Alla har begåvning - Hur många lingon finns det i världen

Underbara film! Ni måste se den! Jag böla - Kängan böla - bion böla!


Jag är peppad - taggad och på G! Nu sätter jag fart och gör ngt utav livet, det känns skönt - jag vill utvecklas och LEVA!
Om två veckor börjas det - checka av allt, kolla upp ich förbereda. Spikat och klart, få tummen ur arslet! ÄNTLIGEN, jag vågar, jag vill och JAG KAN!


Ni kommer förstå inom den närmsta månaden om vad som kommer hända - Jag är Lycklig :)


No one fucks with ZOHAN :) Tack Kängan för peppningen! Glad Tessan med enormt mkt mera energi <3-Taggad TJING!Fullt ös medvetslös

Hela dagen har gått fort idag! Jäklar na mamma!


Idag på lunchen så stack jag hem och hämtade Helmer - plockade med gottis och klickern! Visste inte vad vis kulle träna på men kilcade upp helmer på en stenmur runt en fontän! Jäklar va bra det gick tros alla störningar!

Tänk va lätt allt blir med en inklickad hund :S Läskigt lätt! Dock håller jag mig till att klickern är en metod och inte ett universal redskap. Vanlig uppfostran om att inte skälla på andra hundar - dra i koppel hör inte dit enligt min mening. (till klickern altså)

Men men åter till balans träningen - min lilla guldklimp:) Eftersom det gick läskigt fort att lära in balkansövningen s¨små började jag även att backa upp i soltrappan. Sol trappan än en stentrappa (inte så jätte höra steg) mitt inne i köping vid ån där folk sitter och solar sig på sommrarna.

Ivf så var han jätte duktig och är så stolt över lilla killen:) Trött i huvudet men inte valp längre - återhämtar sig fort och vill mera efter ngn timme! Haha Sen fick han följa med till jobbet och lysa upp vardagen där.


I morgon hoppas vi på sol - ska till stallet i morgon och runt 3-4 åker vi med transporten mot strömsholm. Helmer får naturligtvis följa med han är ju hästskötare nummer ett! ;)


Juste i fredags vart Helmer kär i en häst på 4 år, nybliven valack som gick ton i ton med H. Helmer tvättade hela hans näsa (i näsan oxå) samt runt heeela munnen. Hästen verkade fatta tycke för H och för när Helmer gick följde hästen efter:) Sånt är kul!


Åh nej nu ska jag hålla tempot uppe och dra iväg - måste köpa snus och dra och sola en sväng:)


-TJING


Min lilla skit grisVem tror ni tycker det är dö kul att följa med tills tallet nu när all snö och is smälter? :)

Helmer tränar på att göra bubblor under vatten och plocka upp gamalt jocks som ligger 10-15 cm under ytan - som ni ser så finns det även djuraper vattnepölar som man kan tok springa igenom - därför är hela hunden dyngsur. När jag var i paddocken och dränerade ut allt vatten så vart det rejs så det bara flög grus blandat med vatten opch hästskit. UNDERBART tycker H :)


Skitig NÖJD hund som försöker torka sig i snön:)


-TJING

Traktor hjulen går ront ront rontDen här låten har jag haft i huvudet under hela förmiddagen! Tömkört hästarna på volt och tränat på traven - gud va  roligt MEN gud så mkt jag har glömt bort! :O Jag måste sätta igång med tömkörningen så allt kommer tillbaka ordentligt! :)


Helmer bus var med på morgon fodringen sen har han luffsat runt till kl 13.00 så nu ligger lillskiten i soffan mätt och nöjd - sover gör han så klart oxå:)

I morgon blire att tömköra igen sen vidare till Frötuna gård i Fellingsbro och rida där oxå:) ROLIGT! Nu börjar hästeriet komma igång igen - benet mitt är fortfarande lite knas men att komma upp på häst ryggen igen betyder mera:)


-Tjing!


Urk H har fisit.... :SMattes lilla stalldräng:) - okej han srpinger mest runt som en kanon kula men ändå:) Skönt ju att få sträcka ut benen på landet och flyga över snöhögar!

Men hallå???!!!???

FY VAD GLAD JAG VART! Jag vann en super fin scarf till lilla H. LYCKA!Ville bara Skriva av mig lite så överlycklig jag är! Kolla Moas blogg där hon aktiverar sina hundar Dobby och Viggo. Och ni som är cavvis tokiga precis som jag, passa er för bilderna på Viggo - han är äckligt söt den lilla killen:) (En varning till min mor!)


HÄR kan ni beställa de snygga och personliga scarfsen

HÄR kan ni kolla hennes blogg där ni får inspiration till nya tricks med hund och se fina bilder på hundar, getter och fin natur bland annat :)Åh är så himla lycklig! :D

:D

-TJINGELING!

