Bakfylla och tragiska blickar till mig själv i spegeln då jag enbart ville gräva mig ner under jord för en stund

Vaknade, hunden stod på bröstkorgenpå mig, as lycklig över att ngn mer ville jojna hans tidiga morgonhumör. 
Vi båda somnade om, hunden som snusade mig i ansiktet... Det vart för mkt. Kände att magen började vända sig utochin. Tänkte på allt man inte ska tänka på när man mår mindre bra...(Äkliga korvmojjar, slängspyor och lukt av ny kalvning osv.) Jag började må illa men höll allt inom bords, tack och lov. Somnade om.
Gårdagen, vaknade och gick långpromenix med hunden. Drog med ungarna ut, fast dom cyklade dock... Sen vart det hem och käka ngt, ut och gick igen när kängan kom förbi, drog till systemet. Hem till Kängan, det vart sprit provning innan middagen, Whiskyn togs fram likaså massa olika likörer. Kängan fladdrade in i duschen och ännu ett par glas togs fram. Skulle fru och herr Källgren supa tessan under bordet? Kängan kom ut ur duschen och jag flydde in på rummet:

-Din mamma och pappa super mig under bordet, rädda mig!

Maten vart färdig och våran älskade Frida kom över och deltog i middagen. Sminket lades på och vi får vidare till Västerås. Förfest hemma hos Johannes där ochså Jakob befanns sig. Allt från Nya låtar till psykologiska diskutioner utbringade sig, själv hittade jag en bok om personligheter som intresserade mig. Kängan är en A:are! Står det för Annonskvinnan? Jag måste ta en funderare över det dära ;)

Drog sedan till Tajjen där The Go getters spelade, kom dit utan några förväntningar alls, aldrig hört dem förr. Brukar kunna vara allt för snabb på att dömma band och låtar som inte faller mig i smaken men dom var faktist helt okej! Lite folk med det kompenserades upp av alla glada twistare och fyllekajjor som söp sig snygga. Vet inte om det var rockabilly eller vilken skanger dom är placerade i men dom bringade kvällen glädje ivf.
(Fick höra senare att dom var as packade dom som spelade, och brukade vara ännu bättre. Måste lyssna på dem ngn mera gång asså?)


Måste bara inlägga att jag spelade för första gången i mitt liv oxå, eftersom jag är rädd att få övermod och spela bort hela min månadskassa så satsade jag enbart 40 kr. Delade ut maker kors och tvärs då andra fick spela åt mig så slutade kvällen i att jag spelade ihop 120 kr. Mkt nöjd över mig själv att jag klassade flera av alla fyllon vid Black Jack bordet så kände jag mig som en kung för kvällen. (Tackar alla mina Turdamer!)


Åkte med Micke hem och sen somnade tessan gott efter att rummet slutat att snurra och flytta på sig.
/TjingUr barnamun: (Frågan han fick var, Varför finns påsken?)
-Därför att man ska få äta så mkt godis som man orkar och för att solen kommer.


Inte mången bekymmer på hjärtat int...

Sol, is, sommar?

Mh, i dag var en sån där dag man såg att sommaren va på väg när man gick i skogen.

Solen värmde, men det låg is kvar på bäcken...
Fjärilarna hade vaknat och letade frenetiskt ngt att äta på, men än blommar bara tussilago...
Fåglarna sjöng och boade, men ännu kunde jag hitta snö till att göra en snö boll...

Alvin filosofen själv frågade:
-Tessan i kina har dom mjukt vatten där?    frågade alvin
-Eh ja det har dom nog, men va då finns det hårt vatten?
-Ja om man vrider på duschen till max så är det ju hårt...
-Eh... jaha du menade så. ja det är klart att dom har, det är nog ganska så likt som här hemma...
-Hm, men eftersom dom är uppochner (på andra sidan jordklotet) rinner inte deras vatten tillbaka i slagen när dom använt det då?
-Eh, nä asså. Eh skit samma jo det gör det...

Hur skulle man förklara det för en femåring? =)

-Jag skulle vilja tänka klart, jag skulle vilja tänka en underbar tanke... 
||
Per Gessle||

Äntligen!

Nu har bror kopplat in nya datorn där all musik finns, å gissa vad? Min torkel i knipa finns kvar:D

fan va skönt med en dator som inte behöver tänka när man trycker på en knapp! yes...
Webb-tv here I come:D

Tidig morgon och klockan är inte ens tolv...

Vaknade klockan 06.01 om man ska vara exakt! Gick en promenix, mot Volvo och sedan grusvägen mot Valskog så att man kommer runt ängeby. Kom hem runt halv åtta... Har hunnit klippa micke hälsat på brors nya hund och nu hade jag tänk laga lite käk...Jusste klädde ut ungarna oxå, eller rättare sakt smikade dem...

