevär tack!
Jag måste lära mig en sak, att ju trevligare personen är, detsto falskare föddes den. Usch jag blir så himla trött på alla satans f****r i detta avlånga land. Stå för det ni säger i stället för att spela falska kossor som vi redan sett att ni är.

 ÅÅÅÅÅh DU gör mig vansinnig!!!!!!!!!!!!!!!! Ska bita loss ditt huvud och spotta ut det i svartån.

Solen skiner, jag är ledig och Brutus ligger och solar på alltanen

image7

Bilden får beskriva min dag i dag

Jobbat, och eh... jobbat

Skönt att börja  jobba igen, fast det här jobbet är lixom inet som att jobb me häst. Utan det här är ju mera psykiskt krävande...

Hur trött som helst, ska hopp in i duschen nu å sen blire att umgås med maria x2 (Käng+Maskotten)Tjing, ork int blogga...

Vars tog vägen vägen?

Inte ett moln så långt ögat kan nå...

Hur skönt som helst!

Idag?
Micke är påväg från arboga och vi ska ta sällskap och gå en riktigt lång promenix genom Mongo-town (Köping). Sen ska vi till Hallsta och hälsa på hans kusin som åkt från ??? som ska gå intensivkurs på körkort där. Sen blire grillning om jag får fram grillen och om jag orkar plocka undan alle grejjer på altanen.

Igår?
Kom hem från Västanhed, Micke kom över och hade förslaget att åka och bowla. Men varför ska jag ge mig in i en match jag vet att jag kommer förlora?

Så det vart ändrade planer...

Kvällen slutade med grillning på malmön, vi började med att grilla korv eftersom vi var fruktansvärt hungriga, sen vart det köttbullar. Och sedan efter det så var det tänkt att vi skulle grilla köttet, men då var vi så fruktansvärt mätta så det sket vi i. Efterrätt vart grillade marsmallows! Mumms! Micke lekte med tändvätska så att en halv flaska tog slut på 1 en gångsgrill. Plus att jag hade min marsmallows i vägen för leken så den smakade tändvätska, inte bra för magen tror jag bestämmt int.

ja juste micke hade med sig "sockerbitar" sånna där fyrkantiga marsmallows som finns på lösvikt. Men dom var stenhårda så när jag skulle trycka på en sån på min grill pinne så gick toppen på pinnen av å resten fortsatte in i fingret på mig... Micke tyckte att ja var en mes, men det gjorde faktist ont när jag såg att det började blöda, haha!Solen skiner och jag ska börja jobba i morgon! Kan det bli bättre?

Bastu, Öl och Leva livet

Är precis vad gårdagen handlade om, underbart!

Tussan och Kängrun hämtade upp mig i går då vi sedan hämtade upp Matilda & Robin (Tussans Kids).

Svänger upp på går´n, sätter på bastun, knäpper första bärsen. Det är livet!  Så otoligt mysigt och man kände sig verkligen välkommen och omhändertagen. Massa god mat och alkohol vart det oxå.


Micke kommer förbi om en stund, tror att han har en plan på G. Att åka ner å Bowla, men det är värdelöst å spela mot honom eftersom jag vet redan nu att jag kommer förlora...


Tjing

Mitt hjärta slog i 210, jag fick tunnel seende, skulle den här dagen bli den värsta i mitt liv?

Klockan var 12.55
Pappa åkte för att hämta barnen från dagis och fritids. Jag hängde tvätt. helt plötsligt så slog den hemskaste takne som någonsin går att uppleva som hundägare till en döv hund.

-Var är Brutus? Är ytterdörren öppen? Är han inne? eller har han rymmt?

*Jag sprang ut i tofflorna på gården och kollade, ingen Brutus!
*Jag sprang in i gen för att kolla om han låg och sov ngn stands i huset, ingen Brutus!
*Tog på mig jumpa dojjorna och sprang fort ut till stora vägen. Tittade år båda håll, ingen Brutus!
*Sprang till andra sida av kvarteret, ingen Brutus!
*Sprang runt kvarteren och kollade extra där jag visste att han brukar nosa extra mkt, ingen Brutus!


