Klippte, Klöpp

Yä yä kallat va ni vill men det rök ivf 10 cm... :/ Min frissör var inte den mest pratglada och hennes engagemang för sitt jobb lät typ som en arg flodko. Nä skämt å sido hon gjorde ett bra jobb och jag fick det som jag ville, förutom att hon klöpp av 10 cm!!!!!

men ja jag är lugn och glad...fint...kanon...värdelöst


Ironi är inte min starka sida.

Men ni vet ju själva när ni kommer till frissan?
Man förväntar sig att det ska vara en skadad översocial jäkel. Hon ska ha lockigt hår som man ser är så fixat att det inte går att rubba med en orkan ens. Som har 100 olika backup frågor ifall den "pinsamma tystnaden" uppstår.  Nä jag har inga fördommar alls om folk


Min var totalt tvärtom, hon kollade snett på de flesta människor (inklusive sina arb. kamrater) och hade sån där översittar attityd. "-Aha bara så du vet måste jag ta bort så hääääär mkt!"
Man kände att hela ens liv låg i hennes händer när hon sa så med ett ton fall jag inte kan förklara mer än att det gällde om irakkriget.
Okej egentligen kanske hon inte var så hemsk. Men om du är tjej och ngn vill klippa av dig 1 dm av håret så förstår du mig.


Det märks att Helmer är påväg mot sin tionde vecka nu. Sova? vad är det? Ibland undrar man vart han får all energi ifrån? Dock så sover han middag mellan 13-16 - jag oxå;) Idag har det blivit en lugn dag för honom. Bara massa bus och sovit:)  Ikväll går vi till parken som vanligt så han få springa obehindrat och upptäcka världen. Han lyssnar bättre när han är lös tycker jag:S Eller så är det jag som är mera tydlig  och bestämmd. yada yada yada roligt har han ivf:)
Sitt och ligg funkar kanon! Även inkallningen är på topp! ..undrar när bakslaget kommer?
Ngn mer än jag som tycker att hans vuxna drag har börjat formas nu?  (På bilden så kollade lilla isbjörnen på animal planet, Mattes snygging!)
(Helmer när han var 8,5 veckor) Sängen är bästa sovplatsen och har gjort att ingen pöl på natten har blivit av! Bästa rumsrenhetsträningen! :D ...om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg sist han kissa inne, kanske för 3-4 dagar sen? Men då var det mattes/husses fel som inte gick ut tillräckligt snabbt efter sov time...


Ah juste köpte ännu flera leksaker till honom i dag, däribland en STOR tross på över en halv meter. Är tänkt till när han blir större eftersom jag tyckte den var alderless för stor?

NÄHERRU sa Helmer, DEN vill jag ha NU! Han släpade iväg den som en "stor pojke" :)


Nu ska jag bara vänta tills Helmers power nap är äver så ska vi till parken och leka en massa!
-TJING
Bildbomb!

Idag på förmiddagen så kom Pia och hämtade mig och Helmer. Där fick han träffa deras underbara "lilla" golden killen Olle!

Olle visade hur roligt det kan vara att rulla runt i jordhögen och busa :) Trots att Olle själv bara är unghund (7 månader)  så var han jätte duktig. Fick vara med lite utifall det blev lite tufft men mot slutet kom han på att man ska ligga ner och leka med Helmer. Gick över förväntan kanon bra!


Sen blev det paus på verandan, men var sitt ben. Och båda kunde koppla av och höll sig till "sitt" ben.

Fina Olle och terrorister Helmer som biter honom i benet :)


Nu ligger Helmer helt utslagen hemma i hallen, han bara tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag frågade om han ville ut och kissa efter maten. En blick sa mer än tusen ord där ;)


Våran plan

En valp har sin största inlärning och präglings period mellan 7-14 veckor.

En lätt regel som man brukar sätta upp är att valpen inom 14 veckorsåldern ska ha gjort är:

-Varit på 14 olika platser
-Träffat 14 olika hundar
-Träffat 14 olika människor
-Tuggat och lekt med 14 olika leksaker (olika material - om du är intresserad utav aportering)


"Regeln" om att ha träffat 14 olika hundar tycker jag är lite väl att ta i. Jag anser att minst 3-4 vuxna och stabila hundar räcker gott och väl. Men finner man flera lugna och stabila hundar så är det ju bara att dom får träffas.


Det jag saknar i leksaker till honom är material av fårull och päls (rådjur) kanin har han redan tagit från katten så det är redan avklarat ;)När han blir 10 veckor så ska vi hunnit med att åka buss, vi tar stadsbussen som går här utifrån och åker 3 hållplatser och vi är nera på stan. sitter där i 15-20 minuter sen går i hem. Självklart så får man bära honom den strösta biten då valpar bara ska prominera och ej motioneras.

