Snart snart snart

...börjar det "nya" livet! Ni kan inte ana dessa sista timmar vad jag biter mig i tungan! Om vi säger s här så kaske ni förstår - Ja säger upp min tillsvidare tjänst till att få bli vikarie!


Har sen lunch rast nu - och idag får helmer förlja med till jobbet (sista gången där ivf) så ska träna lite rallylydnad på väg ner emot stan:) Tycker just Rally lydnaden är så lämplig just nere på stan! Nästan där sporten hör hemma i vardagen:)

Så köttbullar på tining sen drar vi ut. Tra med vattenflaska oxå - varmt och skönt ute:)


Nej hörrni slutar kl 19, så i morgon blir det en kort dag 8-16 bara! DET är mina sista timmar (Ja jag tjatar jag vet :) )Lilla isbjörnen är stor isbjörn nue:)

18 grader i skuggan

...och jag är inte allt för pigg idag, så ska sitta på balkongen och få ännu mera vätske förlust hade jag planerart :)

Kan han se mer lidande ut? Han tyckte inte alls att vi skulle gå upp kl 11 idag - undar vem som egentligen är sliten och bak full :) haha


Nu slänga in en tvättmaskin och sen ut på balkongen och sola:) Ha det kanon i solen alla läsare!

Juste - Om din hund behöver ngt kylande som är gott - frys in morötter :)Edit. Påminnelse till mig själv - färga ögonbrynen, dom syns knappt

Underbara sol!

Helt underbart väder denna helg! trots att det är skönt att vara ledig när det så fin sar väder så har det gått "rätt" lätt att jobba. Tungt nu sista dagarna innan jag slippert! 1 Maj som sakt (ja jag tjatar om det ;) ) DÅ börjar nya livet! :D


Helt underbart! Nu hemma på lunch och sen jobbar jag till 19. Onsdag bara till 13 (Tomas Järvheden på kvällen) Torsdag 8-19 och fredag 8-16 SEEEEEN Ska jag slå tklackarna i taket av lycka!

...fast jag kan inte gå i klackskor ;( Yada yada yada!Ikväll ska Tessan dricka vin! Ska på 25 års kalas sörrni - Husse hemma med H och tycker att matte behöver komma ut för alkohol förtäring :) <3 Gulle :) Har ju istort sett varit nykter sen jag hämtade hem Helmer den 24 augusti :)
fast det gör mig inget - festade nog för en livskvot på Ösby ;)


Ha det kanon i sommar värmen! :)


-TJING!

Se mig, hör mig, ta på mig! Gör ngt!

Sån är Helmer just nu - om han har pratat en del innan så är det INTE som nu. Yl-Vrålet har gått upp en del i nivå. Han verkligen berättar hur jävla tråkigt han har det!

Vi får ju inte "träna" då han enbart får gå korta skritt promenader i koppel.

MEN jag har klickat in en rolig sak på honom (nu är han så fruktansvärt tränings motiverad så han lärde sig på 2 kvällar) han och jag ligger emot varandra och så ska han putta en gigantisk tennis boll mot mig med sin nos å sen puttar jag till baka. Roligt tycker H!

Men tillräckligt? NÄ! Han är som ett rabies smittat adhd barn som inte vill annat än att hitta på ngt! Motivationen är typ gratis just nu haha:) Bita sönder saker och plocka kottar roar han sig med nu.

En bra studie på att "Ger du inte din hund ngn uppgift/jobb så hittar den på egna" :)


I morse trodde jag ALDRIG att han skulle sluta prata...han brukar bara vilja att man ska veta att han är vaken och vill ha frukost - men Nä Idag hade han 1000 olika saker att berätta och informera om!
"Bara så ni vet har jag skit tråkigt" tror jag han försökte säga;)

Tänk att sista april slutar jag mitt nuvarande jobb och börjar på mitt nya. Det ska bli otroligt spännande, jag vill verkligen göra ngt nytt:) ETT STORT PLUS är att jag kommer jobba natt, dvs jag kommer kunna anmäla mig på hundkurser utan att behöva tänka om jag är ledig eller ej! HÄRLIGT är bara förordet!