Helt förstörd och livrädd så sprang jag hem för att ta cyklen och ut å leta efter honom, Tårarna rann ner för mina kinder som två forsar. Skulle mitt liv gå i kras? Nu när allting börjar ordna upp sig? Jag var livrädd av bara tanken på att höra ngn bil nita! Jag var livrädd för att han inte skulle dödas!

Jag hann aldrig ta cykeln, för när jag gick in igenom dörren så hörde jag ett ljud. Ett ljud som jag mkt väl kände igen. Det var hundtassar som trött släpades in i köket. Där stod Brutus nyvaken och undrade "varför sådan stress"? Sträckte lite på sig och kom sedan fram till hans enormt känslosamma matte som satt på golvet och bölade som en gnu! Han hade ingen aning om vad som nyss hade skett utan totalt ovetande så kom han bara fram och tröstade mig...

Vad ska man göra? nyss trott att hunden är i värsta fall nära döden, medans han igentligen bara har legat hemma och sovit medans jag sprungit som en galning. Skratta eller Gråta? Jag får ta skratta för gråtit har jag redan gjort nog för i dag.


Min Älskade Brutus

Jag vet att det är fredag men det känns som torsdag...

 Känns jätte konstigt. Eller äre tors.. Nä! det kan det ju inte vara heller.

Kul att sitta och idiotförklara mig själv på bloggen, haha!


Idag?
Tror att pappa har planer på att skicka ut mig och beskära träden, jag har dock ingen aning om hur man gör!?!
Så därför har jag en plan:
 • Kolla på tv till tolv
 • Cykla iväg till bilskolan som öppnar ett
 • Komma hem efter fem
 • Hoppas på att det blitt försent för att beskära dem.. :D

Ikväll?
Jag har verkligen ingen aning om vad som händer i kväll så jag har lite förslag:

 • Ut och springa en sväng så att jag somnar tidigt?
 • Kolla på ngn bra film?
 • Ringa mrs Käng å höra om hon vill hitt på ngt?
 • Sitta vid datorn och kolla på Torkel i knipa?


http://www.youtube.com/watch?v=wFCBoeUFPTM
        Michael B Tretow - Det va bättre förr   
-Det var bättre låtar förr oxå:D haha!


jag är förvirrad...

Träningsverk

Japp det vart som jag förutspådde i går, jag var svettis (friskis&svettis). Bittert men ärligt! Missade ju oxå bussen precis så jag fick vänta en timme, det var lite surt...

Nu snart ska jag iväg på möte om Personlig Assistent grejjen. Roooligt!Mer info om hur det gick får ni läsa om i nästa inlägg...
Tjing

Resfeber, kommer jag hinna? Tänk om jag missar bussen? Hjälp!

Usch sånna tankar far alltid runt i mitt huvud när jag ska iväg ngn stands.
Shiet ingen aptit heller när det blir så här.
Fått i mig en kiwi ivf, men va fan jag måste trycka ner lite mat i magen om jag ska orka ikväll...
Måste ta i tu med min resfeber känns det som, den börjar gå över styr!
Kan inte ens käka ngt om jag vet att jag ska bort på kvällen och måste fixa saker innan...


Eller esch jag tar en kexchoklad, det är ju liiite nyttigt. Eller nä det är det inte alls det men jag intalar mig de, haha!


Roooligt ska det bli ivf


(Tessan rullar ögonen åt resfebern, hujja!)

Friskis och svettis, men det blir väl jag som kommer stå för svettis i kväll dock...

...absolut inte negativt, det är bara bra för min del.

Jag har kommit på en grejj varförjag fått så mången tuvor i håret. Det är för att blitt långt = allt för ansträngande att borsta igenom. Men men sån är jag!Äntligen förjar vågjäveln gå åt rätt håll igen, kexchoklad-dieten är den allra bästa ;)


Daddy, back to V-ås :/


Igår då?
Det vart inte som planerat att jag skulle hoppa in i duschen och sedan somna utan Kängrun och maria förstörde mina planer genom att åka ut till Broholmen? och sedan åka hem till maria där det var både aftereight kaka och mummsig fruktsallad! 