Gäsp*-TjingBtw bosse brors nya lilla valpis är as söt:D haha lika dana ögon som Brutus:D höhö!

Monster-Radiostyrda-Bilar och galna hundar

På förmiddagen i dag var jag till V-ås och hämtade hem pappa, hoppas att han får vara hemma hela helgen:D så kul att få träffa honom, det var ett tag sedan...

Vad har jag roat mig med i dag då? Jo jusste jag snodde lillebrorsan radiostyrda bil och motionerade Brutus. han vart som tokig, skulle rädda oss Alla från den skräckinjagande mojjängen som bara vägra att sticka ifrån och sköta sitt eget...
Körde "bilen" längst in i vardagsrummet och då var han nöjd, la sig framför så att den inte skulle kunna rymma å när den började krypköra då blev Brutus jätte arg och morrade på den. Super nöjd över sig själv och sina prestationer somnade han gott framför tv´n.


Jag hatar verkligen att storhandla, så himla tråkigt. Gå där på ICA med en scanner. Nä roligare kan man ju ha som tex köra över massa snobbkärringar och (ursäkta uttrycket) zigenarungar med min fullastade kundvagn som vägde ett ton! Men det är en annan historia, det var roligt! eller ivf om man jämför med allt annat som hänt i dag.


-Räksmörgås till Tessan:D

Friluftsmänniskor och Kommisarie Beck

I dag har jag och tant Källgren gått en promenix i skogen, efter att vi svängde av mot en stig tio meter in i skogen så slängde ho fram kameran och "lekte" friluftsmänniska. Hon har fotat allt från bakben från ett rådjur som ngn räv har tuggat på till grävlingsskit...

Jag gick och pratade om gamla minnen från när man var lite och vandrade i fjällen då kängan utbrister:

-
Asså om det kommer ngt läskigt djur nu så klättrar vi upp i ett träd va?
-Va då för djur? :S
-Nä men asså typ, en läskig älg. Eller en björn, lodjur eller kanske ett lejon...

hahahahaa..

Kängan ville gå till en röd hink som ngn ställt ut i skogen, väl där framme frågade jag:

-Jahapp, skulle du ta kort på den eller ngt?
-Ja nä jag skulle bara kolla, man vet ju aldrig om det kanske låg ett lik här eller ngt...
-Eh..?..
-JA! men hallå har du inte sätt den där beckfilmen "Flickan i jordkällar´n".Trots sin ålder så har dock inte fantasin om seriemördare och galna älgar minskat :)Du hör av dig, men jag tänker inte glömma det som hänt, du har sårat mig allderless för mkt för att jag någonsin ska kunna glömma och gå tillbaka till det som fanns förut. Blodsband? det kan du glömma....

-Glöm mig! För jag har glömt dig...


Allmänbildning och musikhistoria

Fick nyss en upprörd historia i musik. Kängan var väldigt bitter när hon tittade igenom sin skivsamling "från förr". Där fanns verkligen allt ifrån A1 till Hanson och Five. Det bästa som fanns i den församlingen som gjort ngn hits som jag kände igen var väl Elvis, magus uggla, L-Winnerbäck osv.

Kängan satte på en av "bög-pops-låtarna" som jag inte kände igen. Och brast ut i skratt, det jag såg framför mig var en Tupp som satt och nickade på huvudet som om den sett en brunstig höna inom en tio meters radie.
Men i själv verket var det Kängan som fått ungdomsminnerna tillbax och var inne i sin lilla värld dvs. en resa tio år tillbaka i tiden...

Klippa sig? Funderar på det, blir så förbannat varmt med långt hår. Mh måste ivf klippa "luggen"...Jag har blitt kär i en röst, kan inte sluta nynna på låten.
http://www.youtube.com/watch?v=F2_I8I0UWuM

Kan man inte få låsa in honom i en glasbur och ha honom i ngt hörn här hemma? Så kan man bara knacka på rutan så börjar han sjunga...=) Nu vet jag vad jag ska önska mig av tomten i år! CURRY! Me like it...Rubrik

Nytt inlägg...Hmm, vad ska jag skriva om idag?

Vaknat, somnade om igen, vaknade igen... Frukost? Nä det är för seriöst för mig...Skriver senare...Ork int nue...-Omotiverad Hej!

Gravt-störda-barn och gynekologer

Låtsas mormor kom nyss upp och skulle instruera mig och kängan om ngn ny massage man ger till barn när dom ska lugna ner sig. Jag faller i trans men vaknar upp av:

-Ja sånt här använder man för att lugna ner gravt-störda-barn.

Ett garv från oss båda med lika hemska tankar som vi inte avslöjade förän hon försvunnit från övervåningen.-Ja jusste, gynekologsnacket oxå!

