Blogg paus

... vi håller på att flytta för fullt, måla rum osv osv. Massa tråk altså.


Helmer har fått knäck i öronen ( trotsåldern) men bara att vara nogare att han verkligen genomför det man säger åt honom. För han VET vad kommandona betyder. Tröstar mig med att det går över, OM man är koncekvent nu när det är trots och testing testing... Han lyssnar bra när han är lös ute i stallet men inne i stan och gå i koppel så kommer det, HAN vill bestämma åt vilket håll vi ska gå åt - drar allt man kan!

Bullshit säger jag och går åt ett helt annat håll - jag bestämmer inte du! Då när jag gör så så kommer han upp på vänster sida och går klockren fot med ögon kontakt. Nästan som att han blir asnöjd över att få bli reglerad? Han får massa beröm och trippar på innan han testar igen...


Tror att jag har en helt annan mkt bestämdare ton på rösten när han är lös bland hästar och bilar så han verkligen måste lyssna och verkligen förstår att det är allvar. Men jag har ingen lust att bara låta bestämmande och "elak" hela tiden, men jag får hålla ut. Jag som är alfa inte han, så jag ger mig inte :)Han började bli en damsugare i backen för ett tag sedan och det är nästan borta nue. Okej att lukta men behöver inte gå som en cocker spaniel, "Nu går vi" säger jag sen går jag bara (när jag vet att han har kissat och bajsat klart dvs)Nej nu ska jag måla sista fondväggen, sen packa lite mera saker från gamla lägenheten... bläääääääääääää!


Usch allt på en gång!

Griiiiseknoa:) ... Min griseknoa

Helmers näsa kommer bli en riktig griseknoa näsa:)Mobilkameran, svårt med att fokusera på nosen när ögonen fanns med på bild..När vi var hos vet. så tyckte en djursjukvårdare att Helmers näsa såg ut som en fast sydd "Nalle näsa". Och det har hon rätt i, det ser verkligen ut just nu ivf som att ngn har sytt dit den:D haha!


Svarta stygn ;) hihi!
Fått höra kommentarer av okända hund människor att:
-Men åh va synd att han får rosa nos, det är ju ett skönhetsfel!

Men What The Fuck? Jag skiter väl totalt i om hans nos är grisfärgad eller svart? Vad är det för fel på hund människor som bara kollar det yttre? Sen när folk säger att han är golden och jag påpekar att han är blandis då säger folk:
-Men gud så roligt det måste vara att han inte ser ut som en blandis!

Jag blir galen! Finns det bara idioter där ute eller? Hade jag nu velat haft en renrasig så hade jag väl köpt en? Hur Helmer ser ut på det yttre skiter jag i så länge han är frisk. Är folk verkligen så ytliga att dom psyket inte spelar ngn roll utan bara et yttre?


De menar säkert inte att säga detta för att jag ska ta illa upp men det stör mig när folk säger saker som jag inte ens bryr mig om. Typ hans utseende. Jag tycker om honom för den han ÄR inte för hur han ser ut! PUNKTHelmer är Helmer oavsett hur han ser ut - och han är älskad för den han är. Skitig, lerig, ren det spåelar väl ingen roll? Nej folk lägger alderless för mkt tid på utsendet på sina hundar.

Frisk hund = Bra hund :)-TJING

Försöka går jue alltid...

...jag försöker ge Helmer en total vilodag! klockan är 11.15 och han river snart lägenheten - äter upp katten - och går bergsäkragång!


Nä men tänkte att han skulle få en dag med att bara sova - gosa - leka lite. Altså ingen träning alls! Men njae det går inte så bra för oss. Katten håller på att bli galen av hans överskotts energi så jag ska be ge mig ut med klickern så han får hjärn jumpa :)


Det är så kul att folk kommer fram och säger
-Gud vilken trevlig och lugn valp du har!