-Undrar och klurar på varför det fanns en röd lampa där som blinkade? Eh det var nog bara stina stål som hade tråkigt.. :S
Nu då?
 • Kolla busstider till och från Västerås
 • Ringa till louise och fråga om de ha omklädningsrum på F&S, kankse dum fråga..hurr
 • Fixa så att Prutt får komma ut och kissa under tiden jag är borta, vet inte om jag hinner med 18.00 bussen
 • Packa träningskläder
 • Gå ner på stan och ta ut pengar
 • Gå längre med Brutus så att han sover då jag är borta :)

-Jag stavade nyss sover - såver, jag är nog tangentbords-dyslektiker...


Pling!

Har dagen gått fort, eller är det bara jag som är otroligt ovan vid att gå upp tidigt?

Nu har jag gjort allt på listan i det tidigare inlägget, förutom att ha pratat med Mrs.käng och så har jag dock inte heller lärt mig låten..

Nyss varit ute och joggat en sväng, tog med mig lillebror som draghjälp.
MEN!
Jag hade totalt glömt bort att det är otroligt jobbigt att prata med en sexåring som har frågor om allt i från tussilagon till skräp i dikerna. Samtidigt som man springer!

-Ja juste! dom ringde från köpings kommun i dag, möte på torsdag klockan 10.00. WEEEi !


Hämtade ungarna från dagis och fritids, självklart hittar dom på en massa saker på hemvägen så i dag var vi hemma 16.00... jag hämtade dem 15.20!
Mkt blommer vart det att dom plockade på sig.


Nä nu ska jag käka, tjing så länge!Hoppas att dom ringer i dag för nu har jag laddat min mobil :D

Japp japp...


Kollade på Beck i går med maria x2. Filmen hette...eh... ja juste jag å filmer är inte min starka sida.

Fick för mig att det var svalare att sova på nedervåningen och att det skulle gå bättre för Brutus att sova där. Jag hade rätt! Inte en ända gång hostade han, Inte en ända! Självklart så är jag för hönsig för att kunna sova, utifallatt ngt skulle hända så höll jag mig vaken. Men tydligen i onödan, men jag är glad ivf. Otrooligt glad!

Idag?
 • Cykla ner till bilskolan och plugga teori i fyra timmar
 • Cykla hem
 • Ringa friskisosvettis och fråga vad Core är för ngt, ngn som vet?
 • Ringa Louise
 • Ringa Micke?
 • Ringa Kängan?
 • Ut och jogga eftersom jag bröt mitt löfte i går då mitt "kexchoklad beroende" tog överhand
 • Lära mig låten http://www.bubblare.se/movie/balladen_om_stinas_flort

Första och ända gången jag skriver ngt riktigt personlig i den här bloggen, jag hoppas att både "rätt" och "fel" människor läser

...gråtit mer än sovit i natt. Jag ställer hög krav på mig själv att han aldrig ska få lida mer än vad han tycker om att leva.

-Men blir man blind och egoistisk?
Han är inte lika dålig som förra våren så jag kanske ska ge honom en chans, men jag vill inte heller "bara" köpa tid. Har sätt allt för många som har haft kvar sina stackas gamlingar till hundar, dom har beställt tid för avlivning men "han såg ju så pigg ut i går" så vi flyttar fram tiden. Sånt är enbart egoistisk och elakt! Nu vet jag själv att jag aldrig skulle göra ngt sånt liknande och brutus är inte så dålig som den hunden var.
(Om du läser detta så får du reda på min åksik och jag hatar din attityd mot djur, det har jag alltid gjort)

Men han är min ädelsten, han är skelögd, galopperar i korsgalopp, lite små gay. Men vad som folk än säger om honom så är han ändå min ängel och där oxå mitt ansvar. Skulle ALDRIG kunna lämna bort honom, jag kan inte ens förstå hur sånna människor som tänker så fungerar. Kankse låter orättvis och klandrar folk, men jag förstår verkligen inte hur man kan göra ngt dyligt. Det är väl samma ansvar som att skaffa barn? Jag tycker det ivf, och att många människor inte värderar djuren så högt är deras problem igentligen. Men jag blir bara så arg... Vad hade folk omrking sakt om det var ett barn det handlade om och inte en hund? Ta inte så förbannat lätt på allting då är du/ni inte värda ett djur.


