Hästskötaren nummer ETT! :)


Block-Mongo-Hej!

Hur står det till?

Om nu Pippi Långstrump är så rik varför köper hon inte ett par nya strumpor som är samma lika?Jag är fortfarande dålig på att uppdatera - kanske lägga bloggen på is. Har för lite tid (dålig ursäkt), eller så äntar jag bara på att få inspiration igen...Och bilen går bra?

Jag är sämst på att uppdatera!

och har för tillfället en kort blogg paus
Jag vill ha fler timmar på dygnet

...så man hinner med allt man vill... Hur jag än vrider och vänder på mig så är det ngt jag missar :/


Så om ngn vet vart man kan köpa flera timmar på dygnet så hojta till!


Att blogga har inte blivit den största prioriteringen - jag hinner dock läsa era bloggar - men att uppdatera min egna har jag inte lagt ner mkt tid på.

Så vad har hänt de senaste dagarna? Jag har jobbat natt, igår på em när jag vaknade så åkte och en kompis ut med kanoten på Långsvan.
Helmer hade flytväst - utifall att! Han tyckte det var konstigt att man "bara" fick sitta ner i kanoten när det fanns så mkt annat man kunde göra, som att hänga över kanten och fånga vågor. Nä han tyckte matte var knäpp som inte lät honom bada, men han satte sig sedan tålmodigt ner i kanoten resten av färden:) När vi kom tillbaka efter ngn timme så vart det kiss paus sen fick Helmer äntligen bada:)


En riktigt hejare på att hoppa från bryggan och jaga skräddare :)Nej nu måste jag packa hundväskan - fixa köttbullar för ikväll är det RALLYLYDNAD :)
Ni får ha en kanon bra Onsdag!


-Tjing:)

Fullspäckad helg!Vart mkt denna helg - roligt har jag haft:)

Nä nu måste jag sova om jag ska hinna mkt nästa vecka oxå!

Ha det bra alla! :)


En bild från badningen - Helmer spontansimmar och tycker det är super mysigt. När han inte får hämta pinnar/bollar som de andra hundarna skulle få testa hämta så vart han en pip/skäll gris som sa ngt i stil med

"Men ÅH, MATTE?!? JAG skulle kunna hämte dem mkt mkt snabbare!!! Snälla låt mig få hämta"

Kurs start! :)

I går började kurs starten!

Über trött matte - kändes i kroppen och motivationen att man bara sovit 4 timmar på nästan 2 dygn.

MEN det vra otroligt spännande och kul att se hur Helmer fungerade i en grupp med hundar han inte får hälsa på. Otroligt kul att se hur mkt som funkar hemma som "förstörs" utav alla störningar som vi ska jobba med, kanon jue! :)

Tycker han skötte sig ändå - men han vart lätt trött i skallen - sov hela resan hem till köping. Och han brukar ALDRIG sova på buss och tåg. :) Lilla killen trött och nöjd:)


Var nog massor av gräspollen - eller så var det för mkt hundar på en gång för min näsa ville inte sluta rinna och ögonen kliade hemskt :/ Dax att testa ngn ny allergimedicin kanske?


Om 5 minuter går vi till tåget - skultuna idag! Ska få träffa båda mina Fridor idag:) ROLIGT! Och kommer solen fram så tänkte jag att helmer skulle få simma lite:)-Tjing

Känner du din hund?

Idag följde jag och Helmer med en hundkompis på Viltspår! Och mina tankar innan var att han kommer vara precis som på personsöken.

Dvs - springer som en idiot och matte orkar nästan inte hålla i linan.

Så hur gick spåret då?

Helmer var hur cool som helst, systematiskt och nogrann, SKRITTADE till och med. Matte var i shock, det trodde jag aldrig om min lilla kille:)

Gick hur bra som helst att sätta honom ner påklädd (sele och lina) 2 m från "skottplatsen" och jag gick fram och kollade början på spåret. Bara där vart jag förundrad över hur fel jag hade tolkat min hund i förväg :) Att sitta på rumpan innan trodde jag han skulle ha svårast för!

Sen i linan - matte 10-15 m bakom och Helmer tittade snabbt bakåt ibland för att se om jag hängde på. Det var så otroligt kul! En klöv och sen utblandat blod - hur 17 känner dom doften? Jag är helt farsinerad över dagen:)

Båda spåren gick kanon:) Andra spåret var han mera säker på vad han skulle hitta i slutet - och hur stolt ser man inte ut när man får bära en älgklöv till bilen? ;)
Tänk att du redan är 10,5 månader :) Tyckte nyss du var en liten isbjörn:)
I natt ska jag jobba, likaså i morgon natt. Så blir nog bara ngn lättare aktivitet för H i morgon:) På Fredag börjar kursen - RALLYLYDNAD! :D-Tjing!

