Stallhunden Helmer

I stallet måste jag ha Helmer kopplad när jag sitter uppe på en häst - annars så
"HEJ MAMMA! JAG VILL OXÅ SPRINGA" :D Om ngn annan är i paddocken och rider så sticker han inte in - bara om jag är där - mamma gris! :)

Annars så är han lös jämt - utom när jag hämtar hästar på andra sidan vägen då åker kopplet på! Ett riktigt onödigt ont tycker Hemme - han ser verkligen ut som att han åkt på stryk när han får det på sig!


"Spanar in matte som är i paddocken"


Jajajajajaja man ska inte rida i tennisdojjor ;P


En mkt nöjd valp som "äntligen" fick springa lös igen :)


Skrutt! Mattes finaste ängel :) Skönt med riktigt fodrat täcke i stallet - blir så kallt annars när man måste vila de "små" valp benen.


En av unghästarna - så himla fin :) Mist-Valkyria är hennes namn


Bifrost och lilla lilla Pigge!


Bilderna har Nathalie tagit :) Tack!


I går kväll kom magsjukan :( Tur jag hade hästarna på förmiddagen och inte kvällsfodringen! Spydde sista gången 8 i morse, så nu väntar jag bara på att febern och magen ska bli bra. Vill ut till stallet! Inte sitta hemma:/

Jobbar ju förmiddag nästa vecka så ska försöka komma ut dit så fort jag känner att orken finns där igen och spendera bort eftermiddagarna.


Är din hund van vid andra sorters djur?


-TJING

En labbe?

-Nä Golden,schäfer och flat...

Undra hur många som har frågat om Helmer är en Labbe haha :) Vägde honom igår och resultatet blev 24.7 kg! :) (Till avmaskningen)

Men Helmer är nog liten i kullen för att vara kille - hans ena syster väger 27.7. Och en annan syster väger lika mkt som Helmer:)


Jag är otroligt glad att ha en hund som formligen ÄTER hundben, om han fick så skulle han kunna knapra i sig minst 2 fullstora hundben per dag. (De vita går snabbare) Och ja ni kan ju tänka er själva - köpa hundben stup i kvarten. MEN nu köpte jag ett från Djurkliniken i köping - ett stort sådant- köpte det i tisdags och halva uppätet nue:) Hur bra som helst - men det passar nog inte hundar som "lätt tröttnar" på att blöta upp det och tugga.
Hundar vänjer sig vid aktiveringsnivå - det tror jag verkligen! Jag har varit dålig på att köra med klickern denna vecka. Det onda i skulderbladen har tagit all energi. Igår kväll när husse och Helmer gått kvällsis så hörde jag
-Helmer har ADHD!
-Varför?
-Han bajsa sen for han i väg och hoppade upp i luften, sen bajsa igen och fick damp ännu en gång. Sen gick han lugnt igen.
-Ja det är nog hormonerna och att han inte har fått träna lika mkt.


Helmer är en träningsnarkoman (eller godis freak kan man oxå säga)


Märker du på din hund om du låter bli att träna på ett tag?

Hurray

... klago brev!

Vaknade 5 i går och 3 idag. Kul! Förbannade skulderblad - ont ont ont! Egentligen borde jag vara skit trött som gick upp fem i går morse och la mig vid 21 och vaknade varje timme fram till 3. Inte att jag bara vaknar till utan jag måste gå upp oxå. Fy fan va less jag är på detta! Har INGEN ANING om hur det är att sova normalt längre dvs 8h sömn.

Flera år sedan jag kunde sova så gott. Men skitsamma så länge jag slipper den ilande smärtan som finns där vad du än gör så blir jag nöjd.

Ett riktigt klago inlägg - kan inte ligga ner - då låser revbenen ihop. Tar en promenad och försöker se det från den ljusa sidan. Den som inte har fått sovit på ett tag pga smärta vet hur det känns, ni andra har ingen aning. Du är trött men försöker du sova så får du ondare och ondare.

