Åh vilken positiv respons!

Jag var på Hälsomässan idag och där mötte jag stroke föreningen. Jag vart medlem och på ngt vis kom vi in på att jag ska utbilda min lilla Helmer till vårdhund (inriktad på stroke) och OJ vilken respons jag fick :D

Och vilken inre peppning jag fick av det samtalet! Nästa år så ska de ha en stroke träff i KAK och ville att jag skulle komma dit och berätta om mig och Helmer. Och vårat mål att få jobba som ett stroke team! ...(helmer följer med han oxå så klart!) Det är en otrolig chans för oss att få höra från de själva stroke drabbade vad dom tycker och kankse kan snappa upp en massa idéer från vad jag ska skriva till som extra på "vad han ska kunna som färdig hund" listan.

Helmer har ett otroligt socialt intresse för alla olika människor(/och hundar) vilket är hans stora styrka! MEN han kommer absolut inte stressas in som jobb hund, utan kommer få mogna och ta ansvar i sin takt. Vilket är otroligt viktigt, då hans jobb enbart  ska associera "Lek" för honom. Visst det går framåt nu, men han är valp och ska vara det oxå. Snart kommer han i könsmognaden och då kan man inte heller stressa på med saker (enligt mig). Hunden får tidigast göra "slut testet" vid 18 månaders ålder. Men jag vill inte göra det så tidigt, hellre stressa sakta och behålla hans underbara sociala kompitens och leklust :)Jaja ni får veta mer hur det går längre fram, nu vet ni lite ivf ;)
Åh ajg är sååååå glad!!!!!! :D


Du och Jag Helmer, du och jag...
-TJING

Älskade lilla sötknyte <3

Hörde hur ngn var i sovrummet, tänkte att det är nog Helmer som "hjälper till" att bädda... Men jag gick och tittade och där var han!
Fy vad jag skrattade, han sprang runt som en tok och hade jätte roligt, synd att jag inte hade kameran framme då! Men men ni får ivf se en snutt avet när han var lugn :)

Edit "Kom ihåg lapp till mig själv" - Ta undan leksaken när Helmer ska vara själv. Leksaker som kan sätta sig runt halsen är farliga ifall man inte är i närheten och om han fastnar! (Jag skulle inte ens våga ha ett halsband på en hund när den ska vara själv! Plötsligt händer det och då kan det vara försent)


-Tjing!


Jag har kollat runt på Axelssons, och jag vill gå Hundmassage kurserna! Fy sjutton va kul det skulle vara, plus att jag tror det skulle gå hem om man skulle starta ngt sådant :) Har alltid tyckt att det är kul med sjukgymnastiken på jobbet osv (dock med människor jue) men det finns ju hundar som skulle ha mkt nytta av det oxå:) Sjukgymnast för hundar? :D fast...jag skulle nog ha svårt att ta betalt va folk för det - eftersom jag tycker det är så himla kul! kanske nästa hobby om inte annat :)

Backa backa backa... varför ska man lära hunden backa?

Yes box, och jag har INGEN ANING! :) Tycker bara att det är kul :)


Fast dock vet jag att på unghästarna så lärde vi dem att backa för att de skulle få bättre kordination på sina bakben, så det borde ju ha samma inverkan på en unghund?


Men i själva verket tycker jag det bara är en kul grej, har filmat en sväng nu i början för att kunna se sen när man bygger på.

Just nu tränar vi mellan soffbordet och soffan - smalt utrymme som gör att han måste backa rakt och inte vända sig. Så gjorde vi med unghästarna ivf i början, annars svängde rumpan lätt åt olika håll ;)

Hästar och hundar - esch det borde funka på Helmer oxå, vi testar ivf :DFilmen är inte klar men ni får se ett smakprov ivf :) . Ni får se Steg 1


Usch vilket väder!!!

Har knepat och knåpat lite med video snuttar på lilla killen:)

Märks så väl att träningen har kommit lite i skymdundan nu under flytten... Men han är glad ivf och det är det viktigaste :)

Snart blir han 5 månader oxå och oj va tiden går fort :O Han jobbar mkt framför mig och inte på sidan, men vill inte peta och "pika" för mkt nu när han fortfarande är liten. Kul ska det va!