Vid 11 veckor så tar vi bussen ner till tågstationen och tittar på tågen som går förbi från andra sidan hamnen. Då får han i lugn takt lyssna och vänja sig vid alla nya ljud - tåg kan ju gnissla och låta lite speciellt som ni vet.

När han är 12 veckor så ska vi ta tåget till Arboga. Den resan är på 15-20 minuter. Alderless lagom, då han hinner koppla av innan vi ska av. Sen går vi till parken och slappnar av och kollar på människor som går förbi, innan vi tar tåget hem igen.Dock kan ju dessa plander ändras otroligt mkt! Man får aldrig stressa fram ngt - det förlorar man MKT på. Alla valpar är individer och rädda för olika saker så det en annan valp klarar lätt kan vara en pers för en annan.

Utan det ska vara stressfritt och roligt som är målet!


Har jag glömt ngt så skriv gärna en kommentar, alla tips är välkommna :)


-TJING


Har så mkt att skriva att jag inte vet vart jag ska börja...

Avskyr blogginlägg där allt beskrivs huller om buller. Vilket mina nu gjort på senaste tiden.


Kan börja med att prata om Helmer och att han är inne på sin nionde vecka. Mkt händer just nu och den mentala biten kräver mer och mer träning.

Passivträning - En otrolig stor bit som många bara "glömmer" bort. I mina ögon så ska en hund kunna koppla av på alla platser som den kommer till, en sådan hund som kan det är i mina ögon en stabilhund. Vilket är mkt mera prioriterat än att lära honom massa kontaktövningar denna vecka.

Första gången så skrek han och var förbannad över att han inte fick som han ville. Självklart måste man testa gränserna! Men med lugna strykningar mellan frambenen och en lugn energi från din sida så håll ut den kvart det varar. Nu kan han böka om kring lite bara och ngt lite "tyck synd om mig" pip men sen sover han. På stan igår så la jag honom i knät och han bråkade inte ens utan slappnade av och sov på en gång!


Man får dock aldrig glömma att passivträning är det mest jobbigaste för vapen att lära sig. Tänk dig själv att lära en tre åring (människobarn) att sitta stilla på en stol?


Nu när han blir övertrött så slipper man det där med att valpen blir för hårdhänt och "dryg" för då gör vi bara passivitets övningar så somnar han och vi kan fortsätta leka när han är utvilad igen.
Gud det låter som att jag är skit tråkig men självklart så leker vi en massa oxå! I folketspark är det inhägnat och en liten skogsdunge finns där så Helmer får vara lös och upptäcka världen på egenhand untan ngt koppel som stör honom.

Man blir så lycklig när han får fnatt och bara rusar! Snubblar till på sina små ben och kommer emot en med flygande öron :) Hämtar sin boll och kommer glatt springandes och visar upp den för att få sig en klapp på hunudet och ett "bra" innan han springer iväg med den igen.  Har jag en godisbit i handen så byter vi en stund tills han knaprat i sig den sen får han tillbaka bollen (inför apporteringen)
Kan även berätta att nu kan han Ligg från stående oxå:) Har även gjort klockren "Fot" med ögon kontakt. Dock kör vi det max 1-1.5 meter och sen massa bus!!! :D


Man kan inget annat än att älska den lilla parvelnIdag ska Helmer få "söka efter husse". Han är otroligt smart och han gör allt för att få sin matte/husse lycklig och göra rätt. Man bara ser hur han skiner upp som ett ljus när han fattat vad övningen går ut på.Åh jag måste bara berätta vad jag läste på ett hundforum. IDIOTI!

Det handlade om hur amn får sin valp rumsren. En människa som påstod sig hade en lång erfarenhet av kennel och valp uppfostran sa att "-För att få valpen att lära sig hålla sig om nätterna så ska man ta bort vattnet efter kl 18.00"

Va fan är det för idioti? En hund och speciellt en valp SKA HA FRI TILLGÅNG till VATTEN!

Hellre att det blir en pöl då på natten än att chansa och den börjar hets dricka och ev uttorkning. Kan inte förstå att folk kan ta till sånna metoder. En valp har inte en tränad muskulatur för att kunna hålla sig längre stunder, men att lösa det "problemet" med en sån sak är ju hemskt.


Nej man blir så arg ibland hur folk kan göra så mot sina små. :(-All inlärning ska ske med en positiv energi och GLÄDJE!