-TJING

trött tröttare tröttast


Det är jag och Helmer idag! När vi inte får träna så är vi väldigt duktiga på att sova:)

Åh va jag längtar till vi får börja träna igen:)
Sitter och kollar runt på tuben och OJ vilken plåga det är att bara titta på och inte får träna själv!

Självplågare som fortsätter kolla:) Hahaha

-TJINGÅh hittade ett till klipp! Det ska vi träna in när helmer är över året :)

Tips!

Om du råkar klippa i pulpan på hunden så kan du testa att doppa klon i Potatismjöl/Majsmjöl !


Om du har en laserpekare hemma så kan man rikta den emot klon som blöder. Har en effekt att blodkärlen drar ihop sig.

OBS! Var otroligt försiktig med laserpekare! Kan skada ögonen på både djur och människa! OBS!

Det finns ett otroligt bra pulver som heter "Blod stop" som man kan köpa hos vet. Apoteket, och i välsorterade zoobutiker.
Det har jag använt på mig själv när jag var yngre och vart biten av en stor golden hanne som ville ha ihjäl min cavvis. Det slutade blöda på en gång nästan - äkligast var alla muskelfibrer som ploppade upp (handen som han bet i)
Men har ni inte det hemma när olyckan är framme så testa potatismjöl:)Kastrering från dag 1 - dag 4


Några timmar efter op.

Dag 2

dag 3


Dag 4

Lägg märke till hur fort pälsen växer!


Eksemet på halsen funkar inte ihop med krage - så det blir att hålla extremt bra koll på honom.
När man ser att han är på väg att kolla sig mellan benen så räcker det med ett "sluta" så låter han bli.
MEN man kan inte hålla koll jämt, som när man ska på toa eller står och lagar mat så husse har sytt om ett par kallingar! Funkar utmärkt och Helmer bryr sig inte om dem:)


Husse gjorde dem mindre i midjan och satte in resår i benen och ett hål för svansen.

Helmer ser ut som "Air Bud" :) Bara ett extra skydd när man inte har 100% koll!


Själva eksemet kämpar vi på med! Helmer vill gärna sova på rygg vilket är en stor fördel att det luftas extra mkt och inte blir instängt - men ändå är det ett skit att hålla på med. Tvättar 2 gånger per dag och vi får hoppas att han slipper det snart, det har dock inte börjat kliat ÄN. (Då får han strumpor på bakfötterna!)

-Tjing!

Dag 3!

Japp idag har Helmer varit en "det" i tre dagar.

Så hur är han?

Som en liten snor unge som drar mig runt huset! Han plockar upp all skit han hittar på gräsmattan. Idag hade kan smygit in 3! kottar i munnen utan att jag såg det - och jag lovar att han är riktigt duktig på att smyga med det! Han kan INTE gå med leende koppel och väl framme vid porten så försöker han gå ett varv till runt huset, vill inte gå in.


Låter nästan som en dryg unghund som folk säger "hunden är i trots åldern" Nej tack, han är bara understimulerad.

Självklart finns det folk som verkligen jobbar med sina hundar och de kommer i trots men just det som jag beskrev om Helmer är oftas sånt som folk skyller på "trots åldern".


I natt blossade det upp hotspot under hela hakan på H :( JÄKLA SKIT! jag har nu rakat hela hakan, från öronen ner till bröstbenet på honom för att förhinda spridning! Det går så otroligt fort de där Hot-Spot / fuktexem. Det vart altså för tätt i natt med tratten.

Helmer är super duktig att hålla på med - trots att det gör ont så ligger han blixt stilla när man kör med rakaparaten och bonex på.

Men vill ha honom lugn så det är otroligt tråkigt här hemma just nu tycker H. Inget händer i stortsett.Nu på kvällen vart det dax för första träningspasset! Tog den gamla hederlig kontakt övningen med
godis-titta på matte - varsågod!


Ngn som har en bra övning på den så man kan utveckla. Jag kör mest med godis i hand i olika vinklar ifrån mig och sen kasta runt lite.... Ingen fantasi allsDetta är såret dag tre! När svullnaden i pungen försvann så kom ett blåmärke fram - men annars så ser det jätte fint ut. Pungen är inte ett dugg svullen och ser ut som en tom "säck" nu. Inte blödigt eller vätskat ngt alls - svullnade runt ingreppet är oxå mkt mkt mindre.