...och ibland dyker nosen ner... MEN vi jobbar på´t :)Den senaste saken vi tränat på är "Titta". Och han när super duktig med det :)...Jag tröttnade helt enkelt på godis handen så nu gör jag massa handrörelser för att ge honom ännu ett störnings moment.
Nä nu ska vi ut i snön! Tar med oss bollen och spårselen så han får använda nosen idag. Han tycker det är skit kul, för vet ni? I spårselen FÅR man dra i! (Det gillar Helmer starkt ;) )

-TJING

-Hej! Får jag köpa en skruttig och skitig symaskin???

-Men va fan ska du släpa hem mera skit för?? Inte en sån där jävla spinnrocka hoppas jag... (svarade Tobbe)


Hahaha :) 

MEN efter köksspray och möbelpolish s¨å vart den riktigt fin :) Tycker jag ivf! Eller vad säger ni?


Man kunde inte ens se "måttbandet" här längs ner på kanten på bilden. Så skitig var den!
Ja jag är nöjd - dock så var det ju flera färgade stora flaskor jag var ute efter;)

Ett dubbel fodrat fleece täcke för 100 kr :)

Inte illa pinkat va? ;)


Jag gick till sybutiken här i Köping och sa.

-Hej, min valp fryser och jag måste göra en tröja åt honom. Men jag är kass på att sy...

Jag fick med mig ett fleece tyg hem och en bit kardborre band :) Helmers förra tcäcke fick göra grunden fast jag fick lägga på 5cm på sidorna och 10 cm på längden.


Sen var det bara att klippa på måfå:) Linslisen Helmer satte sig självklart på allting och ville vara med på bild "Ja? men får ju godis om man sitter stilla" var hans tanke:)


Jag vek tyget dubbelt så det blir extra varmt och sen handsydde jag bara ihop det. Hur enkelt som helst! Och bra och billigt nu medans han växer som en stork:)


Suddig och dålig bild :/ men min kamera ville inte och Helmer tröttnade på att posera

Nu börjar det hända lite i lägenheten. Helmers säng står nu framför spegeln när man kommer in genom dörren. Han vill gärna ligga där när han ensam tränas.Ska upp på vinden och hämta gamla täcken och kuddar och lägga in i hans säng. Prinsen förtjänar enbart det bästa och han älskart:)

Jag älskar min dörrmatta:)Snart ska jag och Kängan iväg på LOPPIS :D I löööv loppis, eller njae men jag är galen i gamla flaskor... Jag vet inte varför, men jag älskar att blanda fina gamla saker med nya moderna saker.


Favorit flarran, från Guttsta :)-TJING

Snö är kul, men inte saltet!

Att bo på landet är kanon i vintertid men inne i stan? Nä! Allt salt som dom sprider ut och hundarnas stackars tassar som får lida fört...

Har alltid förut kört med "fyra ess" salvan, men nu ska jag testa ngt nytt som heter Vacker Tass!Man kör med den flitigt 3-4 dagar sen "fyller" man bara på efter behov:) Perfekt även om man har ngn spaniel där all snö blir som bollar i pälsen på dem. Det funkar kanon och all smuts bara rinner av eller vad man ska säga :) Är som en lös kräm i spray form vilket gör den dryg oxå. Me like it!
Men eftersom min inte har en spaniel päls så kör jag bara detta på tassar och benen:)Alla pratar om att denna vinter kommer bli den kallaste på över 1000 år! Och det betyder att jag måste skaffa en tröja/täcke som är ordentligt fodrad till lilla Helmer. Just nu har han bara ett regntäcke som är fodrat lite granna. Kanske är över försiktig men jag vill bsolut inte att han ska gå och bli kall! Han gillar sitt täcke och får han inte det på sig så vill han bara gå jätte kort promenad.

Ngn som vet vart man kan köpa bra och billiga täcken?
han växer ju så mkt så vill inte slänga ut massa pegar (ännu) medans han växer som ett skott! Känns liiite onödigt...


-TJING

Helmer 19.2 kg!

Fy sjutton va han börjar bli stooor :O

Idag var vi hos vet i Strömsholm igen för återbesöket, och helmer vart "frisk förklarad". Ska göra som vanligt fast varannan dag nu i en månad och sen vid behov bara :)


Men Helmer var en trött kille idag - först var han med till stallet på förmiddagen och sen hem och iväg igen. Men han är duktig den lilla. Han tyckte faktisk att han är liten fortfarande så att ligga i mattes knä och sova var vad han gjorde när vi väntade på att få komma in. Myyys <3 Han har nog proppat i sig lite väl mkt hästskit i dag så spydde gjorde han oxå. Men inte så konstigt med tanke på allt snunsk man inte hinner med att plocka ut ur munnen på han.