Bilder kommer ikväll:)Ah juste Helmer har börjat få nattas i sängen, när han somnat får han gå ner till sin och han sover mkt mkt bättre. nu kan han tillochmed gå och lägga sig i hallen och sova en stund. Skönt för då vet man att han är trygg och jag inte har gått för fort fram med honom. (Det är min värsta mardröm - att stressa fram)-Tjing

Hundblogg?

Ja det känns som att min blogg helt plötsligt blivit en hundblogg haha:)


Idag fyller ivf jag 22 år, usch och fy för det... Igår kom jag på att "Juste jag fyller ju år i morgon". Bebisen här hemma gör att dagarna går fort, fööör fort!

Igårkväll började jag försiktigt med "sitt/ligg" Åh jäklar va duktig han är! Dessutom vid maten har det blivit så att han sätter sig "fot" när jag visslar(på rätt sida oxå) :D Helt underbart, och det har han kommit på helt själv :) Så Tessan tackar och bockar för det!


Han är så villig att lära sig att jag måste påminna mig själv om att max 2minuter får vi träna per dag! Så man behåller hans underbara inlärningslust.


han har nyss ätit och varit ute och gjort sitt så nu ska vi busa lite så killen kan sova middag. Dvs. matte vill städa köket ;)
-TJING

Tiden går så fort!

Nu har helmer varit här hemma i tre dagar. Va tiden bara springer iväg!

Igår eftermiddag så for vi iväg till djurkliniken och köpte canikur för hans mage. Han är fortfarande lös i magen men få se nu till kvällen hur det går. Han behöver ivf inte ut och bajsa på en gång efter maten utan han sover en stund först.


Vi tar det så lungt som det går, och han får sova i sängen oxå då han vill. Han sover mkt lugnare och längre då, närkontakt vill han ha. 
Jag har då aldrig vart med om maken till en hund med sån sovförmåga! Märks att han haft många syskon för hans törs inte av mkt när han vill sova. Slänger sig på rygg med tassarna i vädret och vips har han somnat. När han blir övertrött så kommer han och vill sova på min mage samtidigt som man stryker honom längs nosen...

Han är otroligt lätt att knyta band med eftersom han vill vara nära - älskar när man säger "duktig kille" och gosar med hans öron. Han gör allt för att få beröm:) 


Har dock varit noga med att redan nu att han får inte vara med mig hela tiden...
Går jag över kompost gallret in i köket och han tjuter efter mig så kommer matte inte tillbaka förän han är tyst! Han ser mig och vet att han inte är själv, men det gjorde han en gång så nu är han tyst sitter och väntar eller går och leker istället. Man ska inte gå på allt ;)


Kan även gå på toa med stängd dörr utan att han blir orolig, tycker att det är en bra övning då han ska känna sig trygg och få massa närhet men att han även jobbar på sin självständighet och tron på att "matte kommer snart tillbaka".
Även portar och saker som dundrar är helt okej nu, bryr sig knappast längre.

Han är en rikgtig livsnjutare ska ni veta, när han blir trött på morgonen och har kissat så vill han upp i famnen och mysa en stund innan vi går in och äter frukost.Ensak som vi har tränar är ivf vissling vid matdax, i början kände han bara lukten av maten och då började han cirkulera runt runt runt mina ben men efter dag ett så förstod han att man ska sitta på rumpan och titta på matte - då får man mat! :)


Är även jätte duktig att gå i koppel redan, men herregud vad man märker att folk skräpar ner när man har valp! :S Får plocka ut det mesta ur hans mun så nu rastas han på en annan gräsmatta istället. Men han kommer glatt springandes (oftast-dock inte om ha har hittat ett ruttet äpple) när man säger "Kom kom".
Nu när jag skriver märker jag att han har ju redan lärt sig en massa redan! Jag som tyckte att vi bara sover, äter, leker och kissar/bajsar hela tiden. Men men där ser man :)


Han är ivf en otrolig valp och igår när stora stadsbssen körde förbi (jag trodde absolut hans kulle bli rädd) så satte han sig bara ner på ändan tills den åkt förbi:) Så gör han med de mesta nya sakerna, sätter sig och ser vad som händer:) Ett otroligt psyke har han den lilla krabaten! Stor schäfer gick förbi och gjorde utfall mot honom, han tittade på mig och jag sa inget så han satte sig på ändan som vanligt och bara tittade på hunden som "va fan håller du på med?"Nä nu tycker han att matte är tråkig så får skriva mer ngn annan dag!


_TJING

Lilla isbjörnen

Han är så duktig!

Han kissade inne en gång i morse runt 4 när tidningen dumpade ner i brevinkastet. Jag hittade inte kopplet på en gång så då vart det som det blev = Matte var alderless för långsam!