Det var länge sedan sånna missförstånd uppstod som nu ikväll. Länge sen mig struprör drog ihop sig på det viset att astman knackade på dörren och tänkte bryta sig ut.  Men jag säger bara en sak, jag håller tyst annars blir det ett blogg krig mellan mig och Kängan ;D Vi har håll hakar på varandra nue....;)


Ahja nu ska jag vara social, tjing!

Frivilliga narkolepsianfall och galna hundar

Det är tisdag och jag kan inte avboka min körlektion, väcktes klockan halv sju och det var dax att sjunga för Alvin som blir 6 år idag. Sen var det bara att somna in i trans innan jag igen vaknade av Alvins tankar och funderingar...

-Tessan är det varmt i Kina? frågar alvin som då hade många gubbar i huvudet...
-Njae på sommarn är det nog varmt...
-100 grader???
-Nä då springer det ju runt en massa kokande kineser jue, allt kokar vid 100!
-Jaha, men... Hmm... Äre däför dom är så bruna, för att dom kokar varje sommar?
- Haha, nä dom har bara en annan färg på huden...
-Jahapp!
och åter till sitt legobyggande

Lite roligt var det allt, men efter det så tvingade jag mig själv in i sömn för att orka med dagen.

Brutus har nyss fått tre hundgodisar i en katong som jag tejpade igen, han vart som galen! Det roliga var att när han väl fått tag på godisarna så fick han panik och insåg att den förbaskade kartongen hade bestämmt sig för att sitta kvar på hans huvud. Han varken såg eller "hörde" ngt. Självklart så hade han då bestämt sig för att om man springer tillräckligt fort så blir den nog farträdd och hoppad dän. men icke...
Det hela slutade med att jag sprang efter men hann inte i tid att stoppa kolossen utan han sprang rakt in i gungstolen och kartongen kilade sig fast där på ngt vis. Lycklig och stolt över sig själv traskade han vidare till matskålen.


Back to discovery....
Ron Sexsmith - Secret Heart värd att lyssna på

Totalt slut efter ingeting...

Kvällen har bedrivits med mitt missbruk att kolla runt på youtube...

Hittade då en gammal sång som jag fick lära mig på lekis på musikstunden. Kankse då mitt intresse för folkvisor och historia präglades?

http://www.youtube.com/watch?v=qKeX4VxPmJ4 Gottfrid Oskarsson - Hårgalåten

http://www.youtube.com/watch?v=F2_I8I0UWuM Gottfrid Oskarsson - Fallen ängel

Helt kär i rösten, vill oxå kunna sjung så att det berör folk istället för att det stör folk :S


Sanning och Konsekvens

Sanningen är den att jag vaknade av barnskrik och var tvungen att pallra mig upp och gå ut i den isande kylan för att hunden hade bestämt sig för det.
Konsekvensen blir då att jag blir total omotivierad att pallra mig upp på cykeln och cykla ner till Körskolan vilket resulterar i att jag drar ut på körkortet ännu mera... Men det är ju kallt ute :S

Sanningen är att jag har glömmt min mobil hemma hos Kängan, Men Pia ringde nu och sa att hennes väninna fått med den hem till henne på ngt mysisk vis.
Konsekvensen får mig att inse att jag aldrig varit beroende av min mobil. Kankse ska kassera den? Eller var det mitt undermedvetna som skulle bevisa för mig själv att jag inte behöver den, lika bra att ge bort den till ngn annan...?


Skulle kunna lägga upp en jäkla radda med sånna här påståenden men sånt är total ointressant för andra att läsa plus att om jag skulle fortsätta skriva så skulle det hela sluta med person angrepp!

Så dagens motto blir: Har du inget snällt att skriva om folk så ska du inte skriva alls...
-Jag har nog gubbar i huvet som kängan tjatar om, men dom får gärna bo där så länge dom betalar hyran och ger fan i att sopa ur allt sågspån...

Nervösa-panik-ångest-kännslor + Farbror Blå

Allt utspelade sig för 30 minuter sedan. Vägen mot Jet macken från scheelegatan (från sanna till jet)

Jag, Kängan och Elin sitter och pratar i godanro som vanligt och har koll på att trafikljusena ska slå om till grönt då helt plötsligt panik utbryter i bilen!  Det tjuter bakom oss och strålkastare slås på medans vi i bilen får "panik" och börjar hetsa med varandra om vi har gjort ngt fel... Alla är lika förvånade och har just i den sekunden inte en aning om varför och vart de kom i från.

