validering

Denna vecka ska jag validera bort min praktik! Underbart! då de andra i klassen har 4 veckors praktik så går jag tors-lördag bara :)

Dvs mer hund och häst de övriga 4 veckorna framåt! :D


Jag och lille syrran var ute och red idag, Tessan var bakfull så det blev hopp och bus i skogen sen galopp på fälten :)

Mys pys var det! Svarta faran är i brunst (det är lättare att stanna henne då) så det var ett säkert kort till lille syster som aldrig hoppat eller galoppat förut utomhus. Hon går på ridskola och då äre det vanliga. Alla rider runt i en paddock 1 gång i veckan på halv döda hästar som inte vill annat än stanna och sova.
Leira (den ljusa) va pigg och glad som vanligt! Så himla roligt att de två hästarna verkligen fungerar så bra ihop, samma tempo och gå brevid varandra trivs dom som bäst! Leira utvecklas kanon bra den lilla prinsessan, tycker det är såå kul att få jobba! En Helmer i häst format :)

Hon sken som en sol så tror hon var nöjd ;)

Helmer bättre vid hundmöten, eller ja det är väl jag som är bättre. Gick förbi en stooor rottis hane och inte ett jota sa han eller visade. Varför? Jag såg inte ens hunden förän vi gått förbi den...

Nähepp, hopp i säng! I morgon ska det bli fint väder så ska hitta på ngt kul med lilla H :) (Damn han är inte liten längre, träffade 2 av hans golden kompisar på kvällsrundan och han är ju högre än dem! :O... )

Apport

Paus mellan läxor, prov osv osv osv. Skola med andra ord så har jag börjat smått med apporten.


Vi börjar från grunden, för skulle jag kasta ut en apport så skulle han BARA leka med den. Hämtlekar kan han ju både i vatten och på land men det är inte det jag är ute efter. Utan riktig apport. Utan massa kast och en extra sväng (Han kastar alltid med saker upp i luften som han leker med)

Utan nu äre från scratch! apport (Håll) gå 1-2 steg och avlämna! (idag körde vi 3 steg) Fungerar kanon bra faktiskt, han kastade den en gång och jag sa inget utan jag tog apporten och la den i skåpet och gick därifrån, tror ni han gjorde om det flera gånger?
Såg riktigt snopen ut! Men det hade effekt :)
Han tar inte apporten så hårt heller, eller tuggar på den som han gör med allt annat så matte är förvånad.

Ngn som lär in på annat sätt? Hittade denna metod på ngn kennel sida om jag kommer ihåg rätt. men det finns säkert 1000o olika sätt att lära in :)

Känns som när han var valp, han orkar max 4-5 minuter.


Är bra att börja med ngt helt nytt då min hjärna behöver tänka på allt annat än skola. Är så jäkla less på den just nu så fy 17. Snart praktik de andra går 4 veckor och jag validerar så blir 2-5 dagar bara på platsen (validerar då jag har mkt erfarenhet sen innan)


Nu väntar vi på att husse kollat klart på fotbollen sen blir långpromenad för oss alla tre :) Rensa huvudet behövs!

Lydnad på stallbacken

Det blire nästan dagligen just nu för det är så himla skönt att träna där det är lä :)

Tränat mkt vänstersvängar och det har resulterat i Kanon HÖGER svängar, det kunde jag aldrig tro att jag skulle få det "gratis" med samma övning :)

Lite bilder från träningen kan ni får se ivf:)

Bild serie på högersvängen:

Sjukt glad matte hade hemler där! (Förut så flängde han ut ngn halv meter i svängen)

Sättande under gång:

Ngt seg, då vi precis har börjat med det :) Kanon bra övning att köra med när man sitter på hästen då kan man kasta köttbullar till han så blir han kvickare att slå ner rumpan :)

Läggande under gång:

(Matte måste träna bort att INTE tjuvkolla bakåt! Länge sen han försökte resa på sig vid läggande under gång så det måste jag sluta med bums!)


Ett nära fogående har vi oxå hittat :) Ju äldre han blir desto mer blir man hans idol igen, så himla roligt när det börjar lossna! (Såna där väl vinklade bakben vill jag att hästen gör oxå ;) Ska nog träna vänstersvängar med henne oxå så kanske det fungerar på henne med? ;) )
Jaga snöflingor is the shit! :DMyyys med snö :)


Ser nästan biffig ut i sitt Hurrta täcke ;)... bara nästan...

Tränar på Helmers självförtroende inför hundmöten. Pratade med en som är kanon duktig på sånt och hon sa att man kan ta andra saker som hunden är rädd för. Helmer blir skraj om ngt hänger honom i svansen så då kom jag på. Att dra en pulka? Det både låter lite mysko och följer efter honom. Igår hoppade han till nårga gånger men idag koncentrerade han sig till max, gick med säkra steg i skritten och är fokuserad på uppgiften :)

Igår var det nog mest skacklorna från själva pulkan han tyckte var läskiga, idag när pulkan kom fram vart han super glad! Ställde sig framför och väntade på att selen skulle åka på :) Gulle hunden! Trodde han skulle springa iväg allt vad han orkade ;)Vi ska in till västerås ngn dag när det är mildare väder och träna på hundöten (brukar vara många som går vid parken när det är fint väder) Då ska vi ta ed oss fika och bara kolla på hundar. Även sen till våren när rally gruppen är utomhus igen ska vi träna! För då kan vi hålla ett avstånd som helmer känner isg bekväm med - och jag oxå för den delen... Usch litar inte alls å att folks koppel håller när hundarna deras börjar spänna upp sig :/Oj nu vart det ett långt inlägg! :S Vi hörs!

RSS 2.0