Vetrinären tyckte om Helmer:) "En sån här hund får man bara en gång i livet!"


Hannah (uppfödaren) har gjort ett kanon jobb. Både med att parat ihop två kanon hundar samt gett de små valparna en kanon bra start i livet!


Och sen händer det nog alltid ngt när jag ska iväg, swedbank har driftstörningar! Jag kunde inte betala, ringa telefonbanken eller kolla internetbanken. Allt var utslaget! Typiskt... men efter att personalen fick höra detta så fick jag en faktura med mig hem istället :) Att det är fel på swedbank är ju inte mitt fel...
Nej nu ska jag snart till jobbet, men först ska jag mysa med min lilla pärla till hund! Bästa Helmer :)


-TJING

Ännu ett inlägg :)

Japp japp, har så mkt bilder på telefonen som jag glömt lagt upp här så nu får ni se dem oxå.

Första bilerna är från idag när Helmer hade hittat en lerpöl i stallet och var tvungen att bada när han kom hem.

Ser ni honom?
Men nu ser ni honom ivf? :)


Helmer vill alltid bli inlindad i en filt när han har badat :) Fast heeelst vill han ligga under mattes duntäcke:) Det är bra det, för då blir pälsen slät när den torkar!


Jag slänger in två bonus bilder som jag tycker mkt om. Jag tror att Helmer har en sövande effekt på mig och sambon. Och självklart ska Helmer vara nära (helst innan för skinnet på en) när han är trött :)


(Helmer tycker att han är jääätte litn fortfarande :) )


Vi ser sura ut båda två när vi sover ;)


Tjing

Kul med oplanerad träning!

Ett roligare inlägg denna gång

Idag (läs ikväll) tog jag med kameran för att ta kort på Helmer i snön :) MEN jag tycker det är så himla roligt att hitta på övningar där man är. Så idag när jag skulle sätta helmer i en snö hög och ta kort på honom så kom jag på ngt mkt mkt roligare!

Söka efter godis (torkad blodpudding) i snöhög! :D


Men först korten som var "pose kort"

Låt mig få presentera HERR LÅNGÖRA :) haha!


Han börjar bli en kille istället för bebis nue :)


Blicken säger mer än tusen ord: ".Kan vi inte göra ngt roligt istället matte?"
Och korten från "Leta godis i snöhög!"

Och svansen gå i ett... :)


Fokuus...fooookuuuuus...Wiiiie GODIS! :D


Brukar ni lägga in spontana övningar ute på promenaderna?

Tänk...

...att man inte uppskattar att vara frisk förän man blir sjuk, jag är rädd.


Men jag är oerhört lyckligt lottad med så fina och underbara människor runt om kring mig. Min sambo, min älskling vad skulle jag göra utan dig?

Jag har aldrig känt så här starkt för en annan människa innan jag träffade dig, du är underbar! Bara din närhet gör mig mkt helare som människa, du tror på mig, du ser mig, du ställer alltid upp, du finns där i lycka och sorg. Du torkar mina tårar och håller om mig tills jag somnar av utmattning. Jag älskar dig av hela mitt hjärta

På måndag får jag (första) svaret på proverna, det skrämmer mig lika mkt som att jag vill veta NU! Men det komer ta ett halvår innan jag vet hur det blir... Det skrämmer mig att leva i rädslan. Kvällarna är jobbigast, men jag ska ta mig igenom detta och klara det utan att gräva ner mig.


Men jag erkänner, jag är rädd oerhört rädd.Tack alla fina och underbara vänner som finns där. Jag visar det nog dåligt men ni betyder massor för mig.

Och ni som inte vet, får nog inte veta det heller. Min kamp


Helmer har en egen kudde mellan oss, där trivs han som bäst. Ibland vill han gärna dela oxå :)
-Jag älskar er!

jag saknar dig <3

Så in i norden!

Första snön ger mig kalla kårar egentligen, men försöker bädda in den känslan i tankar om att "snö är underbart!" F* no, det lyser igenom mig lika lätt som solen träffad vågorna.