Sen dess har han bara kissar och bajsat ute, tycker att han är jätte duktig kille. Hade räknat med att torka upp olyckor hela tiden men som sakt vi är ute så fort han har lekt, ätit och sovit!


Åh han har hittat en riktig kompis. en rottis tik i porten brevid:) Dom leker så hila fint ihop och hon är så försiktig med honom trots att hon bara ä 6 månader själv:)


Andra hundar bryr han sig faktist inte om, han sätter sig ned på ändan och sen så vänder han och går. Säger inte ett ljud fast andra skäller på han. En riktig guldklimp!Så härligt i morse när han hade morgon pinkat så ville han mysa satt med tassarna runt halsen på mig och gosade in nosen under hakan på mig. Så stod vi i solen och mös <3
Har aldrig varit med om en valp som INTE biter i händerna :S peppar peppar ta i trä...
Men så fort man tar i honom så sätter han sig och bara myser.


Kommer massa biler när jag hittat sladden från telefonen :)


-TJINGVäntar väntar väntar...

ååååh varför var jag tvungen att vakna så tidigt idag för? Då blir det ju bara ännu längre vänte tid :/


Kl 17.00 åker vi från köping mot munktorp, just nu känns 4 timmar som en evighet om jag ska vara ärlig. Vill åka nu nu nu!


Det pirrade till i magen när jag ställde fram mat/vatten skålarna. Nattis provdrack ur den stora skålen och fattade inte alls varför hon ska ha TVÅ stycken ;) haha lilla tjejen... Hon är jätte duktig att hoppa över kompostgallerna, det tränade vi på i morse. Och nu ligger hon helt utslagen här brevid mig i soffan och sover som en stock!

Åh tänk att om 4 timmar så är man hundägare igen! Massa planer för det lilla livet, ska skirva upp en plan sm vi ska följa oxå. För måste hinna med mkt innan han blir 14 veckor. Det är då dom ska vänjas vid alla de saker och miljöer som han kommer få uppleva senare i livet:)Och det här med semester altså, det är ju UNDERBART! Kan inte fatta att jag ska INTE till jobbet i morgon bitti utan jag kommer vara hemma med lilla Helmer istället. Kan ju inte bli bättre:D
Jag känner luckorus genom kroppen!Du är välkommen hem lilla efterlängtade <3
-TJING

SEMESTER!!!!!

Helt underbart min första semesterdag idag!


Så vad gör man när man har semester? Sova länge funkade ivf inte...


idag ska jag följa med Kängaru till Eskilstuna sen hem till köping och köpa första fodersäcken till beebis:D baraa tre dagar kvaar nu! På måndag den 23 augusti kommer de lilla liveet hem:D


Det känns så himla rätt, allting! den lycka att äntligen hittar rätt" valp med rätt korsning i sig:)Fina lilla  gullunge:) <3nej nu mot E-tuna!

Mahaha man kan inte varra seriös jämt;)

Tänk att man kan ha så fel

Gick till tandläkaren idag och jag var jätte nervös!

jag var 100% säker på att jag hade två hål och jag var tvungen att borra, alla skräckhistorier om det fick mitt hjärta att volta lite extra.

När jag kom in i tandläkar rummet så var det första jag sa:
-Ja jag har två hål i tänderna bara så ni vet!

Tandläkaren bara "Ja ja det får vi kolla då..."Två bilder togs och han kollade runt i hela munnen, sa massa konstiga siffror och konstaterade att jag hade 4 tänder som var borta (dom drogs ut för flera år sedan men hade inte antecknats...) Sen va jag klar!


-Va? sa jag. Men jag har ju två hål!
-Jaha, vart då? sa tandläkaren?
-Ja, här och här! pekade jag i munnen...

Tandläkaren svarade att tänder ska vara gropiga och iningar i tänder kan alla ha, sluta drick dricka bara så blir det bra!

Kan ni tänka er att jag har varit så otroligt övertygad om att det var hål i tänderna!
Har frågat och pratat med folk hur ont det gör att borra och verkligen förberett mig till tusen. Till vilken nytta efter tio minuter så var jag ute därifrån... Nästan chockad för att jag hade så fel...Ja ja fick betala 40 kr för det besöket:) eftersom jag inte har haft några hål i tänderna i hela mitt liv (peppar peppar) så behöver jag bara gå vart annat år. Och varje år får man tydligen en viss summa pengar till tandläkar kostnaden.