Klä på mig och ta en promenad med min lilla trofasta ängel. Viker inte en tum när jag försöker sitt sova i soffan i v-rummet. Har alltid en tass emot mig så han känner om jag går iväg. Stackarn, han har knappt sovit han heller :(

Tobbe vaknade 5 och skulle till jobbet så har ivf fått tigerbalsam på. Ingen som vet ngn extremt bra salva emot smärta? Ngt som verkligen ger extrem kyla eller värme?
Tigerbalsam, den starkaste känns inte ett skvatt! - skit grejer


Nej nu ska jag ut och gå - ställa om mina negativa tankar. Finns alltid ngt gott med allt ont - svårt att tänka mig det nue...Finaste ängeln min <3

Ännu snabbare internet

... yes springer massa kabel killar i trappen och håller på att fixa snabbare bredband - varför? Det går ju redan fort som det är man behöver inte vänta på att ngn sida ska laddas upp osv. Onödigt


Vaknade vid 5 när sambons klocka ringde - och jag börjar inte förän vid 14... Surt att inte kunna somna om eftersom de skulle in i lägnheten vid 8. Jaja har gjort liiite nytta med att sätta igång en diskmaskin. Ska hoppa in i duschen sen oxå. MÅSTE färga ögonbrynen - en stor nackdel med att vara fejk brunett - ögonbrynen måste färgas ofta:/ Jä jä ska bli blond igen vilket fall som helst orkar inte färga å ha mig längre.


Träna pojken på stanigår, istället för på "planen" ville ha mera störningar - men ingen skillnad. Godis och beröm got the power - än så länge! När ska han gå in i det där riktiga trotset? Där dom total skiter i en och kör sitt egna race? Jag väntar...

Kommer alla hundar i trots? Eller finns det ett litet hopp man ska klamra sig fast vid att det inte dyker upp? Nä önsketänkande nu Tessan.Idag då? jobbar 14 - 21. Jag ska försöka få igång ett spår idag - jag funderar på att träna "knark spår" fast med te. Kanske kunde vara en kul aktiverings grej. Plus att det är ett riktigt skit väder ute så att lägga spår i detta väder tar mig lite emot. Nä ska försöka klura lite på detta med te spår. Ska bara komma på hur jag ska lägga upp träningsplanen, kanske filma framstegen? :)

-Tjing


Ps. Visste ni att Flexikoppel utomlands används som spårlina (spårlinan som inte trasslar ihop sig) på blodhundar när dom jagar tjuvar! Äntligen har jag funnit ngt positivt med flexikoppel:) D.s

Att ställa krav på sin hund

(Detta är bara min åsikt om hur jag upplever att vara hundägare)

Just precis som rubriken lyder så har jag gått i dessa banor nu sista veckorna - hur höga/låga krav kan man ha på sin hund?


En hund som lever vilt i en flock har en viss roll att sköta - altså flocken ställer krav på denna individ för att de ska överleva. Det är en naturligt roll som hunden mår bra av - och trivs med.

MEN nu till det svåra - att ställa rätt krav på sin hund. Om du ställer för låga krav på din hund så blir det oftast långtråkigt. Precis som med oss människor så måste vi ha en liten ribba som vi kan nå hela tiden och lyckas och känna oss duktiga. Ordet lagom pasar bra in - men är inte alltid rätt att hitta vissa dagar.


Tänkt dig själv om du gick i skolan kan vi säga- läraren ger dig en svår uppgift - du försöker lösa denna men NEJ va arg läraren blev! hur skulle du må då? Inte sjutton skulle du våga försöka på dig den uppgiften igen eftersom du vet vad konsecvensen blir... Du vill inte tetsa igen och "skiter totalt i uppgiften". Hemsk lärare!

Eller vad sägs som de där lärarna som inte ställde nå krav alls? Hur mkt lärde vi oss? Hur hur roliga var de egentligen? Man satt på bänken - halvsov gjorde man oftast. Tråkig lärare! Läraren hade inga krav och vi vart även där uttråkade. Ingen bra lärare

Men alla kommer vi ihåg någon lärare från skolan som vart favoriter som fick oss känna att "fan va duktig jag är på detta ämne!". Det är som dom vi ska göra. Går det lite snett så börjar man bara om från början, var tydligare - och varje steg frammåt belönas med beröm.