Fuktexemet. Och detta är taget nu ikväll med redan en stooor förbättring!Inte alls lika rött och vätska inget alls nu på kvällen - peppar peppar! Men som ni ser har jag rakat bort massor utifall att!


-Tjing

Lite mera info om bärnstenshalsband

Ang förra inlägget längst ner så tänkte jag slänga in lite info om det

Hur fungerar halsbandet?


Lite olika bilder tagna från Google om hur de olika halsbanden kan göras :)

Men självklart kommer jag göra i en egen stil! Snyggt ska det va! :D

Men här har ni lite exempel:)


Kastrering utav hanhund

Husse lämnade Helmer kl 07.45 på Djurkliniken i Köping. Medans husse var kvar fick Helmer smärtstillande och lugnande (om husse kommer ihåg rätt). Sedan gick husse hem, väl informerad om vad som kommer hända med H under dagen.

Matte däremot var på jobbet skitnervös över att få ngt tråkigt samtal att det har gått snett...


Kl 14 slutade jag jobbet och Kängan hämtade upp mig för att styra mot djurkliniken. Blev bemötta av ur gullig personal (finns bara trevliga människor på den kliniken:) ) som sa att allt gått bra och Helmer låg med sina extremt hängande under ögonlock lite groggig.

Efter betalningen kom min lilla "fulla" rulltande prins, innan jag sa hans namn så hade en sån där blick att "Va i helvete jag som sov så gott, va ska vi upp och gå för?". Men hängande ögonlock, halvhjärtat viftande svans skulle han prompt visa vägen ut! Han ville hem och sova ruset av sig helt enkelt.

Medicinerna hämtades ut på apoteket innan vi åkte hem - helmer hade natten innan detta lyckats med att få nå utslag på själva pungen - så pencillin vart utskrivet samtidigt!


Medans hemer sov (han sover ofta på rygg) så tog jag ett kort på såret bara några timmar efter vi kommit hem. Han var inlindan i duntäcke på golvet. Innan han vart helt stadig på benen så var han lite gnällig och matte fick inte komma utom synhåll. Runt 22-23 på kvällen var det ingen fara igen:)

Jag bäddade åt mig och Helmer på golvet i natt, och flera gånger vaknade jag av att Helmer ville dela tratt med mig. Körde in mitt huvud och skulle lägga nosen under hakan som han brukar göra - kändes som han skulle halshugga en med sin tratt ;D haha

Igår kväll var Helmer ute men vill inte kissa eller bajsa - åt och drack gjorde han dock med god aptit:)


Idag runt kl 10 så både kissa och bajsa han:) Han är nästan lika pigg som han brukar vara i vanliga fall- Det svåraste är att förklara att "Nej, du får inte hoppa upp i soffa/gå i trappor själv".
Men han har sovit mest hela dagen - vaken en liten stund och sen sover igen.


Tratten - Helmer verkligen avskyr den. Fast han kommer nog vänja sig - bra att han lär sig gå med sådan (speciell teknink att ta sig förbi föremål). Men jag tycker han är kanon duktig förutom när han trycker in tratten i knävecken på mig och nästan fäller mig - protest kanse? ;) Så nu när det är kiss och bajs runda så blir det kort koppel under extrem uppsikt utan tratt (bra för öronen oxå). Så det inte sker ngn olycka! (Han har inte försökt än att komma åt men det kommer nog snart när det börjar läka och klia!

Tog nytt kort idag på såret

Denna gång utan blixt!
Husse pratar om att skaffa parabol - Men nu har vi ju en ekologisk istället :)
Måttligt road!

Men jag är otroligt glad över beslutet - men jag är lite nojig över att inte få träna på 2 veckor ;)Oj vilket långt inlägg!


Nu är fästingtiderna igång! Och jag ska testa ngt helt nytt på denna hund! Eller ja kanske inte nytt för er men för mig:) Bärnstenshalsband!

Jag är otroligt skeptisk men jag måste testa - och funkar det inte så blire scalibur.