-Jag är inte medlem i djurensrätt jag har bara lite djurvett innan för pannbenet.


Jag är glad att ett par av mina vänner värderar som jag annars hade jag blitt tokig.

image5
'Aldrig ska jag sluta älska dig...'Varit med kängan på gastroskopin i dag oxå, det var blandade kännslor. Jag tyckte hemskt synd om kängan med den behandlingen som kärringarna(sjuksköterskorna) utsatte henne för. Men ändå så var jag imponerad över att få se strupen,magmun,magsäcken,tolfingertarmen på färg tv. Intressant var det men det hade varit intressantare om jag inte kände den stackars människa som låg där och fick kameran i halsen...

-Hoppas att dom hittar ngt så att du slipper göra om det igen...!Jogging i skogen feat. 'bästföredatum' på hundbajs påsar...

Jag kom på en sak i dag när jag var ute och joggade, jag får nästan inga skavsår om jag tar mig tid att snöra skorna ordentligt. Uppenbart men ändå en tidsfaktor. Stressade samhället? nejje absolut innnte...

Efter helgens bravader så har det kommit fram att jag är hypokondriker, Hund-Hypokondriker...
Tror att så fort min hund beter sig olik så är han dödssjuk.
Kanske för att jag är rädd att mista min lilla prutt-maskin!

-Ahja hellre för orolig än inte orolig alls, det blir helgen motto!

Jag insåg en sak till i dag som jag inte sätt förut, det finns Bäst Före Datum på hundbajspåsar... dessvärre så hade dock de jag köpte för några veckor sedan ett utgångsdatum på 2007-12-10

Hur ska man tolka det?
-Att folket på Ullvibackar är så snåla att dom inte köper hundbajspåsar så att dom hinner ligga på ICA och bli gamla?

-Ska man lämna tillbaka dem för att de mot för modan inte är lika hållbara längre?

-Är det som att köpa för gamal mjölk? så att man ska lägga ner tid på att bli irriterad på köpet?

Om jag ska vara riktigt ärlig så är jag dålig på att kolla ''bästföredatum'' i vanliga fall då det gäller bröd,mjölk osv. och om jag ska vara ännu ärligare så visste jag inte ens att det fanns sånt på hundbajs påsar. Nu vet jag.


Tessan skakar på huvet och inser att det är läggdax.
Ska upp tidigt i morgon, blir att trampa ner till lasarettet klockan sju för att hålla kängrun sällskap. Men då är den dagens motionsfråga löst!


Tjing!

Festfixande mammor med barnvagnar

Jupp det var var samtalet från bussen till köping hanlade om. Just det var en unge som i böjan var jätte söt och skulle lära sin pappa en ny låt han hört på dagis, men min uppfattning ändrades när jag insåg att dom inte skulle hoppa av i Kolbäck. Ungen satt heeeela vägen till köping och sjöng: - Mijn jääsej-bil, mijn jääsej-bil... osv.

Döda tänkte jag då...


Nu:
Fika hemma hos kängan med, kängan jessica m. respektive plus Ikaros:D


Tack å hej, Stina Stål hälsar!

Förlåt för att jag trampade dig på tårna, men det var Stina Ståls idé...

I morgon?     Till Västerås och träffa Louise då vi ska spela badminton i Bellevouhallen (Stavas det en så? esch jag är nog tangentbords dyslektiker...)

I kväll?    Kolla på en beck film som jag snodde med mig från Mrs. Käng!

Tidigare?    Sminkade mig för en gångs skull, åkte hem till kängerun och sen vidare (filmandes) till konsum. Mången filmer vart gjorda idag och Stina Stål var med hela tiden ... Stina har blitt ovän med Bengt :/ Det är lite synd eftersom Bengt har klyvna hårtoppar.