Du ser hundar och vi är inte så olika trots allt :) Skillnaden är att det är ditt anvsar att "lagom" kommer in i bilden. Det är du som avsvarar över att din hund har lagom krav.


...men vad jag bara babblar på och spårar ur från rubriken! aj aj...

Snart blir Hemme 7 månader och jag har fått upp ett öga för Rally-Lydnad, jag har börjat ställa mer krav - som att vid fot så får han bara godisen när han går nära och snuddar mitt ben, sitter nära.
Han får altså inte godisen om vi tex tar en högersväng och han går jätte långt ifrån mig. Då börjar vi bara om, jag är ydligare och han lyckas!
Det här med rally lydnaden verkar super kul och kanske ska vi satsa på det? Inte alls som vanligt brukslydnaden där allt är så militärt och strikt att man knappt vågar säga kvart i sju på planen.
Utan detta är mer fart och glädje :)(Plutt gjorde 3 st läggningar från gående fot - LYCKLIG MATTE! Gissa om vi busade i snöhögen efter den framgången:)  )-TJING!


Liiitn kille:) KOmmer inte ens ihåg att han var en sån plutt :¨)

Slapp fredag

Idag var det en sån där dag då allt skummas bort - klockan är redan två och jag har inte gjort ett jota. Och skamligt härligt käns det oxå att bara sappa runt på tvn och inte bry sig om nånting :D


Jag vaknade vid 5.00 i morse - Hemme vaknade oxå så han fick sin frukost och vi tog en kort promenad. Sen "råkade" vi somna om och vaknade vid halv tolv. Fick blickar från H att "men somna om din jäkel". Men nä, krängde på valips täcket och ut på en kort promenad igen.

Och nu? Hahaha vi ligger i soffan utsträckta som zombier - kollar på tv och halvsover. Hur skönt som helst med en hund som verkligen vill jobba när man ber honom och som verkligen bara kan spova bort en heeeel dag (dock bara en annas blir han ett monster..) om man vill det... Sådan matte sådan hund;)

Nä nu ska vi fortsätta våran fredag med att inte göra nånting! Ikväll ska jag till jobbet en snabbis - Hemme får vara själv ett tag men han sover ju ändå så ingen fara för hans del inte. 
Juste den 15 april ryker kulorna på H! Bokat och klart!Fredags fråga:
Har du träningschema/träningsdagbok till din hund?
Varför/varför inte?

Underbara lilla krabat <3

Foto by Pia Källgren / Beskärning Theresé Bejefalk
Puffen på ryggen vandrar bakåt - förut satt den på manken. En kamel kanske? :)

Mattes stolthet <3I helgen ska jag testa göra ett nytt hundgodis! Det jag gjorde sista gör jag aldrig igen! FY F*N va äckligt det var! (Ägg - mjöl och älglever, levern var mixad och luktade UÄCK!)

Dessa blir på köttbuljong istället:)-Nu är det klicker träning som står på schemat!

TJING!

Helmers tankar ...

Vi gick till "våran privata" träningsplan - Nä det är kommunens parkering till bibloteket i köping. Men den är perfekt! För den är upplyst, ALLTID plogad och grusad så därför tränar vi där:) Samt att det är folk som åker iväg i sina bilar samt hundar som går förbi som störing. PERFEKT het enkelt!

Och hur gick träningen då? KANON! Vi körde sittande under gång - jag testade en liggande under gång och det funkade bra det oxå! Lilla pojken:) Samt tränade vi svängar. Det jag märkte var att han faller utåt ifrån mig vid rak gång fot. MITT FEL! Jag lutar mig lite åt hans håll och därför gör han det - man ska vara kritisk mot sig sjäv när ngt inte funkar:)


När vi sen skulle ta en varva ner promenad så mötte vi en liten Perrinér valp (stavas det så?) den var 13 veckor och Helmer visste inte hur man skulle leka med en sån ;S Hahaha

-Ska man slå på den med tassen?
-Skälla på den?
-Bita på den?Nej nej eftersom valpen var typ lika stor som helmers huvud så lägger han sig ner på rygg och leker med den. Hahaha den där lilla trodde han hade bråttat ner helmer helt själv och var super nöjd! :) Sen lärde "Hemme" att man kan äta snö - mumms sa valpis! Fruktansvärt söt valp, såg ut som en nallebjörn!