Så jag ska faktiskt beställa hem material själv och bärnstenar från östersjön. Baltisk Bärnsten med andra ord. Han kollat runt på lite olika fabrikörer och snott massa idéer :)
Ngn mer som är sugen på att testa? Istället för att betala 400-500 för ett (räcker hela hundensliv - bara tråden som kan behövas bytas ut - Tillägg bärsnstenarana är i olika klasser från A-H, A är bäst och jag kommer använda B! C-D är vanligast - och de kan innehålla sprickor och gropar som gör stenen mera "sårbar") Så har ja hittat leverantörer till material att göra själv.

Om du är nyfiken att testa så kan jag nog göra ett till dig oxå - och då bara ta ut material kostnad och frakt.

Tror jag kan göra ett för runt 60-70 kr - vet inte riktigt än beror på hur stor/liten hund du har. Men runt där ivf - och stenarna blir aldirg "gamla".

Dock funkar inte effekten på blöt päls! Samt funkar det betydligt sämre på långhåriga raser så som Collie.


Om du är intresserad skicka ett mail till morsning_korsning_@hotmail.com - ange ditt namn och hundens mått runt halsen så återkommer jag! :)

Sista tränings passet för två veckor framåt!

HELVETES JÄKLA SKIT!!!! VA BRA HAN GICK!!!! (Kunde det inte gått skitdåligt så att jag INTE vill träna ngt på 2 veckor??)

Varför varför varför??? Körde lite lydnad ute på gräsmattan.

Tränade inkallning och sen i mitten av inkallningen "LIGG". Sen in till fot och Jäkla hund va bra det gick :D
Och vänter svängarna börjar bli riktigt fina nu:) Även backning vid fot - ibörjan vart han lite stressad och backade för fort men sen så!
Fot: Sakta,halt,vanlig gång - spring - vanlig gång och halt. WIIIHOO! Ibland blir man så himla stolt över sin hund. Min 9 månaders bebis:) (snart 10! månader) Och ögon kontakten var magisk! :)

Visst att träning är skit kul - men det roligaste är nog att se när hunden "Hajjar" vad som ska göras och dragkampen och all lek. HUND ÄR KUL! :DTränade upp kvällsmaten plus några köttbullar som jag blandade i så tränade säker 35 minuter kvalitéts tid - vart ju självklart lite lek och dragkamp plus vilopauser emellan. Var ute runt 50 minuter.Koncentrerad - Fokus - Propellersvans - Glädje får stå för detta träningspass!

GUD va jag skryter om min prins idag:) Men man blir så glad när alla bitar faller på plats:)

Nästan som han visste att det var "sitsta" riktiga träningspasset på två veckor. I morgon är det kastrering som gäller. Och vad vi ska träna på då ska jag luska lite på - kanske att greppa och hålla kvar apportbocken?

han får inte springa - hoppa på två veckor. Bara gå i koppel. Och med denna arbetsnarkoman kommer jag få jobba arslet av mig att aktivera hjärnan på:) Annars kommer ni få följa en blogg om en hund som tuggar sönder lägenheten;) och tro mig - aktiveras han inte utav mig så hittar han på satyg på egenhand! haha!


Har ni nå bra förslag på "lugn" (helst klicker) övning?Min lille plutt:)

Häst häst häst :)

Idag vart det hel dag i stallet :)

Ni får se en NH-träning och en bakbens aktivering från ryggen.

Börjar med Boggan, NH-träning är att vara kroppsmedveten. Man jobbar på hästens naturliga sett - när du vunnit förtroende och skapat en kontakt så följer hästen ditt kroppspråk. Denna häst jobbades helt lös - så hästen skulle kunna när som helst sticka iväg och skita i mig. OCH viktigast av allt är närhet och beröring, hästen gör allt detta för att få en klapp i pannan och mysa :) Härligt va?


När jag lutar min vikt framåt och i detta fall "travar" med mina ben så gör hästen detsamma. Men gör jag däremot...

...tvårt emot och lägger min vikt bakåt och "sätter" mig i luften från trav, så ska hästen göra detsamma. Komunikation.

Och hästen gör ALLT detta för att få såna här stunder :)

Sen vart det lite kort från ridningen av Madónna. (Min favvo ska ni veta;) )


JOBBIGT sa hon!