...Då skulle dom träffa Helmer när han inte har fått använda sin hjärna nånting på en heeel dag! Monster Helmer is his name, and he will eat you up! Jag är glad att detta inte är min första hund, då hade jag nog inte klarat av all hans "jobba jobba jobba" blandning, dock räcker det med att han får använda hjärnan intensivt 10-20 min per dag och han är lugn igen:)Nu har han dödat 2 stycken gosedjur så nu åker klickern fram och ut ska vi så han blir nöjd och stabil igen:DTessan har blitt en klicker nörd! Japp japp!
Ska till stallet ikväll och helmer får stanna hemma med husse (för Helmer SKA ha en lugn dag idag - trots att han inte vill ;) )

-TJING

Ja det var ett tag sedan nu :)

Jag har haft fullt upp så bloggen har legat på is, hoppas att allt är bra med er:)


Vad har hänt senaste tiden då?

I helgen vart det kurs på häst (islänning) och eftersom det var ett långt uppehåll för mig och häst delen så ville jag rida för ngn som är duktig på sitsen:) Och ja Tessan var lite ringrostig;) haha! På ngt konstigt sett så har mina muskler omvandlats till fett som inte orkar lika mkt som förut, kan inte förstå att dom bara försvinner så där;) haha

Men men det ska det ändras på så klart! :D

Helmers Ögon är jätte fina nu (ögoninflammation) , och även han har fått uppleva mkt häst nu sista veckorna. Nästan varje dag är han med ut till stallet och han tycker det är bus kul! Har sakt till honom en gång bara att under tråden ska man inte gå (till hagen altså) och det gör han inte heller efter det. Jag vet att hästarna är super vana med hundar så jag har honom lös under uppsikt så klart och han är duktig. Han brukar ge dem en puss på nosen sen hittar han på andra saker att göra medans jag pysslar med hästen.


Nästa vecka börjar jag jobba oxå! Känns ganska så bra faktiskt att komma igång igen efter min 2 månaders ledighet. Men det känndes i kroppen att semesterna var välbehövlig! :)
Klicker träningen funkar kanon på Helmer! Hade den när vi givk på stan och tränade med massa folk. Och när han sökte kontakt med mig så "klick", när han kom på det där så gick det alla tiders :) Jag glömmer bort i bland att han är ju faktist bara liten och ändå så duktig :) Mattes lilla hjärta!
Åh i morgon kommer mina ridstövlar :D WIIIIIEEE! Måste bara hitta ett par sköna ridbrallor...kräsna tessan ;)
Ni får ha en kanon dag allesammans!


-TJING!Jag längtar tills vi flyttar!

Vi ska ju flytta till porten brevid där det finns hiss vid månads skiftet, ska bli hur skönt som helst faktsikt. Vägde Helmer på Strömsholm i går och han toppade 15.2 kg!

Yä yä gratis styrketräning får man väl kalla det då vi bor på tredje våningen ;P


ÄrlighetIgår när jag skulle somna så knäppte jag på Tv:n en stund. Det var ett gäng utvecklingsstörda som var från Huddik som hade flygit till New York. I gänget fanns det en som hette Toralf och han var så über söt i sitt sett och verkligen tänkte som en tioåring men såg ut som 40.

Han tyckte att det var så kul i New York att dom blev glada när han önskade dem en bra dag. Tillskillnad emot sverige då det fanns personer som inte ens svarade... Sen förlovade han sig med sin flickvän i central park, la ringen i hennes hand och sa:
-Sätt du på dig den nu. Jag är så lycklig att jag gråter snart min älskling. Avsnittet kan ni se HÄR
Spola fram till 28 minuter om ni vill se det jag baserade detta inlägg på


Han var så frukstansvärt genom snäll människkan och så ärlig som en treåring är. Allt han sa bara gick rakt in i hjärtat på männiksorna han mötte, och då var det absolut inte några komplicerade meningar eller ord som sades. Utan bara enkelt - ärligt - från hjärtat


Tänk att kunna vara en sådan människa, som bemöter alla med en naiv inställning om att världen är underbar!Jag är inte en sådan människa som enbart koncenterar mig på det positiva - det finns människor som både medvetet och omedvetet sårar och förstör. Får andra människor må dåligt av vissa handlingar de medvetet väljer utan att tänka på andra. Det skrämmer mig

Det skrämmer mig att människor ljuger. Att människor sårar. Det skrämmer mig att tro på vad människor säger.

Djuren ljuger aldrig - och du kan aldrig ljuga för dem.