Lite Rallylydnad i västerås samt lite bad i Lisjön

På förmiddagen åkte Kängan till v-ås, jag och helmer följde med som moraliskt stöd. Vi passade på att köra lite rallylydnad - och bra gick det! Jag avskyr att folk släpper fram sina främmande hundar till min hund utan att fråga - men helmer märkte inte ens att det kom en liten "väsk-hund" och nosa honom i rumpan medans jag la honom ner och gick runt han. :) Efter 15 min  var Helmer trött så då körde vi passiv träning (jobbigaste för H) fick sitta och bara glo på en bänk:)

Sen dirket efter så vart det en tur till Lisjön


Torr hund - men inte länge till.

Visst är jag duktig på att städa upp badplatsen?

Matte säger att man kan inte bada hela tiden så då passade jag på att gräva en grop till min boll :)

Och så passade jag på att "torka" mig när jag ända hade en paus :) Livet är underbart!

Medans alla fikade så tog jag en liten promenad längs strand kanten. Då hittade jag en "liten" pinne som jag kom springandes med - Matte sa att jag var jätte duktig så jag såg så mallig ut när jag kom springandes och skulle visa upp den :)

Tänk att jag kunde lura ner matte i vattnet oxå! Fast hon vågade ju inte simma som jag brukar göra :) Hon påstår att det var för kallt - men det tycker inte jag! Hon kunde kasta upp vatten i luften - det var skoj!


-Tjing
Köping Cruising

I lördags var det cruising i stan! Perfekt att träna passiv träning med Helmer då :) Matte och husse grillade...


Mattes fina pöjk!

Lika som bär

Helmer trött, "är man liten får man sova i knä"

Tycker helmer påminner lite om Elton John på detta kort :)


Helmer helt slut av att ha setat stilla i fyra timmar - sov gott när vi kom hem och matte åkte till jobbet.

Hundhalsband i renskinn och tenn

Jag har beställt och fått hem 2 st hundhalsband i brunt renskinn och tennbroderi och är super nöjd! Sen är det ju en kanon bonus att dessa halsband ligger flera hundralapar under vad de annars kostar att köpa! Jag köpte ett smalare och ett bredare :)


Detta var det ena som jag beställde till min lilla Helmer och jag tycker det vart super bra! Mjukt och fint ren skinn. Det tunna halsbandet ovanför det i tenn är mitt egna hemmagjorda Bärnstenshalsband mot fästingar. (Bärnstenshalsbandet går att beställa utav mig, morsning_korsning_@hotmail.com )


Om du är intresserad utav att skaffa ett hundhalsband så hör av dig till Ingalill DanielsonIngalillD@telia.com

Halsbanden kan beställas i valfri färg, bredd och längd samt vilket Mönster du vill ha i tennbroderiet. Halsbanden har ett starkt nylonband i kärnan.
Här nedan är olika exempel


Det finns över 10 olika mönster att välja på samt massa olika färger, allt från brunt till ljus ljusrosa! :) Hör av dig till Ingalill för att få se de olika möntrerna och färgerna - min dator ville inte ladda upp den bilden :/-Tjing!

Bada bada bada :)-Tjing

Rallylydnad!!!

Wiiehoo! Zandra som har hundfocus har fixat en kurs till i Rallylydnad!

Och vem är lycklig? :D TESSAN!


Jag var nyss ute med min lilla guldklimp - och vem har bytit ut min hund? Jäkla hund och vara mera koncentrerad än matte :) Jag har två teorier - dels att kastreringen gjort honom mera koncentrerad och mindre brydd om allt annat. Samt att jag börjat med nya belöningar. En tennisboll och sen ska vi springa allt vad vi har! Det tycker han är skit kul - han vet aldrig på förhand vilken belöning som kommer:)

Lilla pojken har knappt ngn kondis så blir max 15 min pass! Men duktig var han:)Ska bli spännande att träna med flera okända hundar - kommer gå skit första gångerna räknar jag redan med.

Bara det blir en positiv upplevelse för honom så är Matte nöjd:)


-TjingJobbade i natt och ska jobba två nätter till. Gick bra i natt - var lite seg mellan 3-4.30. sen så:)Nu ska vi vila så matte orkar jobba inatt :)

Nu är den gjord:)Två tass avtryck på nyckelbenet - Min förra hund Brutus låg alltid med sitt huvud där och sov - så den är för honom :)

Jag var toknervös - höll på att dö eftersom den jag gjorde på benet gjorde skit ont... Men denna gjorde ont bara 2 gånger á 1 sek vardera. ingenting - super duktig tatuerare oxå! Inte hållit på alls länge men noga och har verkligen talang!Men men nu är den ivf gjord! Trodde att nyckelbenet skulle göra skit ont - men nä Ingen fara alls:)


Inatt är min första natt på nya jobbet:) Ska bli spännande:)
Så nu ska jag hoppa in i duschen, duscha av mig färg som sitter runt tatueringen - äta frukost aktivera Helmer sen ska jag sova igen:)

-Tjing!

RSS 2.0