Hoppas att Stina Stål och Bängliga Bengt hinner bli vänner tills på Lördag annars måste hon nog följ med och grilla:S


Tjing...


Stina stål med sina gubbar i huvudet

Kängan alias. Stina Stål

Fick nyligen ett msn-meddelande:

Hej Theresé detta är från Psykmottagningen i Nacka.
Du kommer genast bli inlagd på behandling såfort vi får en ledig säng tillgänglig.
MVH PsykPersonalen i NackaYes! Äntligen får min gubbar i huvudet ännu flera vänner på psykavdelningen ;) Btw, kängan är kär i Bengt!Jag ska ta min gröna flodhäst och galoppera över din gräsmatta så att den blir förstörd! Weei!

Taggtråd i halsen

Uscha, kanske dax att gå till läkare? Halsmandlarna mina vill inte bli friska så som jag vill...
Esch det har ju gått fyra veckor nu så snart har det nog läkt ut av sig själv, hoppas jag.


-Weei! ännu en dag som betsår utav Te och vatten och...Te!


http://www.youtube.com/watch?v=iP8Pd9BScXQ   Rastegar feat. Nordman - Livet som en Värsting

Jag fryser som en gnu i sahara

Uscha, är så där frysen-villsovasnart-trött... Kura ner och slockna för en timme eller två?

Övningskörde SUV:en till Arboga idag, kängan följde självklart med för att spana in alla bejbs som jobbar på ÖB ;) Mumma säger jag bara! Jag har konstaterat en sak i dag, alla killar/karlar som har en schäfer är så förbannat snygga, eller ivf en som har en schäfer...eller två...tre.

Pappa förbannad på en volvo som körde ut före mig i körfältet och som sedan hetsar om en lastmaskin i rondellen:
- Fan! Stannar den där jävlen på ÖB-parkeringen ska jag fan fråga om han fått sitt körkort i kornflakes paketet!

Jag får damp på en gubbe med Långa ben som gick över övergångstället med mindre kliv än vad jag tar...

Pappa: -Tessan du är så aggresiv i din bilkörning...

Jag: - Jaha å undrar vart jag har fått det ifrån då?

Ska läsa teori resterande tid utav dagen, bläää. Plugg plugg plugg....


-Förlåt men det var min hund som bajsade utanför din dörr

Tillbax på ruta 1

Ringt runt en massa folk i dag...

Pappa på väg hem igen? hoppas hoppas hoppas...
http://www.youtube.com/watch?v=F2_I8I0UWuM 
     Gottfrid Oskarsson - Balladen om en fallen Ängel


Mitt liv som Dvärg

Japp det är va nattens dröm handlade om...

Allt var som en vanlig vardag fast jag var en dvärg, och reporter. Jag skulle tydligen skriva en artikel om varför det är bra att vara dvärg och varför det är dåligt. Några saker från artikeln jag kommer i håg var:

Positiva saker:
 • Alla särbehandlade en positivt på affärer
 • Köpa barnkläder = Billigare
 • Fick åka på barnbiljett på tåg osv..
 • Fick godis när man väntade på pizzan (de trodde att jag var ett barn)
 • Korta ben = Snabbare att raka benen
Negativa saker:
 • Allasärbehandlade en negativt på affärer, tex att dom sa: -Nä men liten har du tappat bort din mamma och pappa?
 • Kunde inte komma upp i sängen utan en stege
 • Fick springa och ta sats för att kunna hoppa upp i bussen
 • kunde inte klia mig i huvet för att jag hade förkorta armar (Btw, mitt huvud måste ha varit gigantiskt för jag kunde inte ha min student mössa...)

Ahja så slutar mitt liv som dvärg, eller jag mins ivf inget mera...Älskling, älskling du är för girig... http://www.youtube.com/watch?v=UPDkTZfaVrM

Nya grannar och sommar-däcken är på...

Jag ska inte skaffa barn asså, Elina kommer in och säger att de nyinflyttade har elaka barn och jag utbrister:

-Men slå dom då... Var det första som slank ur mig, totalt oförberett! Dock oxå totalt ointresserad av samtalet...