Jag hatar känlas som kryper längs ryggraden, saknaden som gör mig tårögd

Det är inte snön i sig som jag hatar, det är känslan av att det var en tuff tid för nästan 2 år sedan. Alla har en egen plats i mitt hjärta och just då när han var så lycklig när första snön kom så började han ge vika.

På kvällarna efter allting så ville jag bara skrika "Varför lämnade du mig själv med alla dessa spillror?" "hur kunde du bara ge upp??"

Brutus var för många kanske bara en hund, men för mig var han mitt allt. Jag var så arg och splittrad för att jag vart ensam kvar. "Han kan väl inte bara göra så här??"


Jag var ledsen, deprissionen kröp sig in på och grävde det svarta hålet djupare och djupare. Jag var så arg, det var mitt sett att hantera sorgen som han lämnade efter sig...


Men hur mkt man än förnekar det just då så Tiden läker alla sår, men ärren består!


Men Brutus gav inte alls upp! Han var en riktig kämpe och min hjälte. Veterinärerna trodde ju inte att han ens skulle bli tre år! Pga alla hans fel som han hade. Hjärtfel, cryptocid, döv, försmå ögonhålor, hjärt hosta osv...Jag är glad att Helmer (min nya hjälte) får mina dåliga minnen att blekna och de härliga minnena som glädjen över den första snön att lysa upp!

Jag är glad att få jobba i ett nytt team Tessan&Helmer teamet. Han är för mig glädje, mitt busfrö, min gängliga (snart) tonårs kille! Han lär mig massor, precis som Brutus gjorde. Han ligger och gnussar i snön precis som Brutus. Han lyser upp min dag precis som Brutus!

Han gör mig stolt - precis som Brutus...

Detta är första jul som jag ser fram emot efter Brutus död. Det ska bli kul tillochmed!Brutus är fina minnen men ibland värker ärren lite extra. I år finns det en stjärnstråle som får värken att försvinna - som har de vakraste hundögonen men stor själ och personlighet. Helmer :)Tänk vilken fin gåva (haha nej jag är faktiskt inte kristen eller religös) att få möta alla dessa hundar och personligheter - trots att smärtan påminner oss om att vi har dem inte för evigt. Men dom finns troget vid din sida till deras sista andetag. Och de blir nöjda med en klapp på huvudet - otroligt med ovillkorlig kärlek <3-Tjing
(Brutus 9,5 år på bilden)

Snö snö snö!


Roligt att springa i snön! Hade långa spårlinan på honom eftersom vi lekte utanför konsum, utifall det skulle bli knäck i örnonen (eller snö;) )


Paus och spanar på nånting :)


Usch för kamerans blixt! ;)


Helmer älskar verkligen snön :) Så har gått mkt med spårlinan (15 m lång) så han får utforska så mkt som han vill nu när det är nytt och spännande än att ett koppel ska störa honom. Viktigt med både och tycker jag :) Där jag vet att det inte finns trafik är han givetvis helt lös, men han håller isg ändå 10 m max ifrån mig


Usch va det skär i hjärtat, såg ännu en till hund i dag med den där förbaksade grimman (Halti) på sig... Det var en Golden, och det "roliga" är ju att alla hundvana människor vet hur jäkla lätt lärda dom är och att det inte skulle kräva mkt arbete alls för att få hunden slippa grimman och ha vanligt halsband på sig istället. Tänk, att inte ens ett föl leder man i grimman för att vi människor fortfarande är för starka och kan göra dem illa om de drar till osv.


-TJING

Liten blir stor


Lilla klumpe duns :)


Lille träffade sin bästa kompis för första gången


Liiiten liiiten :)
Uppe i fjällen med lille plutt, och han hade börjat sova 10 timmar på nätterna:) Dvs, matte fick sova längre och vart piggare hon oxå!


helmer sov fortfarande middag i knä :) Nära nära ville han vara när man skulle sova:)helmer har mijötränats massor så han somnar precis vart som helst :) Här var vi på marknad


Helmer åker tåg för första gången:)


Mattes snygging börjar bli en stor killeÅkte hiss för första gången :)


Oh nu är han en mega stor kille:)

Skriva klarsyntare?

Hur kan du sitta och skriva så om andra människor när du själv har en innekatt?


Jag tycker du ska läsa inlägget en gång till istället för att dra egna slutsatser. Ditt svar du söker kan du läsa i just DETTA inlägg.