Samtalet som utspelade sig 40 sekunder innan polisen kommit fram till bilen. Och även samtalet med självaste farbror blå, och efter så klart:

-Shit, det är polisen! har jag gjort ngt fel eller va? Och va fan tutade dom på? Har jag gjort ngt eller?   Elin
-Har alla bälte på sig?   Kängan
-Oh shit, nu kommer det en gubbe här oxå, på min sida...    Kängan
-Ja jäklar nu är en på min sida oxå...    Elin
-Elin, du kanske ska öppna dörr´n?  Jag

Elin öppnar dörren och skrattar lite nervöst, medans jag inte kunde hålla tillbax skadeglädjen och skrattade med henne (absolut inte åt henne..;))
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- Jo hej, blåstest och körkortskontroll.  
Polis

Självaste blåstestet (djupt andetag å blablabla, plus massa annat onödigt vetande)

-Gud va rädd jag vart.  
Elin
-Nä vi är snälla, dvs. om du inte har gjort ngt fel...?...   Polis
-Jasså? nä det hoppas jag inte att jag har gjort ivf.   Elin
-Är det du som äger bilen?    Polis
-Nä pappa står som ägare...   Elin
-Okej så du ska tillbaka till västerås nu då?    Polis
-Nä, jag ska hem, hit alltså. Eller jag menar, jag bor här...   Elin
-Jaha, din pappa är ägare och du disponerar bilen?   Polis

Elin blir knäpptyst innan hon börjar kolla sig runt som ett förvirrat barn som tappat sin glass i sandlådan innan hon skrattar till lite osäkert och kollar bak då vi också har förstått att det var ett ord som inte var allt för lätt att förstå...

-Disponera? Ehhh, hmm, asså. Vad betyder det?
(Då kunde vaken jag eller Kängan hålla tillbax garvet längre.)
-Men det är du som "har" själva bilen? Polis
-Japp!   Utbrister Elin nöjd över sig själv.
 
Allt var okej och vi får köra vidare. Elin som fortfarande var lite skärrad över vad som hänt kör på mot lysena då Kängan försöker komunicera med henne, men hon lyckas inte förän i själva svängen från polisen och från trafiklyset få sin åsikt hörd...

-Elin, blinkers!!!    KänganElins kommentar efter det samtalet med polisen var att:
-Varför ska dom använda sånna där svåra ord för? Fan det ända jag kunde komma på när han sa det där ordet var ju att det alltid står disponera på mitt kvitto från banken, men hur fan ska jag kunna veta vad det betyder då? Ahja han var ju snygg ivf...
Kul att veta att köpingspoliserna har ngt roligt att prata om på sitt skift nu i natt...


Tjing!

Ändringar redan efter första inlägget

Är tydligen inge kalas hemma för "ungen" det var tydlisch ett bowlingkalas... Bittert, kunde varit där å spöat massa femåringar i bowling. Ända chansen man får att vinna och man tar den inte. Det är bittert!


Diskution med Kängan ute i solen och sommarminnen kom tillbax:

-Kommer i håg när jag var mindre och var ute och cykla då var det ett par småglin som nästan nyss lärt sig cykla, och jag vara bara tvungen att rejsa om dem. Jäklar va dom trampade på och skulle hindra mig ifrån att "köra om". Säger kängan asnöjd över sig själv.
-Ja det var ju jävligt moget.
-Haha, ja fast då var jag ju bara 17 år och nu har man ju växt till sig.
-Asg, okej så du vägrade låta ett par små ungar som trampade runt på sina nya cyklar vinna.
-Jo men nu är jag ju 20 då tänker man ju inte så, då försvinner lixom tävlings instinkten...

Jag säger bara en sak, bullshit ;DDispyter och skadeglädje

Setat ute i det kalla med Kängan och diskuterat hennes skadeglädje om "gårdagen".
Ser verkligen inte det roliga i att vara utelåst och halvt frysa ihjäl, visst hade det inte drabbat mig hade det nog varit lite roligare. Men icke nu!

Elin väntar och kvällen avslutas med att åka till Sanna där det blir filmtittande och som vanligt väntade diskutioner om allt och verkligen inget.Ny blogg, mitt första mål... till ngt positivt?
Tjing

Söndagsmorgon, eller eftermiddag.

Vaknade för ngn timme sen av att hunden stod och psykade mig med sina hundvalpsögon.
Det vara bara att ta sig i kragen och pallra sig upp fast det kändes som om man skulle spy av trötthet vilken sekund som helst.
Efter en tur i skogen så känndes det som om alla sovande muskler började vakna till liv, efter mkt om och men...

I dag.
Lillebror har kalas hemma så det blir att tajma in det där med att komma hem när alla har åkt, att vara social med massa ungar på fem år och deras mammor som lider av 30 årskris är inte riktigt min grej.-I en värld full av människor växer vår ensamhet, och i mörkret inom dig finns villsenhet...
Bytt blogg nu så metrobloggen ska kasseras, inget att ha.

RSS 2.0