Kan det ha att göra med att när tessan blir trött så bryr hon sig int om vad ho säger?

Slut i kroppen, bytt däck på Santa Fee:n ... Men nu kan jag ivf byta däck, var inte så svårt. har bara så förbannat klena axlar men annars så lyckades jag galant! Enligt min far ivf....


-Hej och välkommen till "Tessans byta däck firma", hm... Japp så får det bli!Jag är omotiverad just nu att berätta om dagens bravader så det får bli ngn annan gång.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satt och snakcade med farfar och min inhemska dialekt började krypa sig inpå mig igen...jag som tränat i flera år på att få bort den. Men men så kan det gå.

-Ska ja int ta å göle dä i morrå?

Pattknulla Peter Harryson......är roligaste kommentaren på läänge! Kollade på webb-tv "Sverige pussas och Kramas"Btw jag kan öppa en flaska (med kaspyl) med enbart ett A4 papper, de ni!

Bita dig i örat, det var bara ett aprilskämt....

FAN FAN FAN!!!!!!!!!!! Jag som hade lovat mig själv att inte gå på ngt aprilskämt i år, men några dagar senare så fick jag reda på att det inte var sanning.

Skämtet hörde jag när jag knappade runt på tv kanalerna och såg att min bilskolelärare var på bild. Självklart så var jag ju tvungen att stanna upp mitt zappande och höra vad karln hade att säga.

"Efter fyllda 45år så måste man göra en ny uppkörning var femte år" 

Va då? Va ere roliga? Jag och Maina satt och var piss-sura på Moderat jävlarna som ska hallstra in ännu mera pengar...Men jahapp då var det förgivet...
-Avföring på DIN trapp _________________________________________________________________________

No dingding without a weddingring  -  || Karlar i trikåer||

Curryface

Nyss vaknat av att en viss herr Brutus försökte överta mina älskade huvudkuddar.

The battle slutade i att jag tofflade och gav honom tre av mina fyra kuddar, jag hoppas att han sovgott....för det gjorde inte jag....Men vem kan neka rådjurs ögonen?


Ja just det! Jag har nog drömmt den värsta drömmen i mitt liv... Jag drömde att det kröp blodsugande skalbaggar i hårbotten på mig. De var svarta och ca. 1cm stora, såg ut som sånna där svarta som skimmrar i lila-blå med håriga ben som alltid finns över allt på sensommaren?!? Man upptäkte dem för att deras bajs (koagulerat blod) började flaga av med stora hårtussar från huvudet. Och man fick bara bort dem genom att kamma dem från hårroten och upp. Uscha, drömmen ger mig fortfarande rysningar....

Undrar vad en sån dröm betyder?

Kankse har ngt att göra med mjölmask incidenten igår? för dom blir ju skalbaggar sen....

-Jag äter fruost för jag ska söka jobb! (...lite misstolkat men roligt lät det ivf...)

Dagens Mysterium, eller om jag ska vara ärlig har jag gått och tänkt på det här i flera veckor nu..