Detta vart resultatet utav övningen - ser ni skillnade från bild ett och två? :)
Älskar verkligen detta sto! Ston överhuvudtaget är underbara - för dom gör Aldrig som man säger utan man får lirka och testa lite olika saker:) Me Like!
Finaste tjejen! Så himla härlig häst! Gulle grisen:)


Tack Pia Källgren för alla kort! Ska smöra lite så hon kan ta kort när de andra rids oxå så ni får se alla fina hästarna! :D


-Tjing

Härligt väder!

Idag har jag varit på möten hela jäkla dagen känns det som!

Nu äntligen vart det ivf en paus och hundträning stod högst upp på listan:)


Gräsmattan som är upptorkad är perfekt just nu att köra på! Körde igenom det vanliga - sättning vid gående, fot, svängar osv osv osv.

Sen fick helmer ta sina första "steg" vid kryp fot. ÅHHH va mysigt sa Helmer! Hahaha, klia magen mot market OCH fot. Nytta med nöja tyckte den lilla ungen;) hihi. Korv och köttbullar var motivationen och självklart så hade jag med mig klickern på fin slipningen! Gick så himla bra så vi tränade bara 15 minuter - Innan Helmer får gegga i huvudet :) Man börjar lära sig ordentligt vart gränserna går nu, hellre flera korta pass per dag än ett långt. Kvalité istället för kvantité.


Nu har han vilat ngn timme så jag ska snart ut och lägga ett spår - det ska få ligga i 20-30 min och sen får han köra det som avslutning för dagen.

Sen ska jag iväg på dagens sista möte - kommer somna som en stock!Detta blir nästa inlärning!-Tjing!

Bästa snutte kaninen - djur är inte materiella som vi

Tänk att ngt som ser ut som skit - trasigt kan betyda väldigt mkt för ngn annan. Helmer har en snutte kanin.

Den ser inte ut som en kanin längre, innehållet är urplockat MEN det är den som betyder mest i Helmers ögon. Den har ett öra, ingen nos, inga armar och ben.

Kanin trasan är mkt värdefull :)

Skitig hund är en lycklig hund:)


Va? Vi? Nääää altså vi heter faktisk INTE Olle och Helmer utan...hm... ngt annat... typTitta va sööööt jag är! Vill du låna min boll? :)Men altså Matte! Fattar du hur jäkla kul det är med LERA? Helmer is undercover you know ;)Kom nu polarn så gör vi ett lerbad till oss - dom här vill ju bara kasta in oss i duschen!Svansarna är ivf rena...Man kan inte ligga i lekpolen hela tiden utan man måste vila oxå :)


Va då lera i pannan? Var giddrar du om? Jag har ju askul jue!Olle och Helmer - Bästa vänner :)

Olle-Peddot, Lockar Helmer med leksaker trots att han egentligen skiter i dom. Sen kan man smyg jucka på H när matte tittar bort. :)

Helmer-Zigenaren, samlar ihop alla leksaker och vill ha alla för sig själv. :)TYjing

Spontanträning !

Jag bara älskar spontan träning! Med hunden altså :)

Vid halv åtta gav vi oss ut på morgon promenad (Det är ju hur jäkla skönt som helst ute nu för tiden!) Mot slutet av promenaden kommer helmer upp på fot gående och stirrar mig i ögonen.

"Hitta på ngt kul matte!" såg det ut som han sa:)

Problemet var att jag hade inget godis eller leksak med mig som motivation. MEN helmer älskar fysik kontakt OCH jag har ju kopplet! (Kan inte din hund Loss/Lämna ordentligt så avstå från att leka med kopplet)

Berömmet var att få köra dragkamp med koppel handtaget och så brottades vi, hoppade runt som galningar:) Tänkt att det funkade tamejfasiken BÄTTRE än älglever-köttbullar osv osv.


Jag har även smått börjat Backa helmer i fot gående - vi går bakåt. Och jäklar va roligt han tycker det är när vi hade denna motivation!
Backa backa backa backa.... :) Sen körde vi lite spring i fot gående oxå! et känns som att själva fot, har börjar mogna nue - förut så efter 10 m så - Åh va gott det luktar hääääär borta. Men nu börjar det sitta som en smäck (PEPPAR PEPPAR;) )

Folk måste ju ha trott att vi var dumma i huvudet, en hund som är as lycklig och låter JÄTTE farlig, morrar som en hel karl! ;) Och en matte som hoppar runt och säger "Ååååh vilken farlig hund, va duktig han är!"