Lilla knyte <3

Jag är typ sämst på att lägga bra spår - men jag gör så gott jag kan:)


Men nu behöver jag ER hjälp! H makrerar spår pinnarna otroligt fort! Om det inte är den sista då stannar han. Han doppar näsan otroligt fort så jag hinner knappt med, hur får man honom att makera långsammare?

Nu tar han ett steg åt vänster och doppar näsan lite mera å sen fortsätter han

Jag funderar på att klicka in ett sitt eller ligg på pinnarna men sen vill jag inte bromsa för mkt heller för då försvinner motivationen :/ Kanske jag som måste acceptera att det är JAG som måste bli mkt mkt snabbare och mer koncentrerad när jag fladdrar efter och kollar...

Vad tror ni?`Ngn som har erfarenhet av detta? Han slarvar inte ngn ting bara att det går lite väl fort vid markeringarna...

Längre spår så är det liiiite bättre de sista markeringarna. Men som sakt det går fort fort fort - inge slarv. Bromsar jag så slarvar han :/-TJing

"Ont, det gör ont det gör ont en stund på natten och mera på dan"

LENA PH! Njae ingen låt jag diggar men passar bar in på mitt knäveckBrodd tramp i knävecket men jag är otroligt glad att hon inte trampa mig mitt på ryggen - samt att man blev ju färg glad till påsk ivf:) Ingen ridning denna vecka - blå märkena är på insidan av benet... Men desto mer peppad kommer jag vara när det är bra igen! (Detta hände i fredags) -Lite roligt att tjockis benet gör så det andra ser "smalt" ut :)

Jag hatar folk som inte visar respekt i trafiken - detta var altså inte hästens fel utan en stor lastbils bärgares fel - trodde ingen var så dum i huvudet som gasar som ett lok precis bakom röven på en häst! Hoppas han kör i diket!!!!
Lilla Gulle Kátína fick dåligt samvete:( Snutt <3

Ahja hästen gick ivf kanon innan detta så är super nöjd med den ridturen trots allt:)


Fina fina Kátína efter turen:) Eva-Lena som posar med sin lilla prinsessaSvettis:) Denna häst är som Helmer "Jobba jobba jobba" Underbart! :)

Idag ska jag följa med till fellingsbro - inge ridning:( men jag ska ta massa kort ivf! Helmer följer naturligtvis med han oxå, tar med mig kokt älg lever och tränar lite rally lydnad i pausen tänkte jag:) Ny miljö är kanon bra träning för saker som "verkligen sitter"!
Nä lir det mat - tjingeling!


Juste i Lördags stapplade jag runt i Karls...ehh..krona? ... Nä Karlstad vare! Och på kvällen efter middagen så såg vi Jesus Christ Superstar! FY I HELSIKE VA BRA DEN VAR! Nöjd :)

Damdi damdi dam

Jag mötte en tant på stan igår, som var väl 130 cm hög typ och ett stort plåster i pannan. Min första tanke var:
Hon måste ha slagit huvudet i diskbänken när hon sträckte på sig

Sen gick jag och skrattade för mig själv säkert 10 minuter - elak humor JA!


Daoow, vaknade när sambon skulle upp idag. Dvs 04.45. Kunde jag somna om? Nä, och det känns rätt värdelöst med tanke på att jag börjar jobba kl 8.00. Yä yä.


Snart iväg med H till hundvakten! Yes vi har hundvakt två dagar varannan vecka 8-14, kanon bra! :) Ska dra på Helmer sitt varma vinter täcke - fryser matte fryser hunden! ;) hahaha - för övrigt så ligger H fortfaande och sver i sängen ch tycker jag är dum i huvudet som gick upp tidigt idag med...
i morron åker vi tåg igen!


-TJINGBilder från Helgen:)

Helmer var med till stallet, la ett aktivitets sök till promenaden. Gömde godis lite här och där:)! ROLIGT tyckte H! Sen extra kollade H alla granar ifall matte hade varit där med en korvbit och satt fast i barken;)
Kan säga att han sov rätt gott efter denna helg!


Katína


Tinna


Stallkatt som värmer sig i solen


Sen var både matte och H trötta så en mys stund satt inte fel:) (Typisk Helmer pose det där)


Mys helg med kanon väder! :D


-Nu ska Helmer bada, först en promenad. Samt klippa ur pälsen bakom öronen och "kragen", plus tassar och klor så klart! Sen ska jag städa medan H sover.
Varför vill alltid hunden sova efter ett bad? :)


-TJING

En hemlighet

...jag avskyr att åka tåg. Kvällen innan jag ska iväg drömmer jag ALLTID att helmer sliter sig från kopplet och springer ut på spåret och blir överkörd.

Jag sover max 3-4 timmar sammanlagt.


Jag oroar mig massor om saker som kan hända osv osv.


Skit löjligt egentligen, helmer har varit en klippa och min energi har aldrig gått över på honom. Han är lugn som en filbunke när vi är på station och tåget kommer in. Vilken J*VLA tur att han  är så stabil och "tar han om oss båda" när jag är osäker.