Så kul hur dom löser sånt där själv så de kommer i jämn höjd och kan leka - dock kan jag säga att Helmer var super cool och lugn medans den andra flög och for - så som Helmer annars är hahaha:)Helmer blir snart 7 månader - när ska han börja lyfta på benet när han kissar? :S Brutus började ju lyfta redan vid 5 månader...Dock är var han ju en liten hund ras... Men ändå?-TJING

Varför är inte pizzakartonger runda?

...och varför är alltid balsam flaskan mindre än schampoo flaskan? - man använder ju mest balsam !


Och nu har jag så oerhörd bloggtorka så vi kör en hederlig lista!

DAGENS VILL HA: En tailändska som städar klart det sista
DAGENS KLÄDSEL: Jobbar kläder
DAGENS SMINK: Inget alls! För lat för att gå upp tidigare för en sån sak
DAGENS FRISYR: Uppsatt (får inte ha löst hängande på jobbet...
DAGENS HÄNDELSE: Helmer gjorde en klockren fot sittning!!!
DAGENS LÅT: Gubben i lådan - Adam Ray
DAGENS PLANER: Jobba - städa klart!
DAGENS SAKNAD:  Ahlström
DAGENS DUMMASTE: Tanter som går über sakta framför en på trång gångbana så man ej kan gåförbi
DAGENS SJUKA: Att tanten vaggade precis som en pingvin
DAGENS DROG: Tobbe
DAGENS ROLIGASTE: Helmer :)
DAGENS FAVORIT: De två ovanstående
DAGENS KÖP: Inte köpt ett jota :)
DAGENS GODIS: Räknas frysta jordgubbar?
DAGENS HUMÖR: Mahahahaha - skadegläde :D
DAGENS ORD: "Du kan själv!"
Ni som läste igenomdetta har precis förlorat 1 värdefull minut av eran tid till ngn som var totalt ointressant :) Sorry! Nu ska jag städa klart - TJONG TJING


Att ta kort på en hund som verkligen inte vill vara med på bild!

Ja det är otroligt svårt att ta kort på djur. Man tar 200 kort och typ 1 blir bra, men roliga kort får man oxå på köpet haha.

Nu blir det en bild bomb!
Fotona är tagna med mobilkameran så kvalitén är inte nå bra alls...


Helmer hittade sin trasa ute på ängen :)Attack!

men jag vill INTE vara med på kort....

helmer är vägvisare ;) -Nu kan ni gå åt vänster

I helgen har vi arit ute i västra skedvi hos svärmor. Mysigt med massa snö tycker Helmer :)

Husse är jägare så vi tränade skott träning oxå, 2 igår och 2 skott idag! Super duktiga Helmer brydde sig inte ett skit. Sista skottet stod vi ca 2m från husse och nä helmer reagerade inte mer än att lyssna till. Satt stadigt på rumpan ändå gjorde han:) Duktiga lilla pojken! Sen skulle han leka i snön igen tyckte han:)

Oj oj oj vilken stadshund helmer är då!
I lördags morse när det fortfarande var mörkt i skogen ville helmer absolut INTE följa med på promenad. 20km/h skylten fick sig en rejääääl uppvisning om hur mkt ragg Helmer kunde visa upp (skylten hade huggtänder och var livsfarlig!). Men unghundsfasonerna är bara att ignorera för i dag så var det inga problem alls. Helmer var percis som vanligt och hoppade runt i dikena och hade totalt glömt bort att skylten hade huggtänder och att den mörka skogen var farlig...

Dessa unghundar, vilka tokigheter dom hittar på :) hihihi! Det är svårt att hålla sig för skratt när en liiiiten snöklädd gran får sig en rejäl uppvisning om hur stoooor Helmer är (Han blåser upp sig och reser ragg!)Husse-TJING


Uppdatering:
Helmer fick lite rå älgförs i maten idag. jag fick en blick som att "Va fan har du gjort med mitt torrfoder?" Hahaha, helmers torrfoder är heligt. Inte ens hundgodis är godare enligt honom. Knepig vovve ;)

RSS 2.0