Som människa får du leva med att alltid kunna bli sårad av andras handlingar, förd bakom ljuset.Submit - varför föddes inte jag som utvecklingstörd och får bli som Toralf - jag är avundsjuk.
(nån kanske skrattar åt detta men då har ni inte kollat på avsnittet)Jag ska bli som Toralf :)Blir jorden större? :O

Ja alla träden och allt som lever på jorden blir ju jord och nytt växer upp... Och träden/liven som är nästa generation blir ju oxå jord. Altså måste jordskorpan bli tjockare och tjockare?

Eller?Helmer har ögoninflammation

I morse var Helmers ögon alderless igenkleggade, inte så att han inte kunde titta men det var lite var i ögonvrån. Så idag ringde jag och fick en tid hos vetrinären kl 13.20! Det blev på Strömsholm då jag fortfarande har lite svårt för köpings djurklinik. Alla som jobbar där är verkligen super trevliga och duktiga men det sitter i att jag avlivade min lilla Brutus där och den energin vill jag undvika så mkt som möjligt att ge Helmer. Vaccinationen gick ju bra i Köping men då höll husse honom.


Håller ivf hök öga på Helmer just nu (han ligger och sover för stunden) så han inte kliar i ögonen. Ska ge honom lite ögondroppar tänkte jag som förhoppningsvis är lite klådstillande.Min älskade lilla bebis:(


:) Kortet är taget när det regnade ute förra veckan, och Helmer ville inte alls bli blöt:)


-Tjing

Vad är rätt?

I morse när jag gick till fotbollsplanen och skulle släppa Helmer så han fick springa och bara vara så mötte vi två olika hundar. En super go och en som var ganska så hyper, skällig, "ute och gick med husse" syndromet.


Den första hunden gick kanon bra, Helmer och den lekte lite som vanligt:) Matten till andra hunden vart kär i min lilla prins och tyckte vi skulle byta hund ett tag;) haha... Men nä hur ska jag klara mig utan lilla H :)Men den andra hunden? Den som var hyper med en knepig husse


Dom kom fram och ville hälsa, eller rättare sakt hunden på fem måndader drog fram sin husse till H. Men Helmer ville inte hälsa alls, han satte sig på mina skor och nonchalerade den exalterade valpen totalt! Tittade åt olika håll för att visa att han inte tittade på den andra hunden. Sen helt plötsligt så gav Helmer den en puss sen ville han fortsätta sin promenad.

Fick även bannor av denna husse för att jag hade en valp som var osocial och otrevlig.
-What? han älskar sina kompisar men inte just din hund kanske sa jag. Den skäller ju bara ut honom och är hyper...


Helmer var totsalt avspänd inte alls rädd eller uppjagad på bågot vis bara ointresserad.Jag antar att den andra valpens energi var överflödig och Helmer gjorde detta för att lugna? honom. Det funkade ju oxå, men ja jag vet inte för nästa hund som kom som var bara glad så var Helmer jätte glad att få träfa den.Hundpsykologi vill jag läsa. Otroligt kul att studera dessa små liv tycker jag. Man vill ju veta vad odm menar exakt i dessa lägen, några små teckan vet man ju men vill veta grundligare:)


-TJING

Alla människor har sina stöttepelare i livet...

... även duLivet, en ganska underlig fråga. Tycker jag ivf, varför finns jag och du, och jorden över huvudtaget? Den som känner mig vet att jag kan ha de mest hetaste diskutioner med mig själv och de som jag söker svar från.

Tex en sak som retar gallan på mig var efter en lektion i skolan då läraren sa två meningar:
-Universum är oändlig!
-Universum expanderar!


Då kunde jag inte vara tyst
-vad är oändligt?

Läraren svarade att "det är ngt utan slut, som en cirkel."

Då vart jag ännu mera förvirrad och nästan arg och frågade
-Men hur kan ngt som redan ÄR oändligt expandera? Oändligt är redan oändligt och eftersom vi inte vet ens om universum har ngt slut så kan vi ju inte veta om det expanderar?Vad fick jag för svar? "Det bara är så"
Va då det bara är så? Man ska väl inte sätta ord på saker som inte vet och absolut inte lära ut "att så här är det och ni ska bara acceptera"
Ja ni ser ju själva, jag skulle inte ens skriva om det där. Men ännu blir jag arg/irriterad bara den där dagen dyker upp att jag måste få skriva av mig!
Det jag ville skriva om nu ikväll var ju som rubriken lyder "Alla människor har sina stötte pelare i livet". Som ni säkert redan förstått så är en hörn sten i mitt liv djuren :) Utan dem, ja vad är man utan djuren? Vill jag inte ta reda på.