Tror absolut att han läser av mig och vet vad jag känner, men han är klok nog och fattar att nu är det han som ska lugna och ge stöd. Otroligt vilken tur jag har som har honom!


Inte bara djur som behöver miljötränas ser ni, människor oxå ibland.


Nu ska jag dra på mig stallkläderna - orkar inte hålla på atyt byta om hela tiden. Packa väskan med ett par mjukisbrallor. Sen åker vi! Ta med kameran så ni får se lite kort i bloggen framöver oxå:)


Orolig ab är jag - inte helmer...Mish Me Luck...
-TJING

Vår allas lilla betjänt!

Som jag berättade för några inlägg sedan så har Helmer blivit jätte duktig på att ta upp saker från golvet och sen överlämna dem. I dag var Helmer med på jobbet - och jag fick fruktansvärt ont i ryggen nere i tvättstugan.

Ni vet ju själva om man gör illa sig - då hä'nder alltid ngt! Jo jag tappade två strumpor på golvet! DAMN/SK*T/FAGERSTA! Jahapp... Men då ställde sig Helmer och frågade mig. "Får jag den"-och så pekade jag på ena strumpan.

JA VISST sa Helmer! Sen tittade han och frågade om den andra oxå med ren glädje!

Och i den stunden så vart jag överlycklig att ha denna lilla hjälpreda, tänk va nytta vi kan ha av våra djur och dom verkligen gillart samtidigt! :D


Arbetsnarkomanen...Jag var stressad till jobbet idag så jag bara gick på i rask takt. Helmer med. När vi går genom stan för att komma till jobbet så är det vissa platser som vi tränar olika saker. Typ som egen gjorda tränings stationer med olika moment som jag försvårar allt som tiden går. Helmer var oerhört upprörd och konfunderad nu när vi "bara" gick fint genom stan. "HALLÅ???? MATTE???" "SE MIG!" "HITTA PÅ NGT KUL NU DÅ!!!" MEN ÅÅÅHHH!!! SEE MIIIIIIG DÅ!" "VILL VILL VILL" JAG GÅR JU KLOCKREN FOT NU JUE!"
...Kan ju tillägga att han fick träna som han ville och att vi kom 7 minuter försent till jobbet ;) Men jäklar! va han gick bra! Hahaha :)


Nej nu ska jag lägga mig. Husse få gå sista kvälls rundan när han slutat jobbet. Juste han har fått tillsvidare anställning igen! :) Han jobbar på getrag (volvo) och vart varslad ett litet tag - men tillbaka! Wiiiiieee! :)Trött trötter tröttast. God Natt!Vi ser sura ut när vi sover;)

-TJING
Långlina och önskningar

Tog nyss en lite längre tränings promenad med långlinan! Innan vi började gå så höll jag tummarna för massor av störningsmoment!

Och det fick vi! :D Joggare som var ute och sprang med sina hundar - glada tanter som ropar på "gulle hunden" - gående med hundar - barn som tjoar och skriker och åker pulka - osv osv...


Nu är jag heeelt slut i huvudet! Tänk va "lat" man blir med vanligt koppel. Ja men altså om hunden nu skulle vilja dra iväg med det vanliga kopplet så blir det ju tvärstop! Men med lina då är ju inte det poängen "Hunden ska vara lös men ha en säkerhetslina". Och det kräver otroligt mkt mer av mig - roligt och krävande på ett bra sett:) Jag MÅSTE vara skit rolig ...

Tanterna kollade väl lite snett när helmer var på väg emot dom när dom lockade och sen "Nä matte är kanske roligare" och jag hoppade, tjoade, brottades med helmer som belöning när han kom till mit istället i full galopp!! Och oj va roligt Helmer hade :) hahaha!

Vi har mkt att träna på men oj va kul det är!

En stund så vart helmer totalt ointresserad - ofokuserad. Jag hittade en snöhög och började leka som en tok (en som nyss rumt från psyket) och vipps så var det problemet som bortblåst. :) Kan ju tillägga att jag hade muta med mig oxå ut, köttbullar och korv ;)

Åh det är sååå roligt med massa problem som man måste lösa! :D Typ som sudoku! Haha

-TJING
Nej nu vart jag hungrigDenna bild är från ibörjan på december


och denna från förra månaden...Har hans öron krympt eller börjar hans huvud äntligen växa i öronen? ;)
Samt att "knölen" bak på skallbenet börjar försvinna...Och bakbenen åker inte ut åt sidorna heller på samma sett längre heller...Mkt som händer utan att man tänker på´t! :)Edit: Helmers fina läderkoppel på bild ett kom ut den bakrevägen på julafton (tur i oturen hade han lämnat delen med karbinhaken och bara ätit upp handtaget plus en bit till). Ngn hade tråkigt när husse och matte åkte och handlade.

RSS 2.0