På Fredag så vet. besiktas lilla Helmer och jag är orolig inombords. Tänk om det skulle vara ngt fel på honom, hjärtfel, kryptochid osv. Jag vet att jag inte kan ta en "sjuk" hund som jobb hund. Men nu är jag så inställd på honom att han redan betyder en hel del! Usch jag ska inte tänka i de banorna och orora mig i onödan. samt att det fortfarande sitter i all oror från Brutus sjukdomar.

Tessan tänker alderless för mkt i framtiden. Men allt går så bra, nästan för bra!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova så febern går bort, jobb i morgon och torsdag sen semester i två månader!-TJING


Lilla hjärtat, du ÄR lycka <3Helmer :) 7 veckor gammal

Stolt blivande matte :)


Helmers fina syster:) Vem smälter inte för dessa öon


Mys magen i vädret!!

helmer och hans syster har dragkamp:)-TJING

Titta lövet rör på sig! Nä är det en råtta?

Så sa Tobbe igår när vi kom hem från coop.

Det var varken en råtta eller ett löv. Det var en liten Hamster!Jag tog upp honom vilket verkligen inte var ngn svårighet då han var frusen. otroligt söt liten krabat! Men jag kan inte ta hand om alla djur... Ngn har troligtvis bara släppt ut honom och trott att han klarar sig själv. Men de är ökendjur och han skulle absolut inte överleva en kall natt.


Ahlström kom över och hjälpte till <3 Hela natten har han kurit ihop sig i bomullen och sovit som en stock! Lillen, jag kan inte förstå hur folk är funtade ibland:(


han ser ut som denna, men mycket ljuare och inte fullt lika fin päls. Han har nog bott ute ett tag, så pälsen blir nog finre med tiden.
Ngn som ksulle kunna tänkas ta sig an honom? Vill verkligen inte avliva ett friskt djur:(


Om ni känner ngn eller vill ha honom själv så hör av er!

Han är en riktig mysgris och är riktigt tam, tycker om att bli klappad och buren.
-TJING

30 års festen!

jag borde verkligen inte vara vaken just nu, borde sova minst tre timmar till. Men när min hjärna är uppskruvad så blir sömnen lidande.

Igår trodde jag att stressen skulle ta kål på mig. I jobbet är jag den mest stresståliga, men privat inte ett dugg! Konstigt men sant.


Smörgåstårta gjordes ivf sent i går kväll och i dag är det bara att dekorera den kvar, det roligaste kvar altså:)Nej nu ska jag försöka sova, det måste jag! Anars kommer ngn däcka innan midnatt - jag känner mig själv!Jätte glada älsklingen med sin Barbo&Candy Bike;) MahahahaWrrrOOOOOooooOOOOOmmmm ;D


Sido-spegeln med barbie på var ju lätt finast ;)


Kan ju säga att cykeln lät förjävligt när jag skulle hem med den mitt i natten innan den 4 augusti ;)
Nej nu ska jag på date med john blund:)-TJING

Jag gör allt för er läsare, men är detta okej?

Ja jag såg en tjej, eller tjej å tjej hon var väl runt 35! Men ivf hon hade de giganstiska tuttarna jag har sett!!! :O
(Låter som att jag är as ung själv när jag skriver så ;))


Jag övervägde att fråga om jag fick ta kort men hur skulle man lägga fram det då? UTAN att hon ska tro att jag är lesbisk eller skadeglad?

-Eh hej vilka stora tuttar Du har! Kan inte jag få ta kort på dig och blogga om dom?

eller...

-Hej, Du har de giganstiska tuttarna jag sett i hela mitt liv! Jag bara måste få ta kort på Dem :O

Den sista var nog lite fräck, som att hennes tuttar är allmänhetens åskådning. Eller ja jo det blir don ju på sätt och vis om jag är i närheten.Okej alltså nu kommer ni tro att jag är bröst fixerad men ni skulle ha sett! Precis som folk med gigantiska fötter! Man vill lixom bara ställa dit en burk-cola så folk verkligen ser skillnaden!


På cykeln på vägen hem så funderade jag på om hennes tuttar får plats i den där apparaten som tar "kort" på mamografin. OCH så kom jag fram till att varje bröst måste ju väga minst 5 kg var om inte mera, Sen höll jag på att cykla över en unge så då släppta jag tankarna - tills nu:)


Äh! Hälften av er kommer ju ändå inte att fatta så därför byter vi samtalsämne och så får ni lyssna på en kanon bra låt istället:) Just löv him!
-Hej mitt namn är Tessan och jag stirrar på gigantiska bröst på söndagar...
Och i morgon kommer älsklingen hem, saknar honom så inninorden! Nej, han har snopp så jag är inte lesbisk:)-TJING
RSS 2.0