Gott Nytt År!

Hoppas erat 2012 blir precis som ni önskar!

Målen för 2012 är satta både mina och helmers mål :)




-Tjing!

RAGILITY!

Blir det på schemat idag :) 

Sämst banskiss... men ivf! :)



-Tjing!



Uppdatering: Vart enbart Rally lydnaden, tog bort agility och satte dit rallymoment istället :) Super kul med så fokus på honom, det ända han tyckte var konstigt var när en kille i typ 12 års åldern stannade och såg mest skum ut och slog sin bandyklubba mot marken, mot oss (varför?) men det var det ända. Hundar och skit som går förbi fungerar kanon - men måste träna ihop med flera hundar igen. Fokus när 5-7 hundar är på planen är inte den bästa. Ska det bli 2012 års mål? Japp!


-Tjing!

I morgon är det nyår!

Och dom har redan börjat skjuta raketer och smällare här i stan. Tur att jag och husse skott tränade Helmer som liten, det är guld värt! Tänk alla hundar som ligger och trycker under möbler och har ångest för alla skotten!

Fy bubblan va hemskt dom måste må :( Willys och alla ICA maxi butikerna har i år tagit avstånd ifrån att sälja fyrverkerier! Super bra tycker ja då spec, barn inte kan göra illa sig på raketer som de snott hemmifrån.


Kommer ni ihåg de där tigersmällarna å skit som fanns när man var liten? dom var ju dunderfarliga! Vi tävlade om vem som vågade hålla i en sång längst, och nej det slutade inte lyckligt. Tur jag var för feg så mig drabbade det inte ;)


Idag var det ju kanon väder så jag och en kompis syster var ute och gick i solen i 1,5 timme. Helmer sprang lös och upptäckte massa vattenhål som luktade skunk! Men roligt hade han :) Gissa om ngn fick bada när vi kom hem :S

Så nu ska jag handtvätta hans fina halsband/halsduk (som Moa har gjort) som det står helmer på, för jag glömde ta av den innan :/




Nej nu ska jag bara mysa i soffan med lilla H som ligger på sin back on track pläd och myser :)

Älskade lilla knyte :)



Finaste jag har! Och världens bästa träningskompis. Tänk att de alltid ställer upp på en impulsiv promenad, löprunda, träningspass. skogspromenad och är alltid glada och tacksamma. Vad skulle vi göra utan våra djur?

Förkylningen mkt mkt bättre nu! Bara snor i hjärnan kvar ;)

Idag vart det först på förmiddagen 3 kortare spår med svängar och längre raksträckor i stadsmiljö (mkt dofter som korsar spåret) och vad roligt det är när han äntligen inte behöver bromsas och tar svängar galant! Blåste en hel del så spåret hann flyttas drygt 1 m, men det klarade han ändå.
Efter lunch vart det att ta på sig midjebältet och selen på helmer och en tränings runda på 1 timme i normaltempo. Duktiga lilla knyte. De ställen vi tränat mkt fotgående är det totalt omöjligt att få honom att dra! Men men det kan man bortse ifrån.


Jag kom på att jag måste göra videon om Belöningsplattan, hur man gör osv och varför jag använder den. Men det får vänta.

Skrutten älskar sin Back On Track pläd ( är egentligen en "rygg filt" för hästar ) måste dock hålla koll så han inte ligger på den för länge!

Perfekt för att förebygga skador, du kan ha den i bilen på väg till träning med hunden och du han använda att hunden ligger på den efter träning. Super smidigt! LÄNK till "pläden"

Julhelg och snor i hjärnan!

Yes nu är jul helgen över! Och jag är fortfarande dunder förkyld...


Helmer har jag tränat vänstersvängar med, fick en kanon bra övning i höstas av Zandra. Och jäklar vad den har gett resultat nu! Oj oj oj! Duktiga lilla pyre :) Så stolt när han inte ens märker att grann hunden kommer ut ur porten utan har full koncentration på vad vi ska göra här näst - jobba jobba jobba! :D


Snart är hästens vila över oxå, så då ska vi ut igen :) Helmer har fått kanon kondis av att följa med i ett högre tempo när han följer med hästen ut, bara tacka och ta emot!