Sen vill jag bara nämna en till stötte pelare i mitt liv, min Tobbe <3


Tobbe och Helmer första gången de sågs (Helmer 4-5 veckor gammal)

Och nästa vecka är han borta på älg jakt. Bläää kommer sakna massa :( Jag blir som en unge och tycker jätte synd om mig själv då jag vet att jag alltid drömmer massa mardrömman när inte han är hemma. Inte roligt alls! Inte hel utan honom...


Emo Tessan this week
Nej god natt gott folk - i morgon ska jag få träffa min mentor som är vårdhunds förare - det ser jag fram emot! Bloggar om det i morgon och då är jag på bättre humör oxå hoppas jag.
teee
Jag saknar mitt långa hår:( ... kände för att klaga lite till...


Nej det är de sista och första negativa inlägget jag bjuder på. Tjing...
Borstar du tänderna på din hund?

Använder plack off, speciella hundben som är bra för tänderna?Nu börjar det klia ordentligt i Helmers mun. Setat med fingert och försiktigt klia runt tänderna vilket uppskattas till tusen. Sitter med öppen mun och bara njuter:)

För några år sedan så fick jag ett tips från en dommare/uppfödare på utställningen som jag jobbade på att:

"-Börja vänja din valp med tandborstning när det är dax att tappa tänder!"

Hon menade på att eftersom det kliade så mkt i munnen just när det sätter igång så kan man dra nytta utav att valpen tycker (oftast) att det är så himla skönt :) Och kommer automatiskt associera detta positivt varje gång tandborsten kommer fram ur lådan.


Så idag ska jag sticka ner och köpa en mjuk barntandborste och börja lite försiktigt.
NU har Helmer börjat gilla bollen :) Innan vart han bara frustrerad när jag kastade iväg den "Matte jag har ju retriver i mig och vill lämna tillbaka den till dig"och gjorde allt för att försöka få grepp om den för att lämna den till mig igen. Men nu så fattar han att man kan "sparka" på den och leka själv :)Juste, det där med klickerna har kommit i lite skymundan så det ska vi ta upp idag:)

Helmer får ha bak tassarna på Nattis rygg, det går frammåt:)


"Lilla" Pantern :)-TJINGMIIIIIJAAAAAUUUUUOOOO! :)Ja, jag är nöjd:)

13.7 kg!

De ni!

Att bo på tredje våningen och bära all denna vikt börjar kännas av. När han var liten plutt så kunde man hålla honom under armen och låsa upp porten... Det är bara att glömma nue.

Gratis motion kallas det oxå:)
Lite mindre då än nu...Mattes fina fina hjärta <3-TjingAtt detta var Helmer för BARA 14 veckor sedan går INTE in i mitt huvud...

Onsdag idag :)

Idag var Helmer svår väckt, eller ja det är han varje morgon iof. Men Idag var han verkligen en sjusovare:)-Vakna Helmer du ska ut och kissa, klockan är faktiskt halv nio.
Fick en blick som sa detta
-DU kan gå ut SJÄLV och kissa om det är så viktigt... Jag ska sova...zzzZZZzzz


Det är så kul när folk kommer fram och säger
-Jahaja ja då blir det tidiga mornar för dig nu när du har en valp!
-Jasså,säger jag, det kan jag inte hålla med om. ;)Men sen när man väl tvingat ut honom på morgonkiss promenaden så är det full ös:)
Igår var vi hemma hos min granne som håller på att renovera ett hus. Helmer hade jätte roligt, för hon hade en hel låda med katt leksaker som han fick leka med:)

Det fanns en leksak som man skulle "dra upp" i ett snöre, Sofie som min granne heter gjorde det åt Helmer några gånger sen så kom han på själv hur man skulle göraDålig bild kvalité men hoppas ni ser ngt ivf:)


Så där höll han på under tiden som vi käkade kvällsmat:) Han fick även denna råtta med sig hem som han är så stolt över:)Under dagen så målade vi lister

Och hur som haver så upptäckte jag sen på kvällen att, "Va sjutton har Helmer i huvudet?"