Igår fick jag ett trevligt samtal är jag var på jobbet :) 1 Maj börjar jag jobba natt! Vilket kommer ge mig massor av tid till att träna på Eftermiddagarna med H! Helt jäkla underbart jue!Nu är snön borta och alla feminist ludna ben försvinner! Haha :)


Vilken är Din hunds bästa motivations sporre?

Älskade lilla skrutt unge!

Tänk att man kan älska en hund så himla mkt:)


Jag blir lite arg på mig själv - GUD så mkt fel man gör utan att veta om det! Ja men tillexempel - Helmer drar i kopplet mot mötande människor som vi känner. varför då? Jo för att JAG har gett honom den uppgiften!


Vilken idiot man är:) Haha! Så nu har vi tränat med att mötande människor och besökare än MINA gäster, JAG hälsar först osv osv osv... Tänk va dum man kan vara :) Men problemet som var JAG (inte hunden). Nu tar jag den mötande personen i hand - pratar - Helmer kollar på mig och ber om lov. Vart försvann det där hoppandet?

Okej - möter vi hispiga människor som pratar med Bebis-pipig-skrattig röst då kan han lätta på frambenen men då tycker jag fan att dom får skylla sig själv om dom blir smutsiga;)
Nä egentligen ville jag nog bara skriva att jag älskar min hund:)
-TJING!
Nu kommer hemligheten fram!

jag sa upp mig från jobbet idag, slutar i månadskiftet pga att jag fått en ny möjlighet att gå vidare. Jag vantrivs verkligen på mitt jobb pga olika faktorer som man inte ska behöva möta i ett jobb. Punkt.

Och hur skönt känns te det då? HELT JÄVLA UNDERBART! 4 fucking jävla år har jag sått ut med skiten och det blir bara värre och värre tillslut mår man skit dåligt själv... Så nej tack!


Jag är så jäkla lycklig att jag hade hoppat runt som en tok om jag inte var så förbaskat trött!


Så vad jag jag fixat idag då?
-Sakt upp mig - slutar i månads skiftet till maj
-Fixat uska till hösten, ska bli kul!
-Samt ett nytt jobb:)


Lycka <3


Nyss kommit hem med helmer från en promenad - klickade in "snurra" för em. maten. Nu ska vi bara slappa och bara vara. Tror jag... Är rugget sugen på att gå och sola en sväng - om jag orkar...Och nej det komme rjag inte orka - överkörd ödla är jag just nu - död/trött you name it!


Och nej den övre texten är inget april skämt.Dagens april skämt som jag skickade ut på sms till olika människor :)

Du vill inte ha en valp?
Helmer har tjuvparat den lilla
rottis tiken i porten breve igår.
Jäkla hund!Jag trodde faktisk att folk hade lärt sig vid detta laget att jag älskar april skämt! Speciellt Frida - dock vart hon jätte glad så nu hatar hon mig att Helmer inte ska bli pappa, men gud så roligt jag hade! Hahaha!


April april!Detta är en hund som är äckligt lik min! Denna tik är ett syskon till H:s pappa:) På bilden 2 år

Hur lik Helmer är hon inte??? Jag tycker dom är as lika:) Dock har Helmer inte lika runda kinder ÄN men ändå :)


-Tjing
Bara en sak till!

Varför regerar folk när man tar i hunden fysiskt och korrigerar hunden? Helmer har blivit nså jäkla duktig sen jag började med det! Stolt matte- men åter till frågan..

Men VARFÖR kollar inte folk lika mkt när det sätts på riktiga stryk kedjor med metall länkar och grimmor osv...? Skrikande ägare som brutalt rycker i dessa kedjor och grimmor (inte alla som gör det, men många)


Är det för att vi är mera vana att se ngn gå och rycka i det en kedja som rasslar till - stryper åt - gör illa.
Och vi reagerar när ngn lungt bara korrigerar hunden genom att fysisk kontakt? Som varken gör ont eller är skrämmande - utan enbart visar på dens egna språk och härmar hur tiken hade gjort. Samt ger hunden en lugnande effekt - lugnande energiJag försatår inte...

RSS 2.0