Finns det ngt underbarare än djuren? Dom är det bästa motivations höjarna som finns och som inspirerar en till att fortsätta jobba och träna på. Har man en kass dag så kan dom alltid få en på bättre humör och sätta ett leende på läpparna - behövs inget mer än dem :)

Nytt i kollektionen! :)



Nu ska skinnet bara lägga sig längs sidorna så det inte blir så "bulligt". Detta blev en favorit så därför ger jag mig själv det i jul klapp ;) Ska köpa hem ett ljus gult läder och göra samma sak på och få lite sommar känsla på armbanden.

Inspiration under pausen av tennarmbanden! :)


Tjing och God Jul på er alla:)

Svar

Om du nu tog åt dig på allmänna tankar så kan jag berätta att trots öroninflammationer och sömnproblem, och alla andra ursäkter jag kunnat lägga fram just nu skulle jag aldrig någonsin låta det gå ut över djuren.

Djuren kommer alltid före mig själv, alltid.

Inte kan man skaffa bett enormt ansvar (djur,barn osv) och skylla på att man har en down period och där av bli ursäktad för att man inte orkar lägga energi på dem. Nej det fungerar inte.


Och det jag ville dig har jag redan  pratat med dig om så varför skulle jag skriva det på bloggen?



En blogg är en plats där man skriver ner sina tankar och passar dem inte dig så behöver du inte läsa.


Sa jag att du skiter i hästen? haha näru, jag sa "Basic", du kan ju läsa en gång till...



Tennarmband...

Huvva va många jag sytt... plus träns och hundhalsband. Så nu ska jag ha Paus!


För några dagar sedan satte jag vagn på hästen och i dag fick hon trava bakom vagnen :) Så duktig lilla pärlan <3
Tölten kommer den oxå, så är så nöjd!


Lat x 3! Fruktansvärt snygga strumpor har jag ;) mahahahah

Helmer är med i stallet och busar i snön, idag vart det rallylydnad på stallplanen. Vi körde vänstersvängar och det har resulterat i ett tätare fotgående :) Lyckat, 2 flugor i en smäll! Dock har han varit lös i magen på fm. för han har för första gången i sitt liv snott mat. Och inte vanlig god mat utan han tog häst maten :S Normal hund? Om jag var hund skulle jag sno massa köttbullar och annat gott jue:) men inte H heller...

Men kastade åt honom lite hästbajs och VIPS är magen bra igen, fungerar bättre än tabletterna och pastan jag annars fått gett honom. Dock mäste man vara helt säker på att hästen ej avmaskats eller är full i mask om man ska ge dem det - Collie hundar är EXTREMT känsliga mot hästbajs som innehåller avmaskningsmedel från häst. Kan sluta riktigt illa då!


Nu i kväll sprack trumhinnan så det blir nog bra inom kort, skönt att slippa känna det där trycket i örat. Men det är så himla äckligt när varet rinner ut... :S Bläää!



En tanke jag haft som jag inte förstår, varför har man djur om man ändå inte vill göra ngt med dem? Bara ge dem "Basic" typ mat. Är det inte bara onödigt dyrt att ha dem bara för att? Om man inte vill göra ngt med djuren/djuret ska man då verkligen ha ett? Ngn som kan ge mig ett BRA svar på den frågan?


-Tjingeling!

Julbords kryssning

Yes box!

Har inte sovit en bulnd på hela natten, tror John Blund glömde bort mig.


Har fixat frukost till buss resan ivf :) pch sen har jag mest gluttat på Disney channel! Älskar alla "gamla" barn program som gick när man var liten - då var det inget animerat skit inte.


Tjingeling!


Börjat  träna med dragselen - 2 månader tog det tills han ens tänkte lägga ngn vikt i den :) Folk säger att det är svårt att få hunden att sluta dra i kopplet - kan säga att det är precis lika svårt att lära den dra i kopplet...


Lycklig - berömet att dra i sele resulterar i att få springa lös och bära pinnar! :)


Liiite skillnad :) <3

Som ni ser har han ändrat färg :) I Höstas började han bli mera beige!


Första snön drar upp många känslor

...och hur som så är det sjukt jobbigt att både hata och älska ngt på samma gång.

Tårar rinner som floder och nu fårstår jag varför.

Aldrig ska jag sluta älska dig



Alla minnen som är fruktansvärt starka, min stora stötte pelare sen jag var tio. Utan honom? hade jag inte setat här jag är idag, DET är sanningen.