image2

Hönsäggets uppbyggnad. Innerst syns gulan. Det är den som är äggcellen och den är omgiven av det mycket tunna vitellinmembranet. Större delen av gulan är fylld av upplagrad näring åt embryot i form av tätt packade gulekorn. Överst syns ett gulefattigt område som kallas för groddskivan (vit på bilden). I den finns äggets kärna och det är den som utvecklas till ett embryo i ett befruktat ägg. Groddskivan syns som en vit fläck på gulans yta. I övrigt består gulan av flera lager av omväxlande vitaktig gula (klart gul på bilden) och gulare gula (mörkare på bilden). Den vitaktiga gulan bildar en pelare under groddskivan. Utanför gulan finns vitan som utgör ett förråd av näring och vatten åt embryot. Vitan fungerar också som en kudde som skyddar det tidiga embryot från stötar. Dessutom har vitan bakteriedödande egenskaper. Den innehåller ett enzym (lysozym) som bryter ner cellväggarna hos många bakterier. Vitan består av flera lager med omväxlande trögflytande och mera lättflytande vita. Den trögflytande vitan närmast gulan bildar de båda äggsnoddarna (mörkt gråa) som fungerar som upphängningsanordningar för gulan. Utanför vitan finns de båda tunna skalmembranerna som ligger tätt ihop under skalet, utom i äggets trubbiga ände. Här finns luftkammaren mellan de båda skalmembranerna (se texten). Ytterst ligger skalet (brunt på bilden) som till stor del består av kalciumkarbonat. Skalet är perforerat av en mängd små porer. Gulan har lägst densitet ("täthet") i området kring groddskivan och högre vid den andra polen. Om man vänder ett ägg som ligger på sidan kommer gulan därför att långsamt vrida sig tills groddskivan åter ligger överst. Modified after Ivy Livingstone. Courtesy of
© BIODIDAC. ALTessans egna sammanfattning:
Alltså så själva kycklingen är den där halvmåne liknande vita pluppen i gulan, och det är inte gulan som färgar kycklingen utan det gör DNA:t. Där av försvann min fråga om "har Bruna Kycklingar en Brun äggula?".
Å de dära slemmgrejjerna (Jag kallar dem navelsträngar) är som fast sydda spännband för att kycklingen ska ligga på plats..


-Hm, känns skönt att äntligen ha fått ett vettigt svar på min fråga. Tack!

Det O-frivilliga HUNDTRICKET!!!

Ni som sett filmen förstår och ni andra som inte har sett den så handlar filmen om att man skaffar sig en hund för att ragga med.

Min hund har nog tröttnat på att jag inte raggar på folk längre, han har nog gjort en hemlig kupp emot sin matte.
Ja, jag tror nog bestämt att det är så. Eftersom jag har honom lös och han får bestämma att gå i sin egna takt så bestämmer han då oxå sin egna väg att gå. Därav alla mäniskor han stannar och hälsar på har han oxå personligen valt ut själv. De människorna som intresserar honom mest är killarna i åldern 18-25 år.

Han sätter av i galopp och springer nöjd fram till personen och hälsar, efter kommer en matte som ber om ursäkt för sin döva hund, och att "-Han tyckte att han kände igen dig" var ofta en ursäkt jag drog till med. Men i dag tog priset...
Skulle gå till brevlådan och lämna det dära "viktiga brevet", såg två killar som härjade om/på sånna där jänstyltor?!?,det vart en vadslagning. Gick förbi och när vi kom på samma ställe fast på tillbakavägen så vart Brutus som förstenad, han bara stod där och strirrade. Precis som en unge gör när man lipar åt dem...
Vad skulle man göra? Hunden glor på en kille som börjar glo tillbaka, men Brutus släpper inte blicken.

Killen på andra sidan gatan:
-Eh, ja här känner man sig ju inte uttittad, haha!
Jag:
-Eh, ja asså han är utvecklingstörd... (säger jag helt allvarligt utan att tänka på att jag sakt fel)

Alla brister i skratt, tills jag senare förklarade att han var döv, men jag sa fel. Utvecklingstörd? Vad säger jag?

-Hädan efter blir det koppel som gäller för snutt...

Jag har nog ätit den äkligaste grön-ärtan i värden...

Nått ihop jocksat mojjs till lunch i dag uscha, men känns som om jag måste äta nånting annat än micrade köttbullar och pulvermos. Inte för att jag har tröttnat på det efter en veckan utan för att det är nog int så mkt vitaminer å shiet i den fördan.

Ett steg framåt! Jag köpte ett frimärke i dag som jag ska prioritera väl...dagens mål!
Jag ska inte skriva fel saker på den här bloggen för jag vet att världen är full av snokande och bittra själar


Gick till affären med Brutus, hade honom lös och självklart så tror han då att det är fritt fram att hälsa på alla människor man möter. Självklart satte han av i galopp mot människor jag helst inte ville säga hej till, eller ens kolla åt. Men har man hund så har man, inte lätt när han tror att han känner igen dem?!?


Fullkorns-pasta är nyttigt för att jag "vägrar" äta av dem, uäck! Hellre skiter jag i att äta än att äta av dem...

RSS 2.0