Men jag kan ta det igen.

Nattis är FÖR gammal för att göra till ute katt!
Nattis har jag INTE  tagit som katt unge då jag tycker att det är fel att stänga in dem
Skadan är redan skedd - hon är rädd för att vara ute. Och skulle man ändå släppa ut henne nu så skulle hon säkerligen bli påkörd. Det ska präglas som kattunge!
Men jag tyckte iallafall att det var snällare att låta henne bo i en stor trea än att avlivas för att hon flög på andra katter.


Detta är min ända och sista inne katt. Jag tycker det är fel att ha katter inomhus och att de inte får göra det som sina instiknkter äger åt dem att göra. Precis lika snällt är det att köpa en jakthund som aldrig ska få jaga osv.


Har du fått ditt svar eller ska jag dra det igen?
Lite bilder!!!Håller på för fullt att lära helmer att sitta på mina fötter, tycker det är en kanon bra övning. speciellt nu när det börjar bli kallt om rumpan om man väntar på ngn. Som ikväll när det verkligen var SVINKALLT! Reflex kopplet syns rätt bra :D


Hur vet helmer att han sla få följa med till jobbet? Jo han får bära min snusdosa sista biten :) Innan nästa dosa påbörjas så brukar den innan vara lite tilltygad ;) Haha Men han är sååå super stolt över att få bära :D


(Ja ni ser ju kanterna)Vart är Helmers svans? ser ut som han är kuperad :) haha...han ligger på den


Så här gör Helmer ofta, sätter nosen mot leksaker och oss. Oftast så somnar han då oxå :)

Åh!!! Vet ni vad? Jag cyklade hem från jobbet och så "Åh där är Helmer!" ... Men näää det där täcket har inte han. Jag var tvungen att fråga vart den lilla valpen kom ifrån och det var Helmer syster :D Hur kul som helst att få se den lilla tjejen :)Nu har vi gått kvällspromenixen och nu ska jag äta varmamackor :)TJING

Tröttsamt

Nummer ett: Jag tycker att det är FEL att med visionerna att ha inne katt. Lika normalt är det att lära en hund att gå på tidning och kissa och bajsa hela sitt liv.

Ja jag har Nattis som inne katt. Hon skulle avlivas och jag är trött på att djur avlivas bara för att de inte passar in. (Hon kom inte överens med de andra katterna) MEN jag skulle ALDRIG i hela mitt liv köpa en katt unge och ha den inne hela livet. Utan skulle endast köpa en om jag visste att den kan vara ute oxå!

(Samma som i höstas när jag hittade hamstern. Inte fan är jag en hamster älskare för att jag tyckte synd om den och tog in den. Nej jag är så förbannat trött på alla människor som köper djur - tröttnar - avlivar - gör sig av med dem - osv. Fick ni aldrig lära er ta ansvar som små eller?)


Nej jag är absolut ingen katt älskare och har aldrig varit det heller, det kan dom som verkligen känner mig intyga. Ni som trodde annat känner inte mig.


Många, allt för många där ute som påstår älska sina katter och säger att dom gör allt för dem? Har du ens din katt försäkrad?


Nattis är för gammal för att göra till ute katt, det ska präglas som små precis som med hundar. Och om man skulle släppa ut henne nu så skulle hon antagligen bli på körd. Hon får bo hemma hos oss tills hon dör. Men bara för det behöver jag inte ÄLSKA katter.Så nu ska jag göra som alla kattälskare att - "Älskar inte DU hästar, så förstår jag INTE DIG"
Jag bemöter eran idioti med idioti. '

Hade ni frågat för 1 år sedan hade jag ändå tyckte att det borde vara olagligt att stänga in katter i små lägenheter och ge den 20x30 cm att bajsa och kissa på. GUD VILKA SNÄLLA MÄNNISKOR NI ÄR! Va fan får ni inte ens dåligt samvete? Jag tänker på det ofta att det är fan synd om Nattis som inte får springa ute och jaga, det som hennes instinkter säger till henne


Katter ska väl ha samma rättigheter som en hund att få komma ut? "Nej nej min katt är van sen den var liten att vara inne, dååå är det ju heeelt okej..."


Tänk vilket J*vla liv det skulle vara om man gjorde så med en hund!

RSS 2.0