Det såg nästan ut som en triangel, nästan som "Superman" tecknet var det ngn som sa. Jag kolla själv får ni se...


Och då till frågan. "Hur lyckas man med ngt sånt när vi målade plana lister? :O  Ja den ända som har svaret på den frågan är ju som sakt Helmer själv:)
-TJING

Måndag, en viktig dag :)

Idag har Helmer och jag gjort ett besök på mitt jobb hos en kvinna som kommer få träffa Helmer rätt mkt under hans kommande år:) (Jag har tystnads plikt men har frågat brukaren om tillstånd att få skriva detta i min blogg, fick även tillstånd att få lägga upp en bild där Helmer gör kommandot "Knä")

Här är Helmer jätte duktig och ställer tassarna i knä på just kommandot "knä".
Då fick man en bit torkad blodpudding som var nam nam:)

Sen vart det passivträning då Helmer somnade på golvet medans vi fikade och pratade lite om allt och inget. Det är bra att han kan koppla av och sova precis över allt tycker ja:)Åka hiss var ngt helt nytt, Helmer tittade lite frågande på mig. Men Brydde sig inte mer än att "matte rummet rör på sig jue? Jaha du bryr dig inte, inte jag heller då :)"

 

 

Helmer väntar på sitt kommando "Varsågod" och sedan få knata ut ur hissen.

Ser ni va fin killen är i pälsen? Badade och borstade ordentligt igår:)

 

 

Ofta (hoppas jag) på arbetsplatser inom vård så spritar man händerna rätt ofta och jag gjorde det för att sedan låta Helmer undersöka och lukta. Sniffade lite och sen klappade jag honom över hela kroppen med mina spritluktande händer, bra att han testat lukta påt redan nu:)

 

 

-Åh man blir så fridfull utav djur, var en kommentar som gjorde våran dag lite extra värdefull:)

 

 

Jg krävde inget alls utav pojken, tog detta som social och passiv träning. och han har skötit sig över förväntan! Är stolt över mitt fina lilla hjärta <3

 

 


 

Jag har funderat och funderat...PÅ VAD?...Jo på detta med klicker, jag har sett/hört både det ena och det andra när det gäller detta. Och nej denna hysteri om klicker har aldrig lockat mig tidigare!

 

Men nu har jag faktist blivit lite smyg inspirerad utav en annan bloggare Moa Waern . Så idag drog jag med husse till Zoo Butiken i köping och köpte mig en klicker... och herre gud!

 

Vet ni att när jag gick klicker kurs för 10 år sedan så fanns det EN och SAMMA klicker till alla! Men nu?

-Denna kan Du bestämma ditt eget klick ljud specifikt till Din hund!

-Denna är bara en knapp som du kan använda när du har vantar på Dig! osv...

 

Men hallå? jag vill ha en simpel jäkla klicker... Jag stod där och klickade med alla dessa som en damp unge och både jag och Tobbe kom fram till att "Knapp"klickern lät så glatt :D haha - Tessan vart från klicker hatare till en klicker nörd där själva klicket hade betydelse!

 

Jaja människor förändras, och även jag :) Tur det, så nu ska jag lägga bakom mig alla dessa skräck exempel på klicker människor som tidigare har förstört mitt intresse att ens engagera mig i det.

Och nu ska jag verkligen ge detta 110% chans, taggad är jag tillochmed. Men allt för trött idag så i morgon börjas det, då tas det gamla böckerna fram för att frächa upp minnet! Plus köpa köttbullar att ha som godis till "mugg - söket" som vi ska göra i veckan.

 

 

-God Natt Världen!


Söndag!

Igår var det ju som sakt 50 års fest då pappa fyllde år. Vi kom hem runt halv två på natten och då kom super gulliga Maria (Kängan) över med min Über trötta lilla valp:) Han hade busat massor med deras golden kille på 8 månader.