Detta förklarar det mesta Älskade Du  <3



njfkeöfn
(rakade bort all päls på honom då det vart lätter för honom på sommaren men sitt hjärt fel)



Jag vill verkligen vädja till alla er där ute som kanske har fått ett djur som lider av ngn sjukdom.
Brutus fick diagnosen blås ljud på hjärtet (nej inte det vanliga som alla andra cavvisar får)utan ett mkt värre fel, han skulle bli max 2 år sa vetrinären. Han var 1 när diagnosen ställdes. Jag hade 1 år kvar med mig hund. Med min bästa vän.

Av naivitet så gick jag på magkänslan - vi skulle bli ett agility team! trots hans dåliga diagnos... Men han var ju så himla lycklig över att få springa och hoppa-genom tunnlar-klätter hinder osv osv...

Vi tränade och ett år gick fort, det året min Brutus fyllde 3 tänkte jag vilken tur "jag har fått ha honom i livet ännu ett år". Det året tog vi guld medalj i DM, och året efter så vart vi reserv till SM!

Jag har aldrig tränat då hunden inte känner fört, jag förstår inte det där med - JAG tränar min hund. Ni är väl ändå ett team? Gör du det för hundens skull eller din egen? Gör du det för din egen skull enbart och tänker på prestationer och framgångar så kommer du ångra dig den dagen din vän inte finns längre.

Jag kommer inte ihåg DM guldet så där jätte bra, MEN det jag kommer ihåg är att på tävling så drog Brutus om kull mor min för att han såg mig komma gående (tänk er själva bilden av Brutus komma springandes med en solstol efter sig och super lycklig!), jag kommer ihåg när han var lös och sprang före mig till prisbordet och tog ett sketet ben för 10 kr (annars fick man ju välja bland fina priser när man hade pall plats) jag kommer ihåg hur han satte sig och kliade sig mitt i en final på banan, den gången fick mig att förstå, jag satte mig ner och kliade åt honom och vi vart så klart diskade! Men det gör inget för det är inte det de handlar om, att förstå och kunna se på sin hund när denne är lycklig betyder mer än de 150 kr som kostade att starta på banan.

Oj vad jag spårade ur, det jag vill få fram är att oavsett och du har en helt frisk hund eller inte så är tiden oerhört mkt kortare än du tror. Ta vara på den - det är samspelet mellan er som betyer ngt, vad dommare och andra tycker och tänker spelar ingen roll.

OCH till er med hundar med diagnoser - Min hund skulle bli 2 han vart nästan 10 år!
Hoppet finns ALLTID där.

Vart ett långt och tungt inlägg att skriva. Men ibland kan det vara skönt att få skriva av sig. Nu ska jag dra på mig termobyxorna och ut i snön med Helmer, han älskar att busa ute på gräsmattan 8speciellt med all snö!) Det bästa han vet är att busa och göra freestyle trix i bara farten fina vänner till hundar jag fått äran att möta.

Helmer är ngt kokare än vad Bruus var, inte lika impulsiv som Brutus var. Men den rädsla som jag hade innan Helmer (Kommer jag verkligen gilla denna hund lika mkt som Brutus?) den tanken är totalt bortblåst. En va mina finaste vänner - det är Helmer det :)

Stallhunden Helmer

Nu har det varit alderless för lite hund i bloggen, självklart så tränar vi på som vanligt! Men inte hunnit skriva ngt:)

Den senaste veckan har det mest blivit distans dirigering. Då jag sitter på hästen så får han varken vara för nära eller långt ifrån, det var trixigt i början men nu fattar han galoppen:) Duktig på att gå fot längs med hästen, och hästen kan jag säga är kanon duktig hon med när man har Helmer med - hon har fullt upp med att hålla koll på honom (om han halkar efter så stannar hon och väntar in honom) Och själva träningen går kanon.

Hästen tölt tränas och det är i kort tölt, det tempot är perfekt jogging tempo för Helmer:) Två flugor i en smäll!


Islänningen Kátína från Västerväte (Gotland) och Helmer med sitt röda Hurrta täcke på väg ut ur bild :)


Idag så gjorde jag en slowmotion avåkning, hade en tjockt fårskinn som jag satt på och när hästen bockade så gled det åt sidan och jag med:) Haha
Mkt lättare utan! (Bilden är tagen efter avåkningen)

Nu ska Kátína få stå tisdag och kanske onsdag för jag ska tillbaka till Köping och skriva prov och plugga, OCH träffa min underbara sambo <3


-Tjingeling!

RSS 2.0