Bror är hemma i Köping från sthlm så vid 11 i dag så passade vi på att Helmer och deras Franska Bulldog Bosse skulle få hälsa/busa. Denna gång "skrek" ivf inte Helmer, utan Bosse var bara kul:) Bosse lärde Helmer hur franska Bulldoggar leker:) För deras hundsrpåk skiljer sig rätt mkt från andra hundar med svans. Sen låter Bosse lite som en "gris" när han blir lte uppspelt vilket Helmer tyckte var skit läskigt första gången men nu har han lärt sig att "Bosse låter bara så" :)

Bilden är från när dom träffades första gången, helmer ser ut som en lurvboll med bebis mage:)
Stora muskel paketet Bosse i egen hög person :) Riktig biff!

Denna gång när Helmer visste hur Bosse låter så lärde Bosse Helmer hur Frallor leker. Dom är mera för att välta varandra istället för att jaga varandra. Efter en liten stund när Bosse la sig på rygg för att visa att man turas om så fattade Helmer det hela:)Sen åkte vi hem och Helmer fick duscha! Mys pys säger han bara om det:) Sen sova han i 4 timmar - jag oxå;)

Bus och lek helg:) Bra det för nästa vecka blir det "träning"
-TJING50 års fest

Idag är det först 20 års kalas och sen 50 års fest så idag ska Helmer få vara hos familjen Källgren och deras golden kille Olle.


Igår insåg jag att sen 23 augusti så har jag inte varit utan honom mer än max 1 timme då husse kollat honom. Plus vid ensam träningen men det är ju inte så lång tid... mden ändå 6 veckor har vi "setat ihop"


Helmer kommer klara sig galant och busa en massa, men jag då? Att ensam träna mig själv har helt glömts bort :S Och det känns verkligen skit jobbigt att inte få vara med min "flock". Får se om tankarna släpper sen när Helmer väl är där och jag är på kalasen. Ni ser även människor behöver mentalträning ;)
Idag är ivf Helmer 14 veckor! Stora killen:)

-TJING

Fredag och det är lika med Fredags mys:)

Ahlström har kommit hem från Skara en sväng så hon var här på fm och hälsade på :)Idag då, ja va ska vi göra. Eftersom husse är ute och fiskar så ska jag nog bara ha en tjej kväll:) ja jo Helmer är ju oxå så klart hemma men bara lung girly girly kväll!

Vad innebär det då?

Jo jag måste färga utväxten, är ju blond egentligen, och göra ansikts scrub och mask. Köpa ngt gott att tugga på och kolla på en bra film:) Ja riktigt skämma bort sig själv som man aldrig annars gör...


Och då får jag in 20 minuters ensamhets träning oxå när jag knatar iväg till affären, vilket är den tiden som vi har byggt upp under en längre tid och funkar kanon. Helmer sover ju bara så fort han blir själv... Ska köpa blodpudding och köra in i ugnen och torka så kan jag ha det som godis till plutten inför nästa veckans träning;) Gissa vad vi ska hitta på då?Juste i morse/fm så började jag träna på ordet "Stanna". Och han är kanon duktig:) Dock drogs han mellan de super goda jord bitarna trakorn hade rivit upp och mina kommandon men sen är jag lekt och visat att " jag, matte kan vara roligare än en jord kuckla smakar". Då funkade det kanon!
Det får räcka som "träning" för honom i dag. Tänkte inte ens göra det idag utan bara låta honom vara men det tyckte inte H. Får han inte "jobba" så blir han ett monster! Dock är han super nöjd med endast 5 minuters träning :) Korta och intensiva pass med mkt skoj, så vill jag ha det!


Nej nu ska jag och Helmer ha tjejkväll ;)


Juste, vi hade ju skott träning i går med knall pistol! Gick ju bra... eller altså han brydde sig inte. Han fick ju en fotboll av mig innan som var mkt mkt roligare. Ska träna ngn dag och bara sitta lugnt och titta (öka svårighets graden) medans kompis springer runt och pangar:) Men förväntar mig inget annat än en intresserad blick från Helmer, rädd är han då inte.


Sen så ska jag tillägga att när Helmer bodde hos sin uppfödare så spelade dom en skiva för alla valpar med massa olika ljud som jag märker har gett oss ett grymt försprång...han lixom bryr sig inte, accepterar att "jaja det ska nog låta så där". Underbart:)Vad ska ni andra hitta på denna fredag då? Myskväll? träning? annat? :)

RSS 2.0